Το 1o Νιγηριανό Φεστιβάλ Μουσικής και Χορού

Στις 2 Οκτωβρίου 2013, στo κέντρο της Αθήνας, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε, να ακούσουμε, να γευτούμε την καρδιά της Αφρικής! Η Πρεσβεία της Νιγηρίας με την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων διοργανώνει μια μεγάλη γιορτή και προσκαλεί όλους τους κατοίκους της πόλης να γνωρίσουν την κουλτούρα μιας χώρας με μεγάλη παράδοση και δυναμικό παρόν.

Στην Νιγηρία όπως και στις περισσότερες αφρικάνικες χώρες οι άνθρωποι είναι ανοιχτοί και εκδηλωτικοί, τους αρέσει να μοιράζονται και να εκφράζονται μέσω της μουσικής, του τραγουδιού και του χορού. Πιστεύουν στη δύναμη του ρυθμού και της μουσικής που κινητοποιούν το σώμα και την ψυχή, που φέρνουν τους ανθρώπους πιο κοντά, που τους βοηθούν να απλώσουν γέφυρες και να γνωρίσουν μέσω των αισθήσεων τους διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτός είναι και ο στόχος του φεστιβάλ που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Αθήνα: να δώσει στους Έλληνες μια δυνατή γεύση της Νιγηριανής κουλτούρας και να ανοίξει μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους όσοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τη σύγχρονη όψη μιας φιλόξενης αφρικανικής χώρας.

To μοναδικό αυτό φεστιβάλ θα τιμήσει με την παρουσία του ο σπουδαίος Νιγηριανός καλλιτέχνης Keziah Jones αλλά και το National Troupe of Nigeria που έρχεται για πρώτη φορά στην χώρα μας με μία ομάδα 19 καλλιτεχνών! Στο line up συμμετέχει και ο Adedeji Adetayo με το 11μελές συγκρότημά του και τον γνωστό Έλληνα καλλιτέχνη Νιγηριανής καταγωγής MC Yinca που θα συμπράξει μαζί τους επί σκηνής!

Το φεστιβάλ θα μας συστήσει επίσης και άλλες ελκυστικές πλευρές της κουλτούρας της Νιγηρίας πέρα απο τη μουσική: το χορό και τη γαστρονομία.

Η γιορτή που θα πραγματοποιηθεί στην Τεχνόπολη στο Γκάζι, είναι μέρος της 53ης Επετείου της Νιγηριανής ανεξαρτησίας.

Το πρόγραμμα του μονοήμερου φεστιβάλ είναι πλούσιο και περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις

Μουσική και Χορός
Ζωντανές παραστάσεις από το National Troupe of Nigeria (12 χορευτές + 7 κρουστοί) και τον βραβευμένο μουσικό και δεξιοτέχνη κιθαρίστα Adedeji Adetayo και το 11 μελές συγκρότημά του.Παράλληλα, μια υπέροχη ομάδα Νιγηριανών παιδιών που ζουν στη Ελλάδα, θα χορέψει παραδοσιακούς χορούς ντυμένη με εντυπωσιακά κοστούμια από διαφορετικές εθνικότητες της Νιγηρίας.
Γεύση από Νιγηρία
Ο σύλλογος Νιγηριανών γυναικών θα ετοιμάσει σπιτικό φαγητό με παραδοσιακές συνταγές της Νιγηρίας και οι κοπέλες ντυμένες με παραδοσιακές στολές, θα σερβίρουν τον κόσμο καθ' όλη την διάρκεια του φεστιβάλ.


Στόχος Nιγηριανού Φεστιβάλ

Το φεστιβάλ αυτό πραγματοποιείται για πρώτη φορά και φιλοδοξεί να στείλει ένα μήνυμα φιλίας μέσα από τον διάλογο των πολιτισμών και των παραδόσεων. Ο Πρέσβης της Νιγηρίας, κος Ayodeji L. Ayodele του οποίου πρωτοβουλία αποτελεί η συγκεκριμένη γιορτή δηλώνει χαρακτηριστικά προσκαλώντας όλους τους πολίτες να το παρακολουθήσουν: "Βρισκόμαστε δίπλα στην ελληνική κοινωνία κατά τη διάρκεια των δύσκολων αυτών καιρών και διαπιστώνουμε ότι θα πρέπει να πάρουμε θέση και αποφάσεις ώστε να βρούμε τρόπους διεξόδων μέσω της ανάπτυξης των κατάλληλων στρατηγικών και πολιτικών κινήσεων, ακριβώς όπως οι δύο κυβερνήσεις Ελλάδας και Νιγηρίας έχουν δεσμευτεί. Από την πλευρά μας, έχουμε ανοίξει τα χέρια και το μυαλό μας, ώστε με τη συνεργασία των δύο χωρών να προχωρήσουμε μπροστά σε αυτή την περίοδο των προκλήσεων. Βλέπουμε τους Έλληνες σαν πραγματικούς φίλους και είμαστε πρόθυμοι να προχωρήσουμε μαζί τους προς την αμοιβαία πρόοδο. Η οικονομία μας είναι ανοιχτή για συνεργασία και συμμετοχή από τους 'Έλληνες στο πλαίσιο του στόχου μας για αμοιβαίο όφελος. Η πολιτιστική εκδήλωση που διοργανώνουμε στις 2 Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας αποτελεί μέρος της προσπάθειας μας να κάνουμε τους Έλληνες να κατανοήσουν περισσότερα για την πλούσια κουλτούρα μας."

Γενικές Πληροφορίες
NIGERIAN MUSIC & DANCE FESTIVAL 2 Οκτωβρίου 2013
«Τεχνόπολις» Δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100, Γκάζι, 210 3475518, 210 3453548
Προπώληση: viva.gr | Βιβλιοπωλεία Παπασωτηρίου | Seven Spots / Τιμή εισιτηρίων: 10 ευρώ
Doors open: 18.30 | Ώρα έναρξης: 19.30
ΠΡΟΣΒΑΣΗ:Μετρό: Σταθμός «Κεραμεικός», Τρόλεï: No. 21 (από Ομόνοια), Στάση «Φωταέριο», Λεωφορεία: 049, 815, 838, 914, Β18, Γ18, Στάση «Φωταέριο»