Μουσική Βραδιά με την ορχήστρα Smyrna στον Πολυχώρο Χυτήριο

Η παραδοσιακή ορχήστρα «Smyrna», με νέες αφίξεις στο δυναμικό της, ξεκινάει τις καλοκαιρινές της εμφανίσεις από τον κήπο του Χυτηρίου, την Τετάρτη 18 Ιουνίου.

Ερμηνείες γεμάτες κέφι, ζεστασιά και φρεσκάδα από τις πέντε νεαρές κοπέλες – μουσικούς της «Smyrna»: την Κάλια Καμπούρη (κανονάκι, τραγούδι), την Ελευθερία Κουρλιά (κιθάρα, τραγούδι), την Πένυ Παπακωνσταντίνου (πολίτικο λαούτο, κρουστά, τραγούδι), την Ειρήνη Συσκάκη (βιολί, τραγούδι) και τη Χαρά Τσαλπαρά (ακορντεόν, τραγούδι).
Με σκοπούς και τραγούδια από τη Μικρά Ασία, την Καππαδοκία, την Κωνσταντινούπολη, τη Θράκη, την Μακεδονία, την Ήπειρο, το Αιγαίο αλλά και Σμυρνιών συνθετών, μας καλούν να διασκεδάσουμε και να τραγουδήσουμε, από τον «Αρτεμώνα» της Σίφνου, ως την «Τρυγώνα» και το «Μη με κοιτάς στα μάτια» της Ηπείρου, απ' τα πολυφωνικά της Θράκης ως τον «Κόνιαλη» της Καππαδοκίας και τη «Ρουμπαλιά γαρουφαλλιά» από τη Μ. Ασία.

1

Λίγα λόγια για την ορχήστρα «Smyrna»

Η ορχήστρα «Smyrna» συστάθηκε το 2010, μετά από ιδέα του Ανδρέα Τσεκούρα να δημιουργηθεί μια ορχήστρα ελληνικής παραδοσιακής μουσικής αμιγώς γυναικεία.
Έχοντας αφιερώσει χρόνο στην έρευνα, η ομάδα ταξιδεύει στην ελληνική μουσική κάνοντας στάσεις σε διάφορες περιοχές, αναδεικνύοντας ποικίλα ηχοχρώματα, σε δημιουργίες της προφορικής παράδοσης και έργα Σμυρνιών συνθετών.
Με τη νεανική τους διάθεση φέρνουν την μουσική αυτή στο προσκήνιο, δίνοντάς της το χώρο που της αρμόζει στα μουσικά δρώμενα, ενώ παράλληλα προσεγγίζουν το υλικό που επιλέγουν να παρουσιάσουν με σεβασμό στις πρωτότυπες εκτελέσεις.
Προσπαθούν μ΄ αυτόν τον τρόπο ν' ανακαλύψουν τους συνδετικούς κρίκους που δίνουν συνάφεια και συνέχεια, γοητευμένες από την έκλυση ενέργειας που ξεχύνεται μέσα από αυτή τη μουσική.
To Μάιο του 2012 σε δική τους παραγωγή, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ το οποίο είναι διαθέσιμο στο youtube και ετοιμάζονται για τη δεύτερη δισκογραφική τους δουλειά η οποία θα κυκλοφορήσει από την εταιρεία Final Touch του Μίλτου Καρατζά.

Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014 στον Πολυχώρο Χυτήριο
Ώρα Έναρξης: 10.30 μ.μ.
Είσοδος: 5€

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΧΥΤΗΡΙΟ
Ιερά Οδός 44, Κεραμεικός (στάση μετρό: Κεραμεικός)
τηλ.: 2103412313, 695 1787821