Junior Original Concert

Junior Original Concert Junior Original Concert

Το Junior Original Concert (JOC) είναι ένα μοναδικό φεστιβάλ που γνωρίζει τεράστια επιτυχία σε όποια χώρα και αν διεξάγεται κάθε χρόνο. Στις 14 Φεβρουαρίου του 2015 η Ελλάδα και το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, έχουν για πρώτη φορά την τιμή να είναι οι συνδιοργανωτές, μαζί με τη Yamaha Music Foundation και τη Υamaha Ευρώπης για τη διεξαγωγή του European Junior Original Concert στην Αθήνα, το οποίο φιλοξενείται κάθε χρόνο από το 2008 σε διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

Ξεκίνησε το 1972 στην Ιαπωνία και από τότε δίνει την ευκαιρία σε παιδιά έως 15 ετών, που έχουν παρακολουθήσει τα συστήματα της Yamaha, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους συνθέτοντας τα δικά τους έργα και ερμηνεύοντάς τα μπροστά σε κοινό.

Οι 12 μικροί συνθέτες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό από όλη την Ευρώπη, ηλικίας από 9 έως 15 ετών θα παρουσιάσουν τις συνθέσεις τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών - Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος.

Στο European Junior Original Concert θα λάβουν μέρος παιδιά από τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Πορτογαλία και, φυσικά την Ελλάδα. Τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Junior OriginalConcert εκπροσωπούν η Μαρία Αισώπου και η Βένια Χουλιάρα.

H Μαρία Αισώπου, 9 χρονών, θα παίξει στο πιάνο τη σύνθεσή της "The Small Kite" και η Βένια Χουλιάρα, 10 χρονών, το κομμάτι "Music Fantasy", το οποίο θα ερμηνεύσει η ίδια στο πιάνο μαζί με τους σπουδαστές του Ωδείου: Ιωάννα Κατσικοπούλου - Ειρήνη Μουσταφέλου - Θανάση Πουλισάκη (αρμόνιο), Γαρυφαλλιά Κερκέζου (ντραμς) και φωνητικό σύνολο που θα αποτελείται από όλους τους συμμετέχοντες του Junior Original Concert.

Η είσοδος στο European Junior Original Concert είναι ελεύθερη για το κοινό, θα διατεθούν δελτία εισόδου και για κρατήσεις θέσεων γι'αυτή την τόσο ιδιαίτερη βραδιά οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επικοινωνούν με το Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ.: 210 3634000.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
European Junior Original Concert

Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015
Ώρα 18:00
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών -Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος
Είσοδος ελεύθερη - με δελτία εισόδου.
Για κρατήσεις θέσεων: Ωδείο Φίλιππος Νάκας, Ιπποκράτους 41, Αθήνα, τηλ.: 210 3634000

Έκθεση εικόνων

Μαρία ΑισώπουΒένια Χουλιάρα