Ρεσιτάλ Πιάνου με την Μαρία Αλουπη

Ρεσιτάλ Πιάνου με την Μαρία Αλουπη σε έργα των E.Grieg, C.Debussy, A.Berg, A.Schoenberg, με τίτλο "ΟΣΛΟ-ΠΑΡΙΣΙ-ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΙΑΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ" την Παρασκευή 25 και  Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011, ώρα 21:30 στο Μουσείο Ηρακλειδών. Οι συναυλίες αυτές διοργανώνονται με αφορμή την μεγάλη έκθεση χαρακτικών ?Edvard Munch, Πέρα από την Κραυγή? όπου θα διαρκέσει μέχρι 27 Φεβρουαρίου 2011.

Οι επιλογές των μουσικών έργων έγιναν με σκοπό να αφηγηθούν και να υπαινιχθούν μία αντιστοιχία με τις κύριες φάσεις της δημιουργίας του ζωγράφου, τις εξελίξεις της τεχνοτροπίας του και την διαδρομή του από το επαρχιακό Όσλο του 19ου αιώνα στις μεγάλες μητροπόλεις της Τέχνης της εποχής, το Παρίσι και το Βερολίνο. Από τον Ρομαντισμό και την Εθνική Νορβηγική Σχολή με το έργο του Edvard Grieg, στον μετα-Ιμπρεσιονισμό και το Συμβολισμό με τις συνθέσεις του Claude Debussy, από τον εξπρεσιονισμό με αντίστοιχα έργα του Arnold Schoenberg και του Alban Berg, στις φωτεινότερες πλευρές του ύστερου βίου του.

Δύο διαφορετικές μορφές τέχνης, μουσική και ζωγραφική μπορούν ίσως σε έναν βαθμό να παραλληλιστούν, όχι σαν να πρόκειται για μία ακριβή αντιστοίχιση δομικών και αισθητικών χαρακτηριστικών, αλλά σε ένα πιο αφηρημένο και εσωτερικό επίπεδο λόγω της ιστορικότητας και ενός αμοιβαίου διαλόγου.

Maria_Aloupi-MunchΜΑΡΙΑ ΑΛΟΥΠΗ (Πιανίστας, Συνθέτης)

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά στην Αθήνα και αργότερα σπούδασε πιάνο με την Halina Siedzieniewska ? Alberth στο Μόναχο και σύνθεση με τον Gerard Pape στο Παρίσι. Eμφανίζεται ως πιανίστα σε ατομικά ρεσιτάλ και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ευρώπη με έργα ρεπερτορίου από τον πρώιμο κλασικισμό έως και τον 21ο αιώνα. Από το 2002 συμμετέχει ενεργά ως συνθέτης σε φεστιβάλ και συναυλίες στην Ευρώπη και ΗΠΑ. Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι: Daniel Kientzy, Nicholas Isherwood, Christophe Roy, Gerard Pape, Rex Richardson κ.ά.

Από τον Νοέμβριο του 2006 διευθύνει καλλιτεχνικά το Κέντρο Μουσικής Σύνθεσης & Ερμηνείας (www.cmcp.gr). Έχει αναλάβει την διοργάνωση και προώθηση παραγωγών γύρω από το ευρύ φάσμα των σύγχρονων και κλασσικών καλλιτεχνικών δρώμενων. Το 2010, ιδρύει μαζί με τον Ανδρέα Δικτυόπουλο τον πολιτιστικό χώρο ABOUT: (www.about-art.gr).

Πληροφορίες:

Herakleidon, Experience in Visual Arts

Ηρακλειδών 16, Θησείο, 118 51 Αθήνα (Στάση Metro: Θησείο)

T: 210 34 61 981, F: 210 34 58 225

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ώρες λειτουργίας: Τρί - Σαβ 13:00-21:00, Κυρ 11:00-19:00, Δευτέρα - κλειστά

Γενική Είσοδος: 8 ευρώ

Εισιτήριο: Γενική είσοδος 8?