8oς Ανοιξιάτικος Κύκλος Συναυλιών Οργάνου 2011

Στην πρώτη για φέτος συναυλία του Ανοιξιάτικου Κύκλου Οργάνου φιλοξενείται για πρώτη φορά στην Αθήνα ο Νορβηγός οργανίστας Arnfinn Tobiassen με την σοπράνο Ζηνοβία-Μαρία Ζαφειριάδου και τον Σλοβένο τενόρο Primo? Vidovi?. Θα παρουσιάσουν προκλασσικές άριες από τα θρησκευτικά έργα του J. S. Bach από το Johannes Passion και το Matth?us-Passion, καθώς και από το ορατόριο του Georg Friedrich H?ndel Samson.

Έργα για το εκκλησιαστικό όργανο, όπως του Felix Mendelssohn Organ Sonata έργο 65 και η σύγχρονη Σονάτα σε Σολ του Oskar Lindberg έργο 23. Καθώς επίσης και την Ouverture σε C-dur του Mozart. Επίσης η σοπράνο θα ερμηνεύσει το Solveigs sang του Edvard Grieg το όποιο γράφτηκε για το θεατρικό έργο Peer Gynt του Ίψεν. Έχουμε την ευκαιρία να ακούσουμε την άρια, η οποία στις μέρες μας συνηθίζεται να παίζεται από βιολί αντί να ερμηνεύεται από φωνή.

Ο τενόρος θα ερμηνεύσει άριες από τo θρησκευτικό έργο του Bach Magnificat το ?Deposuit potentes? και του Ροσίνι το ?Domine Deus? από το έργο Petite messe solennelle. Επίσης, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τα ντουέτα για υψίφωνο και τενόρο του Robert Schumann, το έργο Tanzlied και του Bach την Καντάτα αρ 112 και την άρια ?Verzage nicht? από την Καντάτα αρ. 42.

Hill_organ_1900_manuals_and_pedalboard

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Νορβηγίας και του Νορβηγικού Ινστιτούτου στην Αθήνα

ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

ARNFINN_TOBIASSEN_PHOTOO Arnfinn Tobiassen σπούδασε στην Βασιλική Ακαδημία Μουσικής του Λονδίνου με διακεκριμένους οργανίστες όπως οι James O?Donnell, Susan Landale, David Titterington και Lionel Rogg. Συμμετείχε επίσης σε σεμινάρια με τους Jon Laukvik, Wijnand van de Pol και Nicolas Kynaston. Αφού αποφοίτησε κερδίζοντας πολλά βραβεία, διορίστηκε βοηθός οργανίστα στην Ολλανδική Εκκλησία του Λονδίνου ενώ παράλληλα εργάσθηκε ελεύθερα ως σολίστ και συνοδός εκτελεστής. Έχει δώσει συναυλίες σε σημαντικούς χώρους όπως το Westminster Abbey στο Λονδίνο, η εκκλησία Neresheim Abteikirche στη Γερμανία καθώς και η Βασιλική του St James στην Πράγα. Μελλοντικές υποχρεώσεις περιλαμβάνουν ρεσιτάλ σε στο Ενδιμβούργο και στη Γαλλία.

Το 2006 κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Οργάνου στην Οπάβα της Τσεχικής Δημοκρατίας διαγωνιζόμενος μεταξύ 30 οργανιστών από την Ευρώπη και την Ασία. Πρόσφατα διορίστηκε Μουσικός Διευθυντής στην ιστορική εκκλησία St Olav?s στην πόλη Avaldsnes κοντά στο Stavange της Νορβηγίας.

Maria_Zinovia_Zafiriadou_PHOTOΗ Ζηνοβία-Μαρία Ζαφειριάδου πήρε στην Αθήνα διπλώματα πιάνου και τραγουδιού, αποφοιτώντας παράλληλα από τη Γερμανική Φιλολογία Αθήνας. Τον Ιανουάριο του 2009 ολοκλήρωσε μεταπτυχιακές σπουδές μονωδίας στην Λιουμπλιάνα με την Alenka Derna?-Bunta, έχοντας λάβει υποτροφία «Μαρία Κάλλας» και υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση. Έχει κερδίσει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς τραγουδιού (Grand Prix Maria Callas, Ondina Otta-Όπερα του Μάριμπορ και Ferruccio Tagliavini-Αυστρία). Ως σολίστ έχει συνεργαστεί με πολλές επαγγελματικές ορχήστρες στην Αθήνα και στο εξωτερικό ενώ σε προσωπικά ρεσιτάλ έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα, Σλοβενία, Γερμανία και Αυστρία. Έχει ερμηνεύσει Βασίλισσα της Νύχτας (Μαγικός Αυλός του Μότσαρτ), Τζίλντα (Ριγκολέτο του Βέρντι), Αντέλε (Νυχτερίδα του Στράους), Φρασκίτα (Κάρμεν του Μπιζέ), Τσερλίνα (παγκόσμια πρεμιέρα και ηχογράφηση του Ντον Τζιοβάνι του Πατσίνι), Ελβίρα (Ιταλίδα στο Αλγέρι του Ροσίνι), Λαουρέτα (Τζιάνι Σκίκι του Πουτσίνι) και Λούσυ (Το Τηλέφωνο του Μενότι).

Ο Primo? Vidovi? άρχισε να ασχολείται με το τραγούδι πριν από μερικά χρόνια, τραγουδώντας σε χορωδίες και φωνητικά σύνολα. Αργότερα συμμετείχε σε διάφορα μουσικά σχήματα, συναυλίες και φεστιβάλ. Αρκετές σαιζόν ήταν επίσης μέλος της χορωδίας της Εθνικής Όπερας του Μάριμπορ, όπου ερμήνευσε και ρόλους στην Τουραντότ του Πουτσίνι και στη Νυχτερίδα του Στράους. Έχει μελετήσει με καθηγητές τραγουδιού στη Σλοβενία, Αυστρία και Ιταλία, ενώ τώρα μελετάει με την καθηγήτρια της Ακαδημίας Μουσικής της Λιουμπλιάνα Αλένκα Ντερνάτς-Μπούντα. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου της Λιουμπλιάνας.

Πληροφορίες

Ιστορικός χώρος Αγγλικανικής Εκκλησίας του Αγίου Παύλου
Φιλελλήνων 27, Σύνταγμα, Αθήνα

Ημερομηνία: Σάββατο 12 Μαρτίου, 20:30

Γενική είσοδος: 15? Φοιτητικό (έως 25 χρονών): 10? Παιδιά (έως 12 χρονών) : 5?

Πληροφορίες- Kρατήσεις: Tηλ.: 210 2029737 e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Πέμπτη 10/3 στις 15.00
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Μύθοι γυναικών - γυναίκες μύθοι! Δον Κιχώτης »