Εκδηλώσεις Floral

Sun electric Dopperman & his οrchestra Sun electric Dopperman & his οrchestra

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/11/2015: Sun electric Dopperman & his οrchestra

Ο Sun Electric Dopperman με την ορχήστρα του είναι μια παραδοσιακή κομπανία με επιρροές από την τζαζ, την φανκ, την ψυχεδελική μουσική του '70 και τα πολυφωνικά ηπειρώτικα. Την κομπανία απαρτίζουν (πλέον) έξι άτομα παίζοντας κυρίως δικούς τους αλλά και κάποιους κλεμμένους σκοπούς, σε εμφανίσεις που χαρακτηρίζονται από έντονους ρυθμούς, αυτοσχεδιασμό και ενίοτε παροξυσμό (κυρίως εκ μέρους της κομπανίας).

Την κομπανία απαρτίζουν οι:

  • Παναγιώτης Ράπτης στο άλτο σαξόφωνο
  • Δημήτρης Κόλλιας στο τενόρο σαξόφωνο κά
  • Δημήτρης Κακαβούλης στα πλήκτρα
  • Πάνος Γιώτης στην ηλεκτρική κιθάρα
  • Βασίλης Παπασταμόπουλος στο ηλεκτρικό μπάσσο
  • Λέανδρος Φράτνικ στα τύμπανα.

Μπορείτε να ακούσετε μια ρετρό ηχογράφησή τους από τότε που ο Sun Electric Dopperman δεν είχε λεφτά κι εμφανιζόταν με τέσσερις μόνο μουσικούς στο link που ακολουθεί
http://sunelectricdopperman.bandcamp.com/

Στις 22:00 | Είσοδος 3 ευρώ

ΦιγούρεςΦιγούρες

ΣΑΒΒΑΤΟ 21/11/2015: ΦΙΓΟΥΡΕΣ

Οι Φιγούρες δημιουργήθηκαν το 2003 από μουσικούς που προέρχονταν από διάφορα συγκροτήματα της Ελληνικής pop-rock σκηνής και με συμμετοχές σε σχήματα γνωστών καλλιτεχνών όπως Στέφανος Κορκολής, Κώστας Μπίγαλης, Θάνος Καλλίρης, Γιάννης Σαββιδάκης, Εν Κατακλείδι, και άλλοι. Το 2007 κυκλοφόρησαν το maxi single με τίτλο ΜΑΚΡΙΑ.

Θεωρούνται κατ’ εξοχήν συγκρότημα ζωντανών εμφανίσεων. Το σετ τους αποτελείται από αξέχαστες pop-rock επιτυχίες της δεκαετίας των 80’s, που όλοι αγαπάμε.

Συνεργάστηκαν κατά περιόδους με φίλους τους μουσικούς όπως οι: Θάνος Καλλίρης, Γιάννης Σαββιδάκης, Φώτης Χαλκιάς (RISKO), Λύτης, Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης, Στέφανος Βιο, Mιχάλης Κακκέπης κ.α

Τα μέλη τους είναι:

  • Αγγελόπουλος Χρήστος: Φωνή-Μπάσο
  • Αρβανίτης Γιώργος: Κιθάρες
  • Όλγα Λάσκαρη: Τραγούδι
  • Αναγνωστάκης Φραντζής: Τύμπανα

Στις 22:00 | Είσοδος 4 ευρώ

Οι Απάχηδες των τραγουδιώνΟι Απάχηδες των τραγουδιών

ΚΥΡΙΑΚΗ 22/11/2015: ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ | ΟΙ ΑΠΑΧΗΔΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ
Μια μουσική ονειροπόληση αλλοτινών καιρών και αρωμάτων

Μια μουσική αναφορά σε κορυφαίους συνθέτες του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού και της οπερέτας. Με την Νάνσυ Παπακωνσταντίνου (soprano) και τον Αναστάσιο Στέλλα (tenoro). Στο πιάνο η Φωτεινή Τριανταφύλλου.

