«Δύο μεγάλοι συνθέτες του πρώιμου ρομαντισμού: Δύο μεγάλες σονάτες-μία τονικότητα»

Δύο από τα πιο μεγαλειώδη αλλά και απαιτητικά έργα του παγκόσμιου ρεπερτορίου που ερμηνεύονται σπάνια, επέλεξε να ερμηνεύσει στο ρεσιτάλ που θα δώσει το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, ο πιανίστας Απόστολος Παληός. Στο πρώτο μέρος, η Σονάτα αρ. 23, σε σι ύφεση μείζονα D 960 του Franz Schubert, μία από τις τελευταίες σονάτες για πιάνο του Schubert, μέρος της τελευταίας του τριλογίας, που έγραψε ο συνθέτης ανάμεσα στην άνοιξη και το φθινόπωρο του 1828, λίγο πριν πεθάνει. Στη σονάτα υπάρχουν αναφορές στο έργο του Beethoven, του οποίου η περίφημη Σονάτα αρ. 29, (''Hammerklavier''), έργο πρόκληση για κάθε πιανίστα, θα ακουστεί στο δεύτερο μέρος.
Ο Απόστολος Παληός έχει τιμηθεί με τον έπαινο της Ακαδημίας Αθηνών και του έχουν απονεμηθεί τα βραβεία Gina Bachauer από το Ίδρυμα World in Harmony και το βραβείο του καλύτερου νέου Έλληνα καλλιτέχνη της χρονιάς από την Ένωση Ελλήνων Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής. Έχει εμφανιστεί σε μερικές από τις σημαντικότερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, ενώ έχει συμπράξει ως σολίστ με σημαντικές ορχήστρες (Symphonie Orchester Berlin) κι έχει συνεργαστεί με επιφανείς μαέστρους. Η δισκογραφία του περιλαμβάνει ηχογραφήσεις πιανιστικών έργων της ρομαντικής περιόδου, νορβηγική μουσική για πιάνο καθώς και έναν δίσκο για την σειρά Greek Classics της δισκογραφικής εταιρίας Naxos με έργα για πιάνο του Λ.Μαργαρίτη και του F. Petyrek.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Πληροφορίες
«Δύο μεγάλοι συνθέτες του πρώιμου ρομαντισμού:
Δύο μεγάλες σονάτες-μία τονικότητα»
Απόστολος Παληός, πιάνο

Franz Schubert: Σονάτα αρ. 23, σε σι ύφεση μείζονα D 960
L. van Beethoven: Σονάτα αρ. 29, (''Hammerklavier''), έργο 106

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου, ώρα 20:30

Τιμές εισιτηρίων : Γενική είσοδος 10 € / νεανικό 5 € / 15 € διακεκριμένη ζώνη
ΔΩΡΕΑΝ ΕΙΣΟΔΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 12 ετών

Οργάνωση παραγωγής, προβολή & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.specsnarts.gr
Πληροφορίες – προπώληση εισιτηρίων:
Υπηρεσία εισιτηρίων ticket services : τηλ. 210 7234567
www.ticketservices.gr
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα