Daddy' s Work Blues Band + The Boogie Sinners @ Half Note Jazz Club

Δύο καταπληκτικές μπάντες, οι Daddy' s Work Blues Band και οι The Boogie Sinners, συναντιούνται στο Half Note Jazz Club το Σάββατο 13 Οκτωβρίου και σκοπεύουν να μας ταξιδέψουν με αγαπημένα κομμάτια, στον Αμερικάνικο Νότο, το Chicago, το Texas, το Manchester και το Λονδίνο...
Daddy's Work Blues Band
Οι Daddy's Work Blues Band (πρώην Bluesburge) είναι μια blues- rock μπάντα με έδρα τα Δυτικά Προάστια της Αθήνας, με αρκετές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές της Αθήνας και της επαρχίας και σε διάφορα φεστιβάλ. Η μπάντα πήρε το όνομά της από ένα τραγούδι των Blues Wire.

O Θανάσης Γκιόκας, με επιρροές από κλασικά ροκ γκρουπ της Ευρώπης και της Αμερικής και ιδιαίτερα από τον Gary Moore, ασχολήθηκε με την κιθάρα από μικρή ηλικία. Πέρασε μέσα από διάφορα ροκ σχήματα μέχρι που συναντήθηκε με τους: Στέλιο Μέρτηκα (φωνή, κιθάρα), Φάνη Θεοφίλου (πλήκτρα), Στάθη Ανέστη (μπάσο) και Θέμη Πολύζο (τύμπανα). Αυτή η συνάντηση ήταν η αρχή του σχήματος των Daddy's Work Blues Band. Στη συνέχεια προσχώρησαν στη μπάντα ο Δημήτρης Δουλγερίδης (κιθάρα, τραγούδι) και ο Γιάννης Παχύδης (φυσαρμόνικα). Ο Στέλιος Μέρτηκας αποχώρησε και ο Φάνης Θεοφίλου δυστυχώς, μας άφησε ξαφνικά από μια απρόσμενη ασθένεια. Ο Στάθης Ανέστης ξεκίνησε σαν κιθαρίστας και μετέπειτα ασχολήθηκε με το μπάσο. Η μουσική του διαδρομή είναι πολυδιάστατη καθώς έχει συμμετάσχει σε διάφορα μουσικά σχήματα (Rock, Funk, Soul, Blues και Reggae) με αρκετές εμφανίσεις στην Αθήνα αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα.
Η υπόλοιπη παρέα, ο Θέμης Πολύζος, ο Δημήτρης Δουλγερίδης και ο Γιάννης Παχύδης φίλοι από μικρή ηλικία και με κοινό σημείο επαφής την μουσική, ακολούθησαν μια κοινή πορεία μέσα από διάφορα μουσικά σχήματα και με πολλές φιλικές συμμετοχές σε διάφορα γκρουπ. (Blues Wire, Nick Dounoussis, Michael Dotson, Blues Cargo, Andrea Gomozia, Nick Tsiamtsikas κ.α.).

Daddys-Work-Blues-Band

Η σύνθεση της μπάντας είναι πλέον σταθερή και αποτελείται από τους: Θανάση Γκιόκα (κιθάρα), Δημήτρη Δουλγερίδη (κιθάρα, φωνή), Στάθη Ανέστη (μπάσο), Θέμη Πολύζο (τύμπανα) και Γιάννη Παχύδη (φυσαρμόνικα).

«Το πιο δυνατό σημείο αυτής της μπάντας, είναι ο προσωπικός της χαρακτήρας που οφείλεται στη μεταξύ μας σχέση. Δεν είμαστε απλώς φίλοι, είμαστε από παιδιά, εμπλεκόμενοι ο ένας στη ζωή του άλλου. Αυτή η παρέα που είναι σαν να υπήρχε και πριν από μας(!), μάς εμπνέει να μένουμε ίδιοι για να μπορούμε να αλλάζουμε και να εξελισσόμαστε. Γι' αυτό οι συναυλίες μας δεν μοιάζουν μεταξύ τους, ενώ το κοινό από όπου κι αν προέρχεται (μουσικά μιλώντας), βρίσκει πάντα στην ερμηνεία μας ένα κομμάτι της ψυχής του (κατά δήλωσή τους)».

Οι Daddy's Work Blues Band άνοιξαν τις συναυλίες γνωστών μουσικών συγκροτημάτων όπως οι Δρ Feellgood, Louisiana Red, Blues Wire, Ansley Lister, .....

