Αντώνης Σουσάμογλου

Αντώνης Σουσάμογλου Αντώνης Σουσάμογλου

Μια διαφορετική μουσική παράσταση την Κυριακή 26 Μαΐου 2013 στη σκηνή του Half Note Jazz Club, από τον δημιουργικό σολίστα Αντώνη Σουσάμογλου.

Είναι ο εξάρχων βιολιστής της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης- που παράλληλα, δραστηριοποιείται σαν συνθέτης και ενορχηστρωτής και βλέπει τα τραγούδια του σαν μικρούς αφηγηματικούς πυρήνες όπου με λόγο βιωματικό, σχεδόν ημερολογιακό αποτυπώνει την κρυφή του σχέση με τις λέξεις, τη μουσική, το σινεμά, τη σχέση του με τους ανθρώπους και τους τόπους.

Η Μουσική έχει για τον Αντώνη Σουσάμογλου, το ρόλο του αφηγητή που συνδέει υπόγεια τα θέματα που διαπερνούν τα τραγούδια που γράφτηκαν και ηχογραφήθηκαν σαν μια βόλτα στον κόσμο, από studio και συναυλιακούς χώρους μέχρι και σε δωμάτια ξενοδοχείων στην Ολλανδία, το Βερολίνο, το Λονδίνο.

Από το "Don't Mind The Gap" (2007), τον πρώτο δίσκο του με τον Φαίδωνα Καλοτεράκη ως το "One Night Stand" (2011), τον δεύτερο δίσκο του, η μουσική του Αντώνη Σουσάμογλου ηχεί σαν παράσταση στο ρυθμό του Tom Waits, με ήχο άλλοτε ροκ, άλλοτε «πειραγμένo» με λούπες, και άλλοτε τζαζ του παλιού Χόλυγουντ.

Εκλεκτός καλεσμένος σ' αυτό το μουσικό ταξίδι ανάμεσα στον Leonard Cohen, τον Μάνο Χατζιδάκι και τους Beatles, ο Vassilikos, που σε μία μοναδική εμφάνιση, ανιχνεύει μαζί με τον Αντώνη Σουσάμογλου τις κοινές μουσικές τους επιρροές.

Μαζί του επί σκηνής ο Νίκος Κατικαρίδης στο τραγούδι, μια σπάνια soul φωνή με σημαντική προσωπική δισκογραφία και οι εξαίρετοι μουσικοί Στέλιος Τσομπανίδης (τύμπανα), Τραΐανός Αλμπανούδης (μπάσο) και Κώστας Γεωργιάδης (κιθάρα).

Το One Night Stand ανέβηκε στο top 20 των πωλήσεων δίσκων του 2012 περιέχοντας τραγούδια που αγαπήθηκαν από τα Ελληνικά ραδιόφωνα όπως το Chinatown, το Χαμογελώντας τα Πρωινά της Δευτέρας και το Καρναβάλι, και με συνεργασίες με μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες φωνές της Ελληνικής σκηνής, όπως η Δήμητρα Γάλανη, ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, η Έλλη Πασπαλά και ο Vassilikos.

Πληροφορίες

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΟΥΣΑΜΟΓΛΟΥ
"One Night Stand"
Τραγούδι: ΝΙΚΟΣ ΚΑΤΙΚΑΡΙΔΗΣ
Guest: VASSILIKOS
@ HALF NOTE JAZZ CLUB

ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΜΑΪΟΥ 2013

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ 21:30
ΕΙΣΟΔΟΣ: 10€ (στο bar), 15€ (τραπέζι)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Σάββατο 25/05/2013 14:00 για Κυριακή 26/05/2013

4 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια