Αισθηματική Ηλικία

Δημήτρης Μαραμής Δημήτρης Μαραμής

Η πρώτη παρουσίαση του έβδομου προσωπικού δίσκου (βιβλίο και CD) με τίτλο Αισθηματική Ηλικία του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή με ερμηνευτή τον εξαιρετικό νέο ερμηνευτή Θοδωρή Βουτσικάκη θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη τη Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014 στην αυλή της βίλας Καπαντζή (ΜΙΕΤ) στα πλαίσια της καθιερωμένης καλοκαιρινής εκδήλωσης της Πολιτιστικής Εταιρείας Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος (ΠΕΕΒΕ).

Η Αισθηματική Ηλικία, η οποία μόλις κυκλοφόρησε, αποτελείται από τραγούδια σε ποίηση και στίχους των Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου, Ναπολέοντος Λαπαθιώτη, Μιχάλη Γκανά και Σωτήρη Τριβιζά.

Η Αισθηματική Ηλικία είναι η εποχή της αθωότητας, όταν η καρδιά είναι ακόμα τόσο αγνή, ώστε να μπορεί να πιστεύει στον έρωτα, στα όνειρα και στα παραμύθια.

Σε πλήρη αντίθεση με την εποχή μας, την εποχή των ψυχρών αριθμών, ο συνθέτης ενορχηστρώνει ένα έργο, που υλικά του είναι το ανόθευτο αίσθημα, η δύναμη των ονείρων, η αγνότητα των παραμυθιών, η διεισδυτικότητα της ποίησης.

Το βιβλίο-cd κυκλοφορεί από τις εκδόσεις του πολιτιστικού φορέα: Η Τέχνη στο Παλιό Λιτρίβι.

Η αυλή της βίλας Καπαντζή (ΜΙΕΤ – Βασ. Όλγας 108) προς την πλευρά της θάλασσας, θα μεταμορφωθεί σε ένα σκηνικό, που θα φιλοξενήσει μια μυσταγωγική μουσική παράσταση του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή, του ερμηνευτή του Θοδωρή Βουτσικάκη και τη συμμετοχή του βιολονίστα Κωνσταντίνου Παυλάκου, με κυρίαρχη παρουσία την ποίηση του μεγάλου συμβολιστή ποιητή της Θεσσαλονίκης Νίκου-Αλέξη Ασλάνογλου.

Η παράσταση θα συνοδεύεται από προβολή οπτικού υλικού από το αρχείο του Ν.Α. Ασλάνογλου, με την ευγενική παραχώρηση του Μ.Ι.Ε.Τ. και του Ε.Λ.Ι.Α.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
Βιβλίο-Cd: Αισθηματική Ηλικία
Μουσική:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΡΑΜΗΣ
Ερμηνεία:
ΘΟΔΩΡΗΣ ΒΟΥΤΣΙΚΑΚΗΣ

Δευτέρα 23 Ιουνίου 2014

Ώρα προσέλευσης: 20:30
Έναρξη μουσικής παράστασης: 21:30
Αυλή της βίλας Καπαντζή
ΜΙΕΤ – Βασ. Όλγας 108 Θεσσαλονίκη

Η εκδήλωση είναι μια διοργάνωση της Πολιτιστικής Εταιρείας και η είσοδος είναι δωρεάν

Βιογραφικά:

Ο Δημήτρης Μαραμής σπούδασε πιάνο και σύνθεση στο Royal Welsh College of Music & Drama στη Βρετανία κι ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό με τον συνθέτη Brian Elias στο Λονδίνο. Έχει κυκλοφορήσει εφτά προσωπικούς δίσκους και έχει γράψει μουσική για θεατρικές παραστάσεις, κινηματογράφο και τηλεόραση. Έχει παρουσιάσει τη μουσική του εκτός συνόρων στη Βρετανία, στην Ισπανία και στην Αμερική. Έχει βραβευτεί για τη θεατρική μουσική που συνέθεσε στον Ερωτόκριτο το 2011 σε σκηνοθεσία Στ. Λιβαθινού. Έχει συνεργαστεί δισκογραφικά με τους Μάριο Φραγκούλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α.

Θοδωρής ΒουτσικάκηςΘοδωρής Βουτσικάκης

O Θοδωρής Βουτσικάκης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1988. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (υπότροφος Ι.Κ.Υ.). Σπούδασε επίσης μονωδία στην τάξη της Θάλειας Μαυρίδου και παρακολούθησε μαθήματα υποκριτικής στο εργαστήριο του Χρήστου Παπαγεωργίου. Συνέπραξε ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε έργα του Gustav Mahler. Συμμετείχε στα μιούζικαλ Σιωπή, ο Βασιλιάς Ακούει και Alexander Rock Opera. Συνέπραξε με τους διεθνούς φήμης Luis Borda και Dulce Pontes.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μάρθα Φριντζήλα «60 χρόνια και... Μαίρη Λίντα» »