Στράτος Πάλλας, το σώμα του μέλλοντος - έκθεση στην Myro Vitrina

H Myro Gallery παρουσιάζει στη Θεσσαλονίκη την εγκατάστασης Corpus Futura του γλύπτη Στράτου Πάλλα. Διάρκεια 21 Απριλίου – 21 Μαΐου.

Η εγκατάσταση Corpus Futura (Το σώμα του μέλλοντος) αντικατοπτρίζει κατά το εννοιολογικό περιεχόμενο τον άνθρωπο του μέλλοντος, μερικώς και του παρόντος. Κατά την αντίληψη του καλλιτέχνη, η κοινωνία ολοένα και περισσότερο αντιμετωπίζεται μηχανιστικά, και ο άνθρωπος – βασικό στοιχείο της ως μέρος μιας μηχανής.
Οι επιλογές του είναι ετεροπροσδιορισμένες, οι ανάγκες που καλείται να εξυπηρετήσει με τις φαινομενικά δικές του επιλογές είναι χιμαιρικές, η ύπαρξη του νοητή μονάχα ως εξαρτήματος μιας βιομηχανίας, ως εργαλείου της παραγωγής.

Ο Στράτος Πάλλας γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη και σπουδάζει στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Α.Π.Θ. Με κατεύθυνση γλυπτική, υπό τον καθηγητή Γιώργο Τσάρα. Επικεντρώνεται στην μαρμαρογλυπτική και έχει συμμετάσχει σε αρκετές ομαδικές εκθέσεις με έργα του.
Αρχικά επισκέπτης (2013) και στην συνέχεια από το 2014 ένα από τα νεαρότερα μέλη της Greek Marble Initiative, ο Στράτος Πάλλας ξεχωρίζει όχι μονο για την τεχνική του ικανότητα αλλά και για την οξυδέρκεια και την διορατικότητα των ζητημάτων που επεξεργάζεται στα έργα του. Έργα του ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές.

Myro Gallery Vitrina, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου, Θεσσαλονίκη
Εγκαίνια: Πέμπτη 21 Απριλίου, 20.00
Διάρκεια έκθεσης: 21 Απριλίου – 21 Μαΐου 2016
Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 -21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00
Πληροφορίες: www.myro.gr