Daddy's Work Blues Band:



The Boogie Sinners
Οι Boogie Sinners είναι ένα blues – rock 'n' roll σχήμα, το οποίο δημιουργήθηκε στην Αθήνα το 2010 από τον Θοδωρή Αλεξίου (κιθάρα). Το όνομα της μπάντας πρόκυψε από ένα πολύ αγαπημένο blues κομμάτι του Ray Charles το «Sinners Prayer» και από τη λέξη Boogie, της οποίας οι ρίζες προέρχονται από το Νότο και υποδηλώνουν έναν "up tempo", γρήγορο και επαναλαμβανόμενο ρυθμό σε μπάσο και πιάνο ή κιθάρα.

Η μπάντα αρχικά περιελάμβανε τους: Βασιλική Παπαϊωάννου φωνή, Θοδωρή Αλεξίου στην κιθάρα, Κώστα Τενέζο στη φυσαρμόνικα (έναν μουσικό με πολύ μεγάλη αγάπη για τα μπλουζ από μικρή ηλικία, με επιρροές από Sonny Boy Wiliamson, Paul Butterfield, Rod Piazza κ.α., ο οποίος έδωσε στον ήχο της μπάντας ένα καθαρό Chicago style παίξιμο), Γιώργο Καρακατσάνη στο μπάσο και Γιάννη «Coach» Αντωνόπουλο στα τύμπανα (φίλος του Κώστα και εξίσου μεγάλος υποστηρικτής της μπλουζ μουσικής), με ζωντανές εμφανίσεις κάθε εβδομάδα σε διάφορα live bar της Αθήνας. Κάποια μέλη του συγκροτήματος, θέλοντας να ακολουθήσουν άλλες μουσικές κατευθύνσεις, αποχώρησαν. Αρχικά ο Γιώργος Καρακατσάνης, στη συνέχεια η Βασιλική Παπαϊωάννου και τέλος ο Γιάννης Αντωνόπουλος. Τη θέση τους πήραν αντίστοιχα: ο Δημήτρης Γεωργόπουλος, ικανότατος μπασίστας με πολύ μεγάλη αγάπη και σεβασμό για αυτή τη μουσική και για παίχτες όπως οι Jaco Pastorius & Willie Dixon. Η Λία Γεωργακοπούλου (Lia Hide), μια τραγουδίστρια με πολύ ενέργεια και πάθος στην ερμηνεία, που ξεκίνησε να εμφανίζεται από τα εφηβικά της χρόνια, με επιρροές από ποπ- ροκ και κυρίως electronica και τζαζ (δισκογραφία: Neverland, Robin Skouteris, Influence (2), A dog named Rodriquez, DjMCD). Και ο Γιώργος Ράδος, session drummer σε πολλά σχήματα, από latin, μέχρι swing και electronica, μεγάλος θαυμαστής κορυφαίων ντράμερ όπως οι Steve Gadd & John Bonhamm και ιδρυτικό μέλος και drummer του trio 'Fool in the Box'. Ήρθε για να δώσει ένα άλλο...πιο rockabilly ηχόχρωμα στη μπάντα.

Boogie-Sinners

Έτσι λοιπόν, η τελική σύνθεση των Boogie Sinners είναι: Lia Hide (φωνή), Θοδωρής Αλεξίου (κιθάρα), Κώστας Τενέζος (φυσαρμόνικα), Δημήτρης Γεωργόπουλος (μπάσο), Γιώργος Ράδος (τύμπανα).

Συνεχίζουν να παίζουν τα blues που τους εκφράζουν, με το δικό τους στυλ και ήχο.

The Boogie Sinners:



Πληροφορίες
DADDY'S WORK BLUES BAND + THE BOOGIE SINNERS
@ HALF NOTE JAZZ CLUB
Blues – rock στο τετράγωνο!

ΣΑΒΒΑΤΟ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
Ώρα έναρξης: 22:30
Είσοδος: 10 ευρώ (Δεν περιλαμβάνει ποτό / ποτό από 3€)

Half Note Jazz Club Τριβωνιανού 17, Μετς / www.halfnote.gr
Κρατήσεις: 210 9213310 ǀ viva.gr– 13855

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
WE promotion, Κηφισίας 118Α, τηλ. 210-6980044, www.wepromotion.gr
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ: www.wepromotion.gr/press
Βαγγέλης Περάκης, τηλ. 6972858515 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αννίτα Δαμάσχη, τηλ. 6977333222 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Γιώργος Εριτσίδης, τηλ. 6932440622, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Μαίρη Μπρατάκου, τηλ. 6945809723 email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.