Trilogia

Trilogia Trilogia

Οι Trilogia, δηλαδή οι: Γιώργος Τρανταλίδης, Γιώτης Σαμαράς και Γιώργος Κοντραφούρης, τρεις κορυφαίοι δεξιοτέχνες της jazz σκηνής, εμφανίζονται την Τετάρτη 29 Μαΐου 2013 στο Half Note Jazz Club και δημιουργούν με όχημα το δικό τους σχήμα.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ
Ο Γιώργος Τρανταλίδης άρχισε την καριέρα του πριν από 43 χρόνια Το 1978 ηχογραφεί τον πρώτο δίσκο ελληνικής jazz μουσικής με το συγκρότημα Sphinx. Το 1980 εκπροσωπεί τη χώρα μας σε διεθνή τζαζ φεστιβάλ και ηχογραφεί στην Ουγγαρία τους πρώτους προσωπικούς του δίσκους «Clarification» και «One, Two, Three, Four».

Το 1983 ήταν ο πρώτος, που έκανε το πάντρεμα ανάμεσα στην ελληνική παραδοσιακή μουσική και τη τζαζ, ηχογραφώντας τους δίσκους «Χόρες», «Μεσόγειος», «Χαιρετισμός» και «Έρεισμα» με τη συμμετοχή μεγάλων Ελλήνων παραδοσιακών μουσικών. Οι δίσκοι αυτοί είχαν σαν αποτέλεσμα την πρόσκλησή του στο «Jazz India Festival» και «Singapore Jazz Festival» από τους Y. Menuhin, R. Shankar και S.Rollins.

Από το 1989 ασχολείται με το προσωπικό του studio ηχογραφώντας σαν παραγωγός τους δίσκους του καθώς και παραγωγές άλλων σημαντικών Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.

Το 2004 συμμετείχε ως συνθέτης και ενορχηστρωτής στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων με τη σύνθεση «Καρπός» (Διασκευή «Τ' αστέρι του Βοριά» του Μ. Χατζιδάκι).

Το 2011 κυκλοφορεί η νέα δισκογραφική του δουλειά με τίτλο ''Global Vision'' αποσπώντας παγκοσμίως τις καλύτερες κριτικές.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ
Γεννήθηκε στη Βουδαπέστη. Σπούδασε κιθάρα και μουσική στο κονσερβατόριο Bela Bartok. Σε αρκετά νεαρή ηλικία συμμετείχε στη jazz σκηνή της Ουγγαρίας έχοντας παίξει με σπουδαίους μουσικούς (Tony Lakatos, Fusti Balogh κ.ά.), σε κλαμπ και φεστιβάλ, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων Ουγγαρίας.

Το 1981 ήρθε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε ως επαγγελματίας μουσικός με τα σημαντικότερα ονόματα της Ελληνικής μουσικής σκηνής, συμμετέχοντας σε πολλές ηχογραφήσεις και συναυλίες του είδους. Παράλληλα, γνωρίζοντας το Γιώργο Τρανταλίδη έγινε μόνιμο μέλος του συγκροτήματός του και εμφανίστηκε μαζί του σε πολλά κλαμπ και φεστιβάλ, παίζοντας με γνωστούς Έλληνες και ξένους μουσικούς.

Το 1992 δημιουργήθηκε το πολύ γνωστό jazz συγκρότημα PAGE ONE το οποίο γράφει τη δική του ιστορία στην Ελληνική jazz σκηνή, με τις εμφανίσεις του στο κλαμπ Diva για δύο συνεχείς χρονιές και με δύο δίσκους (Page One, Beyond the blue). Για τέσσερα χρόνια υπήρξε μέλος του group διαμορφώνοντας με την κιθάρα και τις συνθέσεις του τον ήχο των Page One. Άλλες ηχογραφήσεις στις οποίες έχει λάβει μέρος είναι: JAZZ: Images του Βασίλη Τσαμπρόπουλου, a.m. p.m. του Γιώργου Τρανταλίδη, Amorosa του Γιώργου Φακανά, Through Memories του Γιώργου Μαγγλάρα, Steppin' Out κλπ.

Ο Παναγιώτης Σαμαράς εδώ και πολλά χρόνια διδάσκει στο Κέντρο Μουσικών Σπουδών Φίλιππος Νάκας.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ
Ο Γιώργος Κοντραφούρης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967. Σπούδασε κλασικό πιάνο στο Εθνικό Ωδείο. Στην ηλικία των 16, έστρεψε το ενδιαφέρον του στη τζαζ και παρακολούθησε μαθήματα τζαζ αυτοσχεδιασμού με τον Μάρκο Αλεξίου. Παρακολούθησε μαθήματα επίσης με τους Jim Beard και Jarmo Savolainen. Αποφοίτησε με Bachelor's και Master's degree in Jazz Performance από την Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία.

Έχει συνεργαστεί ως πιανίστας ή οργανίστας με πολύ σημαντικούς και σπουδαίους μουσικούς όπως: Mark Johnson, Arild Andersen, Marcus Stockhausen, Louisiana Red, Keith Copeland, Andy Sheppard, Ralph Peterson Jr., Bob Brozman, Carla Cook, Alvester Garnett, Stepko Gut, Olivier Gatto, David Liebman, Houston Pearson, Eric Alexander, David Sills, Lou Donaldson, Sam Newsome, Jamie Hadad, Deborah Davies, Benny Golson, Tim Hagans, Bob Shepard, Carmen Lundy, Sheila Jordan, Jukkis Uotila, Wade Mikkola, Takis Paterelis, Stratos Vougas, Dimos Dimitriadis, Lydia Fylipovic, T. Spasov, A. Pacatius.

Έχει διδάξει τζαζ πιάνο και όργανο στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο και στο Ωδείο Athenaeum στην Ελλάδα και στην Ακαδημία Sibelius στη Φινλανδία. Έχει δώσει σεμινάρια σε διάφορες σχολές στην Ελλάδα, στην Ιρλανδία, στην Ινδονησία και στην Εσθονία μέχρι σήμερα.

T R I L O G I A τρεις από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της ελληνικής jazz σκηνής.

  • Γιώργος Τρανταλίδης (drums)
  • Γιώτης Σαμαράς (guitar)
  • Γιώργος Κοντραφούρης (hammond)

Πληροφορίες

TRILOGIA
Γ. ΤΡΑΝΤΑΛΙΔΗΣ – Γ. ΣΑΜΑΡΑΣ – Γ. ΚΟΝΤΡΑΦΟΥΡΗΣ
HALF NOTE JAZZ CLUB

ΤΕΤΑΡΤΗ 29 ΜΑΪΟΥ 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 22:00
ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Τρίτη 28/05/2013 14:00 για Τετάρτη 29/05/2013

2 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια