"The Jazz Express"

Μάρκος Παπασηφάκις Μάρκος Παπασηφάκις

Ο Μάρκος Παπασηφάκις και το πλήρωμα του Jazz Express, με όχημα το σπάνιο βαγόνι του Orient Express, μας ταξιδεύουν στην Αμερική του Κραχ και στην ιστορία των Μπλουζ και της Τζαζ, από την Νέα Ορλεάνη στο Κάνσας Σίτυ κι από κει στην Νέα Υόρκη, με μια υποβλητικά σκηνοθετημένη μουσική παράσταση με εναλλαγή λόγου, ήχου και συντελεστών. Με αφετηρία την πολυπολιτισμική και πολυφυλετική Νέα Ορλεάνη της δεκαετίας του '20, το Jazz Express αναχωρεί από 8 Νοεμβρίου 2014 και κάθε Σάββατο στις 9.30 μ.μ.

Παράλληλα, το Σάββατο του Λαζάρου 4 Απριλίου 2015 κλείνει ο κύκλος των μουσικών παραστάσεων "The Jazz Express", ένας μουσικός γύρος στην Αμερική την εποχή της Ποταπαγόρευσης από τη γενέτειρα της τζαζ ως τις πόλεις που αυτή άκμασε και μετεξελίχθηκε σε αυτό που είναι σήμερα.

Την περίοδο αυτή, ιδιοφυείς μουσικές προσωπικότητες, όπως οι Kurt Weill, Cole Porter, Duke Ellington και George Gershwin χρησιμοποιούν ως εκφραστικό όχημα τα μιούζικαλ και τις υπερπαραγωγές των μεγάλων θεάτρων. Την ίδια στιγμή ένα εναλλακτικό ρεπερτόριο γεννιέται μέσα από την καταπίεση της ποτοαπαγόρευσης, τη δυστυχία και την απόλυτη φτώχεια που φέρνει το μεγάλο κραχ του ΄30.

Το Jazz Express φτάνει στη Νέα Υόρκη παραμονές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, όπου οι "Big Bands" κυριαρχούν, ενώ παράλληλα η Be-bop σκηνή ζυμώνεται στα υπόγεια κλαμπάκια της πόλης. Μέσα σε αυτά τα λιτά, σκοτεινά και περιθωριακά μαγαζιά ξεπηδούν οι εκφραστές της μεταπολεμικής τζαζ. Μεγάλες μορφές, όπως οι Charlie Parker, Dizzy Gillespie, Miles Davis, Charles Mingus και άλλοι πολλοί, διαμορφώνουν ένα νέο ρεύμα, μέσα από πειραματισμούς, αυτοσχεδιάζοντας και "συνομιλώντας" μουσικά μέχρι τις πρωινές ώρες.

Η περιπλάνηση μας τελειώνει όπως ξεκίνησε, μ' ένα μπλουζ που συμβολίζει την επιστροφή στο αρχικό πνεύμα της τζαζ και στην απλότητα, που πολλές φορές χάνεται στον αγώνα της καθημερινότητας και στην υπερ-πληροφόρηση της εποχής μας.

Μία εξαιρετική ορχήστρα αποτελούμενη από τους Μάρκο Παπασηφάκι στην κιθάρα και τη φωνή, τον Μάνο Αθανασιάδη στο πιάνο και τον Γιώργο Ρούλο στο κοντραμπάσο, συνοδεύουν εναλλάξ δύο ξεχωριστές και πολύ ταλαντούχες τραγουδίστριες, σε ένα πρόγραμμα διαμορφωμένο και ταιριασμένο στη ιδιαιτερότητα της κάθε φωνής. Με τη Μιράντα Μακρυνιώτη (έως τέλος Ιανουαρίου) και τη Μαντώ Παναγιωτάκη (από 7 Φεβρουαρίου).

www.facebook.com/events/1571726043039693/?ref=29&ref_notif_type=like&source=1
ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ:
www.facebook.com/ToTrenoStoRoufRailwayCarriageTheater
https://twitter.com/ToTrenoStoRouf
www.totrenostorouf.gr

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
"The Jazz Express"
μία μουσική περιπέτεια στον κόσμο της τζαζ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΒΑΓΟΝΙ ORIENT EXPRESS

Από 8 Νοεμβρίου 2014 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Κάθε Σάββατο 9.30 μ.μ. και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015
Διάρκεια παράστασης 100΄
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος 10 €
Μπύρα 3,5 € / Ποτό 5,5 € / φαγητό από € 4,5

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ ΘΕΣΕΩΝ
ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ-ΘΕΑΤΡΟ «το Τρένο στο Ρουφ»
Τηλ. 210 5298922 / 6937 604988
καθημερινά εκτός Δευτέρας 10.00–14.00 & 18.00–22.00
Σιδηροδρομικός & Προαστιακός Σταθμός Ρουφ, επί της Λεωφ. Κωνσταντινουπόλεως
10' με τα πόδια από το ΜΕΤΡΟ Κεραμεικός
ΔΩΡΕΑΝ PARKING – FREE WI-FI