Στις 20:00 | Είσοδος 4 ευρώ

Παυλίνα ΣτυλιανούΠαυλίνα Στυλιανού

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/11/2015: Pavlina Styl Live - Cabaret Jazz Project

‘Les Ombres de la Rue’ στο Floral με την Παυλίνα Στυλιανού

Στο ρομαντικό και αισθησιακό Παρίσι και στο αντιφατικό underground αλλά γεμάτο πολυτέλεια Βερολίνο, θα μας μεταφέρει για μια βραδιά η Παυλίνα Στυλιανού, στο Floral. Πόλεις-σύμβολα στην ιστορία του μουσικού θεάτρου και του καμπαρέ, πόλεις-χώρες της ουτοπίας που προκαλούν το νου να φανταστεί το ανέφικτο. Εκεί, η ψυχή επιστρέφει συχνά για να χορέψει μαζί με τους J. Brel, Ε. Piaf, Μ. Dietrich, Κ. Weill, C. Porter, J. Kander σε ρυθμούς βαλς, τάγκο και σουίνγκ.
Με διάθεση ρετρό και καμπαρέ – τζαζ διασκευές των πιο αγαπημένων τραγουδιών η Παυλίνα Στυλιανού και οι μουσικοί της σας περιμένουν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου για μια μοναδική βραδιά.

Συντελεστές :

  • Παυλίνα Στυλιανού / Pavlina Styl: φωνή
  • Δημήτρης Καματερός Dimitris Kamateros : πιάνο
  • Γρηγόρης Ασημακόπουλος Grigoris Asimakopoulos: σαξόφωνο
  • Αντώνης Αρβανίτης Antwnis Arvanitis: κοντραμπάσο
  • Γιώργος Κωστελέτος Giorgos Kosteletos: ντραμς
  • Επιμέλεια παραγωγής : Παυλίνα Στυλιανού

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

AlcalicaAlcalica

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/11/2015: ALCALICA

Από το Βερολίνο, το πολιτικό/καλλιτεχνικό κέντρο της Ευρώπης, έως τη Μυτιλήνη, στο υδάτινο όριο, εκεί όπου σήμερα δοκιμάζεται ο ανθρωπισμός, εκεί όπου ο διαφωτισμός του «μένουμε Ευρώπη» συγκρούεται με μια σκληρή πραγματικότητα...
Κάπως έτσι είναι και η πορεία των Alcalica, του σχήματος στον πυρήνα του οποίου συναντάμε τους Λεωνίδα Δανέζο και την Julie Loi. Μια πορεία η οποία βρίσκεται στο «παρά ένα» να συμπληρώσει μία ολόκληρη δεκαετία. Μια πορεία η οποία σηματοδοτείται από εκλεκτικές συνεργασίες, 6 δίσκους και πολλές συμμετοχές σε σημαντικά φεστιβάλ. Μια πορεία η οποία ακροβατεί ακριβώς πάνω στα όρια, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι οι διαχωριστικές γραμμές υπάρχουν ακριβώς για να υπερβαίνονται, για να συναντούνται, να συντήκονται και να αλληλεπιδρούν οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις. Η μουσική των Alcalica καταργεί στην πράξη διάφορα ψευδο-διλήμματα τύπου «Δύση-Ανατολή», μη διστάζοντας να φέρει σε ισότιμη συνομιλία τον μπαγλαμά και το σαντούρι με τα σύγχρονα ηλεκτρονικά, το μυτιληνιό απτάλικο και το μεσοπολεμικό ρεμπέτικο με το drum 'n' bass και το αστικό industrial. Γιατί η παράδοση για να επιζήσει δεν έχει ανάγκη από «επιστροφή στις ρίζες» αλλά από νέα κλαδιά, συνεχή μπολιάσματα και φρέσκα φυντάνια.
Με αυτό το πνεύμα, με πολλά καινούργια κομμάτια στα μπαγκάζια τους και με τη σύμπραξη του ξεχωριστού βιολιστή Στέφανου Φίλου θα ανέβουν οι Alcalica στη σκηνή του Floral στις 28 του μηνός για ένα από τα μοναδικά και ακριβοθώρητα στην πρωτεύουσα live τους.
www.alcalica.org
www.alcalica.bandcamp.com

Στις 22:00 | Είσοδος 5 ευρώ

Miss CatalinaMiss Catalina

ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ
MISS CATALINA

H Miss Catalina, sound selector par excellence και οι feelgood ιδιότητες των μουσικών της επιλογών, ολοκληρώνουν το Σαββατοκύριακο και δίνουν το έναυσμα της νέας εβδομάδας γλυκά και κεφάτα.
Τo εκλεκτικό dj set της είναι εμπνευσμένο από τα περιπετειώδη ταξίδια της σε όλη την υδρόγειο.

Κάθε Κυριακή απόγευμα λοιπόν, στα decks του Floral βρίσκεται η music traveller της πόλης μας, Miss Catalina.

https://www.facebook.com/MissCatalina.world
http://www.mixcloud.com/Miss_Catalina/

Στις 19:30 | Είσοδος ελεύθερη

FLORAL
Θεμιστοκλέους 80, Πλατεία Εξαρχείων
Τ: 210 3800070
www.floralcafe.gr

Ετικέτες