Avishai Cohen trio at gazArte

Avishai Cohen Avishai Cohen

Avishai Cohen trio at gazArte στις 21 & 22 Δεκεμβρίου 2013, το Αθηναικό κοινό θα έχει την χαρά να ζήσει αυτή τη μοναδική μουσική εμπειρία, στο συναυλιακό χώρο του GazARTE. Μετράμε αντίστροφα για το πιο πολυαναμενόμενο live του Δεκέμβρη.

Εκεί που το μπάσο έρχεται στο προσκήνιο για να χαρίσει μία σειρά σολιστικών jazz μερών, από εκείνα που έκαναν το περιοδικό "Bass Player" να θέσει τον Avishai Cohen ανάμεσα στους μπασίστες με τη μεγαλύτερη επιρροή στο χώρο της Jazz για τον εικοστό αιώνα.

Ο Ισραηλινός μπασίστας, ξεκίνησε την μουσική του πορεία μέσα από μία μεγάλη σειρά εμφανίσεων σε μουσικές σκηνές και Jazz bars της Νέας Υόρκης. Κάποια στιγμή, δέχτηκε από τον σημαντικότατο jazz πιανίστα Chick Corea το τηλεφώνημα εκείνο το οποίο χάρισε στον ίδιο το πρώτο του δισκογραφικό συμβόλαιο, αλλά και στο παγκόσμιο μουσικό κοινό την ευκαιρία να γνωρίσει έναν από τους πιο σπουδαίους μουσικούς της γενιάς του.

Το 1996 ο Avishai έγινε το ιδρυτικό μέλος του σεξτέτου του C.Corea, πλάι στον οποίο κυκλοφόρησε τις τέσσερις πρώτες δισκογραφικές δουλειές του. Την περίοδο αυτή, άρχισαν να θέτονται οι βάσεις οι οποίες προμήνυαν μία λαμπρή μουσική πορεία για τον Ισραηλινό μουσικό.

Τα επόμενα χρόνια συνεργάστηκε με τον βιρτουόζο C.Corea τόσο στα lives, όσο και σε μια σειρά καταπληκτικών δισκογραφικών κυκλοφοριών. Στο πλευρό του, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει τις πιο εμβληματικές φιγούρες της σύχρονης Jazz σκηνής, ενώ συνεργάστηκε με ονόματα όπως Alicia Keys, Bobby McFerrin, Roy Hargrove, Herbie Hancock, αλλά και την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου και του Ισραήλ.

Η συνεργασία με τον Corea συνεχίστηκε μέχρι το 2003, όταν ο Avishai πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη δική του δισκογραφική εταιρία και να αρχίσει να εμφανίζεται με τον Mark Guiliana και τον Shai Maestro σε ένα προσωπικό project που ονομάστηκε Avishai Cohen trio. Τα τελευταία του άλμπουμ κυκλοφόρησαν βάσει αυτού του line up, εμπλουτισμένου με ένα σύνολο πνευστών που έδωσαν στον ήχο του έναν καθαρά προσωπικό και ιδιαίτερο χαρακτήρα. Οι ζωντανές εμφανίσεις του trio ανά τον κόσμο, θεωρούνται από τους έμπειρους της Jazz ως μία από τις πιο ενδιαφέρουσες και επαγγελματικές μουσικές προτάσεις της εποχής.

 

Πληροφορίες
Avishai Cohen trio at gazArte

Gazarte
Βουτάδων 32-34, Γκάζι

Ημερομηνία : 21 & 22 /12/2013
Ώρα έναρξης : 22.00 τηλ : 210-3460347
Doors Open : 21.00

Τιμές Εισιτηρίων
Καθήμενοι Α' ζώνης : 45€ --- Καθήμενοι Β' ζώνης : 35€ --- Όρθιοι : 20€

Προπώληση εισητηρίων : www.gazarte.gr http://www.viva.gr

Ετικέτες