Αποκριές στο Half Note Jazz Club

Milonga Langa Milonga Langa

Αποκριές στο Half Note Jazz Club. Milonga Langa - Belleville - Jazzical Ladies - Doros Dimosthenous and Band - Apurimac. Στις 25, 26, 27, 28/2/2014 και 1, 2/3/2014.

Οι Milonga Langa είναι ένα συγκρότημα που δημιουργήθηκε από τρεις αργεντίνους πολυτάλαντους μουσικούς, τον Roman Gomez (πιάνο, κιθάρα), τον Demian Gomez (κρουστά, τύμπανα) και τον Herman Mayr (κιθάρα, μπάσο, φλάουτο).

Το ρεπερτόριο αυτού του συγκροτήματος είναι πρωτότυπο και διασκεδαστικό και συνδυάζει πολλούς διαφορετικούς ήχους και είδη μουσικής. Έχουν διασκευάσει παραδοσιακά τραγούδια της Αργεντινής αλλά και ροκ κομμάτια που έχουν αφήσει εποχή στη χώρα τους.

  • Román Gómez - keyboards & vocals
  • Demián Gómez - drums & vocals
  • Herman Mayr - guitar & vocals

Πληροφορίες
MILONGA LANGA
Argentinian party
Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014
Τιμές εισιτηρίων: 9 eur (bar) – 14 eur (σε τραπέζι)
Ωρα έναρξης: 21.30

BellevilleBellevilleΟι Belleville είναι ένα γκρουπ που μετράει σχεδόν τρία χρόνια ζωής. Γεννήθηκε στις αρχές του 2011. Έμπνευση του ονόματος αποτέλεσε φυσικά η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Sylvain Chomet, les Triplettes de Belleville («Το τρίο της Belleville»). H σκοτεινή ατμόσφαιρα των cabaret του μεσοπολέμου, η μελαγχολική και νοσταλγική διάθεση, οι λεπτές πινελιές χιούμορ, συνοδεύουν αισθητικά τη μουσική τους. Οι επιρροές τους ξεκινούν από την jazz και την blues, το swing του μεσοπολέμου, τη μουσική για το θέατρο, και κάθε μορφή σύγχρονης προσέγγισης όλων των προηγουμένων. Αγαπημένοι καλλιτέχνες, ενδεικτικά, οι Django Reinhardt, Muddy Waters, Ella Fitzgerard, Billie Holiday,Tom Waits, Tiger Lillies, Jill Tracy, και πολλοί ακόμη.
Έχουν εμφανισθεί σε πολλές σκηνές και μαγαζιά εντός και εκτός Αθηνών όπως, Faust Bar, Half Note, Gazarte, Σταυρός του Νότου, Cabaret Voltaire, Dizzy Miles, Darling, Piquet, After Dark κ.α. Πρώτη εμφάνιση έκαναν στο project RETROPOLIS 1 στο ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, πέρυσι άνοιξαν μαζί με άλλες μπάντες τη συναυλία των Pupini Sisters στο Gagarin 205, συμμετείχαν στο φετινό φεστιβάλ Μικρό Παρίσι των Αθηνών καθώς και στο Φεστιβάλ Χρωμάτων, ενώ τους είδαμε και δύο φορές στο φεστιβάλ «Μέρες Ρεθύμνου» στην Κρήτη, καθώς και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα.
Οι Belleville, ξεκινούν το ταξίδι τους προσεγγίζοντας δικές τους συνθέσεις και διασκευές αγαπημένων καλλιτεχνών με το δικό τους μοναδικό τρόπο και ήχο. Πιστεύοντας πως σύμφωνα με τη σημερινή μουσική πραγματικότητα, τίποτα δεν μπορεί να είναι πιο σύγχρονο από το ρετρό, οι Belleville δίνουν rendez-vous με τη Μαφία του δρόμου, το κομψό στυλ και πάνω από όλα με την μουσική να παίζει το ρόλο του «οργανωτή» του εγκλήματος. Σας περιμένουν με τα τσιγάρα κολλημένα στο στόμα σας... Τα υπόλοιπα επί σκηνής!

