Ταξίδια στο Αιγαίο και στο Βόσπορο

Το Μουσικό Τμήμα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός αποχαιρετά το 2010 με μια συναυλία ? αφιέρωμα στον συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Τραγούδια αξέχαστα, από τον Ελληνικό κινηματογράφο και από δίσκους - σταθμούς στην ιστορία του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού. Tραγούδια που σημάδεψαν μια ολόκληρη εποχή, όπως τα:
Αν είναι η αγάπη αμαρτία, Άναψε καινούργιο μου φεγγάρι, Έχω στενάχωρη καρδιά, Χελιδονάκι, Ποια νύχτα σ?έκλεψε... Τραγούδια που σίγουρα θα μας παρασύρουν, θα μας ταξιδέψουν αλλά και θα μας ξαφνιάσουν, αφού πολλά από αυτά θα ακουστούν στην Ελληνική, Τούρκικη και Αγγλική γλώσσα.



Fide.KoksalΗ Φιντέ Κοκσάλ γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σμύρνη. Ξεκίνησε να τραγουδάει από μικρή ηλικία όπου συμμετείχε στην χορωδία της Τουρκικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνής Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Μαρμαρά στην Κωνσταντινούπολη, ενώ παράλληλα σπούδασε μουσική στην Ακαδημία των Τεχνών ?Mujdat Gezen? στην τάξη του Meltem Taskiran. Το 2004, συνέχισε τις σπουδές της στο ?Istanbul University Conservatory? στο τμήμα του Μουσικού Θεάτρου. Το 2006 ήρθε στην Ελλάδα όπου συνεργάστηκε με πολλούς Έλληνες καλλιτέχνες και δημιουργούς. Παράλληλα με την καριέρα της στο τραγούδι συμμετείχε και στην τηλεοπτική σειρά ?Ματωμένα Χώματα?, όπου συνεργάστηκε με το Γιώργο Νταλάρα και τραγούδησε 2 τραγούδια του Βασίλη Δημητρίου σε δικούς της στίχους. Το Νοέμβριο του 2010 σε συνεργασία με τον μεγάλο Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα κυκλοφόρησε το πρώτο της CD ?Γέφυρες? που περιλαμβάνει 10 τραγούδια του συνθέτη. Τους Τουρκικούς στίχους σε ελεύθερη προσαρμογή υπογράφει η Φιντέ Κοκσάλ.

Ο Νάσσος Σωπύλης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τον διακεκριμένο πιανίστα Δημήτρη Τουφεξή και πήρε Δίπλωμα Πιάνου το 1996. Συνέχισε τις σπουδές του στη μουσική στην Αθήνα, το Λονδίνο και το Μαϊάμι, όπου απέκτησε διπλώματα Bachelor και Master. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη σύνθεση. Μουσική του έχει ακουστεί σε 11 θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα και το εξωτερικό, 5 κινηματογραφικές ταινίες, 3 ντοκυμαντέρ και πολλές τηλεοπτικές παραγωγές. Επίσης μουσική του χρησιμοποιήθηκε στις τελετές έναρξης και λήξης του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης το 2006, 2008 και 2009 και στις τηλεοπτικές διαφημίσεις των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004. Το 2010 υπογράφει τη μουσική για τις ταινίες ?Ζητείται Ψεύτης?. ?Καντίνα? και ?Sugartown II?. Από το 2008 είναι μόνιμος συνεργάτης του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίμη Πλέσσα.

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2010

Μίμης Πλέσσας: Ταξίδια στο Αιγαίο και στο Βόσπορο

Μίμης Πλέσσας, πιάνο
Φιντέ Κοκσάλ, τραγούδι
Νάσσος Σωπύλης, πλήκτρα

Μαζί τους οι μουσικοί:
Γιώργος Παχής, μπουζούκι και
Γιάννης Οικονόμου, όμποε

Πληροφορίες
Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ (διακεκριμένη ζώνη 15 ευρώ)

ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Αντώνης Γιαμβριάς
Οργάνωση παραγωγής & διεθνείς σχέσεις: specs 'n' arts
www.specsnarts.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπηρεσία εισιτηρίων, Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
τηλ. 210 7234567, www.ticketservices.gr
Eva Anyfanti(+30) 6936 18 48 38
To Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν τη συναυλία κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: Δευτέρα 12.00 το μεσημέρι