Hyatt Regency Thessaloniki: Έκθεση ζωγραφικής της Evi Kirma

Η Myrό Gallery και ο Οίκος Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να φιλοξενούν νέα έργα της αγαπητής στην Θεσσαλονίκη γνωστής ελληνίδας ζωγράφου Evi Kirma στο υπερπολυτελές θέρετρο Hyatt Regency Thessaloniki και σας προτείνουν να την επισκεφτείτε.

Σε statement για την σειρά η καλλιτέχνις σημειώνει μεταξύ άλλων: “Η EVI KIRMA στο ζωγραφικό της έργο αναπαριστά ανεικονικά την δική της ενδοχώρα, απαλλαγμένη από τοξικά συναισθηματικά απόβλητα. Έχοντας ως εμμονή από την αρχή της εικαστικής της πορείας τον φόβο του εγκλωβισμού –συναισθηματικό, σεξουαλικό, πολιτικό, κοινωνικό, οικογενειακό, ψυχικό κτλ- ξορκίζει την εμμονή της, δίνοντας μέσα από το έργο της το στίγμα του απεγκλωβισμού και των διόδων διαφυγής. Ψυχεδελικές, ονειρικές, ανεικονικές ωραιοποιημένες αφηγήσεις, ενός αποτυπωμένου απεγκλωβισμού, απόεγκλωβισμό παρελθοντικό, παροντικό ή μελλοντικό υπαρκτό ή φανταστικό. Μια μεγάλη γκάμα χρωματικών εναλλαγών που διαδέχονται η μία την άλλη, απλωμένες σε δυναμικές φόρμες γεωμετρικών ή μη σχημάτων, αφήνουν το αίσθημα της ευφορίας στον αναγνώστη. Οι μικρές χρωματικές κουκίδες σημεία στιγμιαίας ευτυχίας είναι ενταγμένες στο γενικό σύνολο της ποθητής ψυχικής ανάτασης. Θέματα παρμένα από τον κόσμο μας, την θάλασσα, την γη, τον αέρα, τον ήλιο, την φωτιά, το σύμπαν, μικροσκοπικές και μακροσκοπικές απεικονίσεις καταγεγραμμένες στον καμβά με τον δικό της μοναδικό τρόπο, καλούν τον θεατή σε ένα ταξίδι διαφυγής από τους εγκλωβισμένους του κόσμους, από ένα παράθυρο στα όρια του καμβά. ”.

Σύντομο βιογραφικό

Η Evi Kirma (Εύη Κυρμακίδου) γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Μετά τις πρώτες της σπουδές στο τμήμα Γεωλογίας της σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ αφοσιώθηκε στην τέχνη.Σπούδασε στη σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Είναι μέλος του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος – ΕΕΤΕ και μέλος του ΣΚΕΤΒΕ. Έχει δείξει την δουλειά της σε ατομικές και ομαδικές εκθέσεις: Italy Forli, South Korea Gunsan Sandol International Art Fair, Italy Lecce, Turkey Kastamonu, Albania Fier, Kosovo Suhareke, Scopia Kavadarci, Scopia Gostivar Culture Center, Myro Gallery, Εθνολογικό Μουσείο Κοζάνης, Πτολεμαΐδα gallery512, Πινακοθήκη Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, ‘ΑΚΤ-ΤΕΙΝ’, Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου, Lola Nikolaou Gallery, «ρώ» Gallery, Govedarou Gallery, Κεντρική Βιβλιοθήκη ΠΑΜΑΚ στη Θεσσαλονίκη, Metropolitan Hotel (Θεσσαλονίκη), “ARTATHINA 2015”, «Μακεδονία Παλλάς», Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών «Ελευθερία» (Δράμα), Papatzikou gallery (Βέροια), Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, Vlassis Art Gallery, Βυζαντινό Μουσείο Θεσσαλονίκης, Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης (ΦΑΑΘ), «Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης» Φλώρινας, «Αρχαιολογικό μουσείο» Αιανή Κοζάνης , Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος Φλωρίνης «Αριστοτέλης». Συμμετέχει στο διεθνές project "International Art Colony, ενώ εργάζεται στον Δήμο Θεσσαλονίκης ωςυπεύθυνη εικαστικός του τμήματος Ζωγραφικής Ενηλίκων των εικαστικών εργαστηρίων της Ε΄ Κοινότητας.


Τα έργα της σειράς είναι διαθέσιμα για απόκτηση από τον οίκο Δημοπρασιών και Τέχνης Myrό Antiques House
τόσο στην διάρκεια της έκθεσης τους όσο και κατόπιν. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (τηλ. 6971890212, email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.).