«Κώστας Θεοδώρου & solo duo trio»

Αφίσα, Κώστας Θεοδώρου & solo duo trio Αφίσα, Κώστας Θεοδώρου & solo duo trio

To Politheatro φιλοξενεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 και ώρα 9:00΄ μμ τον Κώστα Θεοδώρου με τους solo duo trio σε μία μοναδική μουσική παράσταση.

Πρόκειται για μία ελεύθερη απόδοση, με ηχοπαραγωγά μέσα μη αποκωδικοποιημένων κειμένων σφηνοειδούς γραφής απροσδιορίστου χρονολογικής περιόδου τα οποία προσφάτως ήρθαν στο φως εκ του σπηλαίου Πιστέρα Οστρόβου Βοδενών.

Solo duo trio:

Κώστας Θεοδώρου (κοντραμπάσο, φωνή, κλασική κιθάρα, κρουστά)
Γεννημένος το 1965.Κατάγεται από την περιοχή της Έδεσσας. Μια κιθάρα στα δεκαπέντε γίνεται αφορμή να αφήσει σχολείο και σπίτι. Κατόπιν στη Σαλονίκη ανακαλύπτει το κοντραμπάσο και για αρκετά χρόνια ταξιδεύει στο εξωτερικό παίζοντας μουσική στον δρόμο. Παράλληλα προσεγγίζει αρκετά όργανα (κρουστά, πνευστά και έγχορδα) από διάφορα μέρη του κόσμου. Έγραψε μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Εχει ιδρύσει και γράψει μουσική για πολλά διαφορετικά σύνολα με τα οποία παρουσιάζει έργα του εντός και εκτός συνόρων. Δεν έχει σπουδάσει σε ωδεία κλπ.

Επιλεγμένη δισκογραφία:

  • Νώε (Ano Kato 1987)
  • Νόστος (Λύρα 1999)
  • Ηχοτοπία (FM 2003)
  • Sumiglia (ECM 2005)
  • Songs of an other (ECM 2008)
  • Rousilvo (zen einai 2010)

Κώστας Θεοδώρου & solo duo trio

Βαγγέλης Πασχαλίδης (σαντούρι)
Γεννήθηκε το 1978 στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε ανώτερα θεωρητικά και παρακολούθησε το τμήμα της Σύνθεσης στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 2000. 'Έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες ,είτε δισκογραφικά είτε σε συναυλίες είτε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με τους: Σαβίννα Γιαννάτου, Ross Daly, Νίκος Δημητράτος, Λιζέτα Καλημέρη, Σοφία Παπάζογλου, Κυριάκο Γκουβέντα, Κώστα Θεοδώρου, Βασίλη Κασούρα, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Gorkem Saoulis, Καίτη Κουλιά, Σόλων Λέκκας, Ψαρογιώργη κ.α.στην Ελλάδα και σε πολλές πόλεις της Ευρώπης. 'Έχει διδάξει στο Μουσικό σχολείο Θεσσαλονίκης, στη σχολή Παραδοσιακής και Βυζαντινής μουσικής "Εν Χορδαίς", στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμαριάς, στο Πολυάνειο Ωδείο Κιλκίς κ.α.

Σταμάτης Πασόπουλος (μπαγιάν)
Γεννήθηκε στις Σέρρες το 1986. Το 2011 αποφοίτησε από το Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας σπουδάζοντας σύνθεση - με έμφαση στην ελληνική παραδοσιακή μουσική - με καθηγητή τον Ηλία Παπαδόπουλο ενώ παράλληλα από το 2005 ανήκει στην τάξη του Κωνσταντίνο Ράπτη, μελετώντας πλέον ακορντεόν κονσέρτου. Έχει λάβει διακρίσεις σε διαγωνισμούς ακορντεόν το 2007, το 2009 και το 2012, ενώ έχει συνεργαστεί με τη Δημοτική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης. Είναι ιδρυτικό μέλος του σχήματος Motel Selenik, κάτοχος διπλώματος βυζαντινής μουσικής και από το 2006 έως σήμερα διδάσκει στην τάξη του ακορντεόν του Δημοτικού Ωδείου Θέρμης.

 

Πληροφορίες

«Κώστας Θεοδώρου & solo duo trio»
Μουσική παράσταση

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013 στις 9:00μμ το βράδυ στην αίθουσα 2 του ΠΟΛΥΘΕΑΜΑΤΟΣ

Γενική είσοδος 10 ευρώ

ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΠΟΛΥΘΕΑΜΑ
ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΙΚΕΛΙΑΝΟΥ 3, Τ.Κ. 454 44 ΙΩΑΝΝΙΝΑ

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων
Τηλέφωνα: 2651003492- 6955416236
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://www.politheatro.blogspot.com