Μελωδικό gig από τον Γιώργη Χριστοδούλου στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας

Στην καρδιά της Αθήνας, Κυριακή 9 Ιουνίου, jazz «μουσικά σουλάτσα» και καλοκαιρινές flanerie.
Ο Γιώργης Χριστοδούλου, έρχεται για ένα βράδυ στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας, την Κυριακή 9 Ιουνίου στις 9μμ.

Ο Γιώργης, μόνιμος κάτοικος Βαρκελώνης τα τελευταία σχεδόν δύο χρόνια, φέρνει στις αποσκευές του τις κοσμοπολίτικες μουσικές του από τον τελευταίο του ισπανο-γαλλόφωνο δίσκο "flâneur". Επίσης, φέρνει μαζί του επιλογές από την δισκογραφία του (Γιαπωνέζικοι κήποι, Η αγάπη είναι ένα πορτοκάλι, Δες το κι αλλιώς, Μην αλλάξεις ποτέ), αλλά και δείγματα της νέας του δουλειάς - την οποία ηχογραφεί αυτή την εποχή στη Βαρκελώνη με μερικούς από τους καλύτερους τζαζ μουσικούς της πόλης.

Θ' ακουστούν ακόμα διασκευές σε τραγούδια των Cole Porter, Randy Newman, Μάνου Χατζιδάκι και άλλα γνωστά θέματα στα ισπανικά, καταλανικά, γαλλικά, αγγλικά, ιταλικά κι ελληνικά.

Μια βόλτα μιάμισης ώρας στην πιο κοσμοπολίτικη μεριά της Μεσογείου, στα καφέ, τα βουλεβάρτα και τις πλατείες της, όπου σύχναζαν -κι ίσως εξακολουθούν να βρίσκονται- οι παρέες των μποέμ καλλιτεχνών, οι πιο ευαίσθητοι δημιουργοί, οι βοτανολόγοι του πεζοδρομίου, οι επαγγελματίες σουλατσαδόροι, οι αθεράπευτοι flaneurs.

Τον Γιώργη συνοδεύουν τρεις εξαιρετικοί μουσικοί με ακουστικά όργανα: Πάνος Αθάνατος – κιθάρα, Αντώνης Αρβανίτης – κοντραμπάσο και Ρόλυ Γιαμοπούλου – τύμπανα.

Πατήστε εδώ για να κατεβάσετε δωρεάν τη Φάβα.

Δείτε το video clip «Φάβα» του Γιώργη Χριστοδούλου εδώ: youtube ή dailymotion.gr


Σύντομο βιογραφικό

Ο Γιώργης Χριστοδούλου σπούδασε μουσική και θέατρο. Συμμετείχε σε παραγωγές μιούζικαλ, τηλεοπτικές σειρές και συνεργάστηκε με τους Αρλέτα, Δ.Γαλάνη, Ν.Μαυρουδή, Ελ. Καραίνδρου,Νένα Βενετσάνου κ.α.
Από το 1998 έχει εκδώσει έξη προσωπικούς δίσκους κι έχει συμμετάσχει σε φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού.
Συνέθεσε τη μουσική για θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές όπου συνεργάστηκε με τους Δ. Λιγνάδη, Θ.Αθερίδη, Λ. Λαζόπουλο, Χ. Ρώμα κ.α.
Το 2011 κυκλοφορεί ο πρώτος του ισπανογαλλικός δίσκος Flaneur σε Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία και Αργεντινή. Περιόδευσε σε όλη την Ισπανία παρουσιάζοντας το άλμπουμ σε διάφορα φεστιβάλ.
Το 2012 κυκλοφορεί το digital single "Φάβα" που αγαπιέται από πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ενώ γυρίζει το βίντεο του τραγουδιού στη Βαρκελώνη.
Αυτή την εποχή ηχογραφεί το δεύτερο άλμπουμ του για το εξωτερικό με τίτλο "Barcelonauta" που αναμένεται να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο.

Κήπος Νομισματικού Μουσείου της Αθήνας (Ιλίου Μέλαθρον)
Πανεπιστημίου 12, Αθήνα
Κυριακή 9 Ιουνίου| ώρα: 21:00
Είσοδος: ελεύθερη
Περισσότερες δημοσιογραφικές πληροφορίες: Αλκιβιάδης Σιαράβας | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Από το Vivaldi στο Schubert ... Diana Krall - Glad Rag Doll »