«Ταξίδι στην μαγεία του τάνγκο»

Ζωή Τηγανούρια και Σπύρος Μοσχόπουλος Ζωή Τηγανούρια και Σπύρος Μοσχόπουλος

«Ταξίδι στην μαγεία του τάνγκο». Με την Ζωή Τηγανούρια και τον Σπύρο Μοσχόπουλο την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ώρα στις 21:30, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».

H διακεκριμένη συνθέτης και σολίστ του ακορντεόν Ζωή Τηγανούρια με αφορμή την κυκλοφορία των 2 βιβλίων/CD της, ''Zoe's Music No1'' & ''Zoe's Music No2'' για ακορντεόν & πιάνο, αλλά και την πλούσια δισκογραφία της (7 προσωπικά CD και εκατοντάδες συνθέσεις & διασκευές της, στην μουσική αγορά σε Ελλάδα και εξωτερικό), μας προσκαλεί σε μια ξεχωριστή μουσική βραδιά στον πολυχώρο πολιτισμού «διέλευσις».

Σε συνδυασμό με τις συνθέσεις και διασκευές του πιανίστα Σπύρου Μοσχόπουλου, σε ύφος Αργεντίνικου Tango, αλλά και με γνήσιες Tango καθώς και παραδοσιακές μελωδίες, από όλη την Ελλάδα θα παρουσιάσουν ένα υπέροχο ρεπερτόριο, σαν εκ βαθέων εξομολογήσεις που καθηλώνουν.

Υπέροχα βίντεο και εικόνες θα συνοδεύουν αυτό το μουσικοχορευτικό ταξίδι με τη Μαρία Ντούμα στην επιμέλεια οπτικοακουστικού υλικού.

Aπολαύστε!

Συντελεστές:

  • Ζωή Τηγανούρια: ακορντεόν
  • Σπύρος Μοσχόπουλος: πιάνο

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Πληροφορίες
«Ταξίδι στην μαγεία του τάνγκο»
Με την Ζωή Τηγανούρια και τον Σπύρο Μοσχόπουλο

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014, ώρα 21:30
Γενική Είσοδος: 10€

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr

Κρατήσεις θέσεων
Παρακαλούμε, λόγω περιορισμένων θέσεων, επικοινωνήστε μαζί μας για κράτηση στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., δηλώνοντας την εκδήλωση που σας ενδιαφέρει, όνομα, τον αριθμό ατόμων και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας, ή τηλεφωνικά στο 210 8613739.
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Η Ζωή Τηγανούρια γεννήθηκε και μεγάλωσε στην μακρινή Σαμοθράκη, σε οικογένεια παραδοσιακών μουσικών.
Με τον ερχομό της στην Αθήνα και ύστερα από τις σπουδές της στο Ωδείο Σκαλκώτα, συνεργάστηκε ως συνθέτης αλλά και ως σολίστ του ακορντεόν, με τα μεγαλύτερα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας όπως: Δ. Γαλάνη, Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Χ. Αλεξίου, Μαρινέλλα, Μ. Χατζηγιάννης, Β. Παπακωνσταντίνου, Ν. Παπάζογλου, Κ. Μακεδόνας, Αρ. Κετιμέ, κ.ά., αλλά και με διεθνείς καλλιτέχνες όπως: James Brown, Al Di Meola, In-Grid (η οποία τραγούδησε την μεγάλη της πανευρωπαϊκή επιτυχία "Avec Toi"), Omar Faruk Tekbilek, Erdal Celik, Chico Freeman, κ.ά.
Με επτά (7) προσωπικά άλμπουμ από το 2006 έως και σήμερα, δύο (2) έντυπες εκδόσεις με παρτιτούρες & CD για transcription, εκατό και πλέον συνθέσεις στην Ελληνική δισκογραφία, και εκατοντάδες ηχογραφήσεις, η Ζωή Τηγανούρια εκπροσωπεί την Ελλάδα και στο εξωτερικό, συμμετέχοντας σε μεγάλα φεστιβάλ και δίνοντας πολυάριθμες συναυλίες (Φινλανδία, Λουξεμβούργο, Διεθνής Έκθεση Μουσικής στην Φρανκφούρτη, Μόναχο, Μιλάνο, αλλά και στην γειτονική Τουρκία).
Έχει πραγματοποιήσει παραστάσεις και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις σε χώρους πολιτισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό όπως:
- στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής των Ελλήνων όπου της απονεμήθηκε Μετάλλιο Τιμής από την UNESCO,
- από το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης όπου της απονεμήθηκε Τιμητικό Μετάλλιο για τη συνεισφορά της στην πολιτιστική κληρονομιά του Ν. Έβρου,
- στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών,
- στο 6ο Οδοιπορικό στην Ελληνική Παράδοση,
- στο Μέγαρο Γκύζη της Σαντορίνης,
- στο Μικρό Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου,
- στο Μουσείο Μπουμπουλίνας στις Σπέτσες,
- στο Ιστορικό Αρχείο-Μουσείο Ύδρας,
- στο Θέατρο Badminton,
- στο Θέατρο Λυκαβηττού,
- στο Θέατρο Γης στη Θεσσαλονίκη,
- στο Carl-Orff-Saal στο Gasteig του Μονάχου,
- στην Αγία Ειρήνη στην Κωνσταντινούπολη, κ.ά..

