Συναυλία της Academica Athens Orchestra

H συναυλία του Δεκεμβρίου της ACADEMICA ATHENS ORCHESTRA, περιλαμβάνει το έργο του Antonio Vivaldi, "Τέσσερεις εποχές".

Το έργο αποτελείται από τέσσερα κονσέρτα όπου «σκιαγραφούνται» σκηνές για κάθε μια εποχή. Τρία από τα τέσσερα κονσέρτα είναι πρότυπης σύλληψης ενώ το πρώτο, η «Άνοιξη», δανείστηκε πρότυπα από την εισαγωγή της πρώτης πράξης της σύγχρονης όπερας “IL GIUSTINO”. Κατά την άποψη πολλών, αποτελεί μια επανάσταση στον τρόπο της μουσικής σύλληψης. Διέπεται από ποικιλία ρυθμών και τρόπων (κατ' εξοχήν απροσδόκητες μεταβάσεις από το μείζονα στον ελάσσονα τρόπο, αδοκίμαστα διαστήματα τόνων) και θα' λεγε κανείς ότι ο Βιβάλντι μοιάζει σαν να επιχειρεί εικαστική αποτύπωση των διαφόρων σκηνών.

Έμπνευση για τη σύνθεση των κονσέρτων αποτέλεσε πιθανώς η εξοχή που περιέβαλε τη Μάντοβα όπου έζησε εκεί για τρία χρόνια, από το 1717 ή 1718.

Οι «Τέσσερεις εποχές» εκδόθηκαν το 1725 στο Άμστερνταμ από τον Le Cène, ως τα πρώτα τέσσερα σε μια συλλογή με 12 κονσέρτα και με όνομα “IL CIMENTO DELL’ ARMONIA E DELL INVENTIONE” (Opus 8).

Γενικές Πληροφορίες

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2015, στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών (έναρξη 8:30 μμ) και περιλαμβάνει τα πιο κάτω έργα: • «Concerto grosso», Opus 6 – No 10 σε Ρε ελάσσονα του Georg Friedrich Hӓndel,
• Κοντσέρτο για όμποε σε Μι ελάσσονα του Georg Philip Teleman με σολίστα τον Δημήτρη Βάμβα
• «Τέσσερεις εποχές» του Antonio Vivaldi, Opus 8, με σολίστα τον Γιάροσλαβ Τοκάρεβ
  • Γενική είσοδος 12 € - Φοιτητές / Άνεργοι 6 €