Οι Belleville είναι:

  • Δώρα Τσίγκα: Φωνή
  • Πέτρος Λαμπρίδης: Κόντρα μπάσο
  • Ειρήνη Αναστασίου: Tσέλο
  • Γιάννης Καφετζόπουλος: Πιάνο
  • Θοδωρής Χριστοδούλου: Tύμπανα
  • Σπύρος Παπαρούλιας & Φώτης Βελέντζας: video art

Πληροφορίες
BELLEVILLE
Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014
Τιμές εισιτηρίων: 9 eur (bar) – 14 eur (Β' ζώνη & εξώστης) – 19 eur (A' ζώνη)
Ωρα έναρξης: 21.30

Jazzical LadiesJazzical LadiesΔυο θεατρίνες! Δύο σουμπρέτες, μοναδικές! Δύο εντελώς διαφορετικές προσωπικότητες, η Λούσα Μαρσέλλου και η Νάντια Μητρούδη, συνεργάζονται αρμονικά σε μια χειροποίητη μουσική παράσταση, απ' αυτές που θέλουν μεράκι, φαντασία και αυθεντικό χιούμορ για να σταθούν.
Με το πηγαίο ταλέντο και τον αυθορμητισμό των παλιών, καλών θεατρίνων, που με μια βαλίτσα στο χέρι και δυο σκηνικά, όργωναν κάποτε την Ελλάδα. Τα δυο κορίτσια ξεκινούν το ταξίδι τους από τις αρχές του 20ου αιώνα και φτάνουν μέχρι και σήμερα, με τραγούδια που αγαπήθηκαν στο μουσικό θέατρο και τον ελληνικό και ξένο κινηματογράφο, συνδυάζοντας τα με χιουμοριστικά και θεατρικά σκετς μιας άλλης αλλά και... μιας νέας εποχής!
Μια βραδιά με πολύ τραγούδι - όπου θα σας είναι αδύνατο να μείνετε αμέτοχοι- με στιγμές ανεξάντλητου αυτοσχεδιασμού και ανατρεπτικές εξελίξεις, ενώ λίγο μετά οι Jazzical Ladies θα σας παρασύρουν σ' ένα jazz, swing αλλά και disco δεύτερο μέρος, που θα σας απογειώσει!

Jazzical Band:

  • Τάσος Χαλκίδης – Πιάνο
  • Ale Casta – Κρουστά

Handmade Stage Production Company:

  • Σκηνοθετική Επιμέλεια : Σία Κοσκινά
  • Ενορχηστρώσεις: Νίκη Χαρλαύτη
  • Απόδοση στίχων στα ελληνικά : Σία Κοσκινά, Νίκη Χαρλαύτη
  • Styling: Τόνια Μητρούδη
  • Κομμώσεις : Γιώργος Σακκάς Kομμωτήριο Beautique
  • Κοστούμια : Ευθαλία Κυρίτση

Facebook Page: https://www.facebook.com/pages/Jazzical-Ladies-Loussa-Marsellou-Nadia-Mitroudi/339662406155528

Πληροφορίες
JAZZICAL LADIES
Όταν το θέατρο έχει κέφια!
Πέμπτη 27/2/2014
Τιμές εισιτηρίων: 10 eur (bar) – 15 eur (Β' ζώνη & εξώστης) – 19 eur (Α' ζώνη)

Doros Dimosthenous and BandDoros Dimosthenous and BandΗ τελευταία Παρασκευή της Αποκριάς θέλει ρυθμό, κέφι, τραγούδι και καλή διάθεση!
O Δώρος Δημοσθένους και η μπάντα του σας προσκαλούν στο Half Note για μια αξέχαστη βραδιά, με μουσικές από τη χρυσή εποχή του swing και του retro τραγουδιού, πασπαλισμένη με κονφετί, μάσκες, άρωμα εποχής, Vintage ρούχα και πολύ χορό!

Μουσικές από την εποχή και την ατμόσφαιρα των club της Νέας Υόρκης των δεκαετιών '30, '40, '50 και '60, στους ρυθμούς του swing, του charleston, του blues και του rock n' roll, με τραγούδια των Benny Goodman, Duke Ellington, Irving Berlin, Leonello Casussi, Ray Stanley, που τραγούδησαν μεγάλοι ερμηνευτές όπως οι Perry Como, Frank Sinatra, Elvis Presley, Tiny Tim, Dean Martin, (Glendora, Putting on the Ritz, Gigolo, κ.ά.).

Αναφορά και στο ελληνικό swing με τραγούδια των Σπάρτακου, Μουζάκη, Σουγιούλ, Η. Θεοφανίδη, Γιαννίδη κ.ά., κι άλλα, διασκευασμένα σε swing (Θα' θελα να' σουνα το ταίρι μου, ας ερχόσουν για λίγο, που να βρω γυναίκα).

