Πετρολούκας Χαλκιάς & Αντώνης Κυρίτσης

Πετρολούκας Χαλκιάς Πετρολούκας Χαλκιάς

Ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ένας από τους κορυφαίους κλαρινίστες όλων των εποχών, επιστρέφει στο Half Note από την Τρίτη 27 έως και την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015, για άλλη μία φορά, για να στήσει το δικό του «ηπειρώτικο πανηγύρι» όπως μόνο αυτός ξέρει!!

Έχοντας πάντα στο πλευρό του τον Αντώνη Κυρίτση, έναν από τους κορυφαίους ερμηνευτές του ηπειρώτικου τραγουδιού, μας μυεί στην αυθεντική δημοτική μας μουσική παράδοση.

Η πεντατονική ηπειρώτικη μουσική – το «άλας της Γης» - είναι το μουσικό/εκφραστικό πεδίο που υπηρετεί εδώ και μια ζωή ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ο κλαρινίστας από το Δελβινάκι που έχει συμβάλει όπως πολλοί άλλοι – αλλά και όσο λίγοι – στη διάδοση της ελληνικής μουσικής παράδοσης, εντός και εκτός της χώρας. Παράλληλα όμως, με καλλιτεχνική δεξιοτεχνία και ευρηματικότητα που ξεπερνά οποιοδήποτε τοπικό μουσικό είδος, δεν δίστασε να ανοίξει τους ορίζοντές του και να συμπράξει με διακεκριμένους μουσικούς απ’ όλον τον κόσμο, επεκτείνοντας τα όριά του όσο λίγοι. Έτσι, μέσα από την τέχνη του, η Ήπειρος διασταυρώθηκε με το rock, τη jazz, το blues, αλλά και άλλες ethnic μουσικές, πάντα με συναρπαστικά και γοητευτικά αποτελέσματα.
Αυτό το πάντρεμα είναι που κάνει τον Πετρολούκα Χαλκιά να ξεχωρίζει, και να μην είναι απλός άλλος ένας δεξιοτέχνης του κλαρίνου, αλλά μια μεγάλης εμβέλειας μουσική προσωπικότητα, που χαρίζει στην τέχνη του διαχρονικότητα, αφού αποπειράται να την αναμιγνύει αυτοσχεδιαστικά με άλλες, φαινομενικά εντελώς διαφορετικές, μουσικές παραδόσεις.

Πληροφορίες
ΠΕΤΡΟΛΟΥΚΑΣ ΧΑΛΚΙΑΣ
& ΑΝΤΩΝΗΣ ΚΥΡΙΤΣΗΣ
«Εθνική επέτειος με αυθεντικό ηπειρώτικο πανηγύρι!»

Από Τρίτη 27 έως και Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Ώρα έναρξης: 21.30
Είσοδος: 20€ (μπαρ) - 25€ (τραπέζι) - 30€ (VIP)
*** Με ένα ποτήρι μπύρα ή κρασί

HALF NOTE JAZZ CLUB 
Τριβωνιανού 17, Μετς
Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.artinfo.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note

Έκθεση εικόνων

Αντώνης Κυρίτσης