Με τις ορχηστρικές της συνθέσεις, με μουσικές επενδύσεις σε ντοκιμαντέρ και τηλεοπτικές σειρές (όπως το "Δεληγιάννειο Παρθεναγωγείο" του Χάρη Ρώμα όπου έγινε γνωστή η σύνθεση της "Δυο Χείλη Κατακόκκινα"), αλλά και ερμηνεύοντας μελωδίες μεγάλων Ελλήνων και ξένων συνθετών, έχει εδραιωθεί στο διεθνές και εγχώριο καλλιτεχνικό στερέωμα. Η Ζωή Τηγανούρια, γνωστή ως "Zoe" στο εξωτερικό, είναι μία καλλιτέχνης που δεν περιορίζεται από γεωγραφικά σύνορα, και όπως δηλώνει και η ίδια: "η μουσική είναι ένα σύμπαν γεμάτο από αισθήσεις..."

Ο Σπύρος Μοσχόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα τo 1974. Είναι απόφοιτος του Αττικού Ωδείου (δίπλωμα πιάνου με Άριστα Παμψηφεί & 1ο Βραβείο, 1992) έχοντας καθηγητή τον διεθνούς φήμης πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή. Είναι κάτοχος πτυχίου Μπάτσελορ από το Αμερικάνικό Κολλέγιο Ελλάδος όπου σπούδασε μουσικολογία και ψυχολογία και κάτοχος πτυχίου Μάστερ από το Boston Conservatory, με αντικείμενο την πιανιστική εκτέλεση και καθηγητή τον πιανίστα Michael Lewin, ως υπότροφος του Ιδρύματος Αλέξανδρος Ωνάσης. Έχει λάβει μέρος σε σεμινάρια και έχει κάνει εμφανίσεις ως σολίστ τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Αμερική. Είναι ενεργό μέλος σε διάφορα σχήματα μουσικής δωματίου. Οι συνεργασίες του περιλαμβάνουν συναυλίες με τον σαξοφωνίστα Δημήτρη Βασιλάκη, σύμπραξη με την ορχήστρα εγχόρδων Symfonietta Αθηνών, με το κουαρτέτο εγχόρδων A Quartett, με την πιανίστα Θάλεια Αθανίτη, με τον βιολονίστα Πέτρο Χρηστίδη, την Σοπράνο Έλενα Κόκκα, τον πιανίστα Jason Neville Fahy με την ηθοποιό Νάντια Μητρούδη, καθώς και με διάφορους άλλους καλλιτέχνες. Πρόσφατα δημιούργησε το σχήμα Dueto Tango με τον μπαντονεονίστα Λευτέρη Γρίβα και ήδη αριθμούν αρκετές εμφανίσεις. Ασχολείται συστηματικά με την εκτέλεση, διασκευή και σύνθεση έργων εμπνευσμένων από το Αργεντίνικο τανγκό, καθώς και την λατινοαμερικάνικη μουσική. Περιστασιακά έχει ασχοληθεί με την σύνθεση, είτε ως μουσική επένδυση σε ταινίες μικρού μήκους, είτε ως συνθέτης οργανικής και φωνητικής μουσικής. Πιο πρόσφατη η συνεργασία του με την διακεκριμένη σολίστ του ακορντεόν και συνθέτιδα Ζωή Τηγανούρια. Eχει διατελέσει καθηγητής μουσικής των Αρσακείων Σχολείων και εργάζεται σε διάφορα Ωδεία. Διατηρεί έναν σημαντικό κύκλο μαθητών. Πρόσφατα ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο τμήμα Mουσικών Σπουδών της Φιλοσοφικής σχολής Αθηνών.