Φορέστε λοιπόν την καλύτερη σας διάθεση βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει και δώστε ραντεβού στο Half Note το βράδυ της Παρασκευής 28 Φεβρουαρίου για ένα δυνατό αποκριάτικο Party που δεν πρέπει να χάσετε!!

Πληροφορίες
DOROS DIMOSTHENOUS AND BAND
Αποκριάτικο πάρτυ σε ρυθμούς swing και rock'n' roll
"Swing Carnival"
Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014
Τιμές εισιτηρίων: 10 eur (bar) – 14 eur (Β' ζώνη & εξώστης) – 19 eur (A' ζώνη)
Ώρα έναρξης: 22.30

ApurimacApurimacΟι APURIMAC, το μακροβιότερο Latin συγκρότημα στην Ελλάδα, αυτές τις Απόκριες θα κάνουν δύο μοναδικές εμφανίσεις στην Αθήνα, στο Half Note Jazz Club. Δύο βραδιές γεμάτες χρώμα και ήχους της Λατινικής Αμερικής, με πολλά γνωστά τραγούδια από την 30χρονη πορεία τους στην ελληνική μουσική σκηνή.
Σε αυτό το μακρινό ταξίδι μαζί τους θα είναι κι η Mεξικάνα τραγουδίστρια, MARTHA MORELEON.
Είναι μια μοναδική ευκαιρία να τραγουδήσουμε, να χορέψουμε και να αφήσουμε στην άκρη όσα μας βαραίνουν... Είναι μια ευκαιρία να ξεχαστούμε, χωρίς να ξεχάσουμε, να ξαναβρεθούμε και να διασκεδάσουμε... όπως μόνο οι APURIMAC και η Latin μουσική ξέρουν να το κάνουν!
Σας περιμένουμε!

Σύντομο βιογραφικό

Το συγκρότημα APURIMAC ξεκίνησε το 1983, όταν ακόμα η λατινοαμερικάνικη μουσική στην Ελλάδα αποτελούσε «εξωτικό είδος». Μέσα σε όλα αυτά τα χρόνια, καθιερώθηκαν να είναι ένα από τα μακροβιότερα live group της Ελλάδας, έχοντας εμφανιστεί ζωντανά σε περισσότερες από 1000 συναυλίες.
Το πρόγραμμά τους αποτελεί ένας συνδυασμός από μουσική και τραγούδια της δισκογραφίας τους, διασκευές σημαντικών Ελλήνων και ξένων συνθετών και γνωστά παραδοσιακά κομμάτια από τη μουσική γκάμα της Λατινοαμερικάνικης ηπείρου. Χρησιμοποιούν παραδοσιακά όργανα με ποικιλία ηχοχρωμάτων, ενώ συνδυάζουν τις λεπτές παραδοσιακές αποχρώσεις της Ινδιάνικης μουσικής των Άνδεων, με το δυναμισμό του Αφροκουβάνικου ρυθμού της Καραϊβικής.

ΟΙ APURIMAC ΕΙΝΑΙ:

  • DANIEL ARMANDO (Αργεντινή): κρουστά, ινδιάνικα πνευστά, κιθάρα, φωνή
  • ΤΑΚΗΣ ΒΑΡΕΛΑΣ: μπάσο
  • PEDRO FABIAN CORDOVA (Περού): κρουστά, ινδιάνικα πνευστά και έγχορδα, φωνή
  • ΜΑΚΗΣ ΠΑΠΑΓΑΒΡΙΗΛ: κιθάρα, κρουστά, φωνή
  • ΣΤΑΥΡΟΣ ΛΙΝΟΣ: πλήκτρα, κρουστά
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ: άλτο, σοπράνο,τενόρο σαξόφωνο, κρουστά
  • ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΑΤΣΑΡΕΛΗΣ: τρομπέτα, κρουστά

Μαζί τους η Μεξικάνα τραγουδίστρια Martha Moreleón.

Πληροφορίες
APURIMAC
Μαζί τους η Martha Moreleon
Σάββατο 1/3 & Κυριακή 2/3/2014
Τιμές εισιτηρίων: 9 eur (bar) – 14 eur (Β' ζώνη & εξώστης) – 19 eur (A' ζώνη)
Ώρα έναρξης: 22.30

HALF NOTE JAZZ CLUB
Τριβωνιανού 17, Μετς

Πληροφορίες – Κρατήσεις - 210 9213310
www.halfnote.gr
www.viva.gr
http://www.facebook.com/halfnote.gr
https://twitter.com/#!/Half_Note