Έκθεση της Ειρήνης Μωυσίδου στο Γενί Τζαμί

Η έκθεση με τίτλο Τομές της Ειρήνης Μωϋσίδου εγκαινιάζεται την Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, στις 19.00, στο Γενί Τζαμί και θα διαρκέσει έως τις 3 Μαΐου 2016.

Η Ειρήνη Μωϋσίδου, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Θεσσαλονίκης, μεταλλάσσει την εικόνα των τομών και των επεμβάσεων πάνω στο ανθρώπινο δέρμα σε εικαστική πραγματικότητα και δημιουργεί εικαστικές κατασκευές μικτής τεχνικής, με χρώμα, ύφασμα και νήμα.

Για τη δουλειά της Ειρήνης Μωυσίδου, ο Ιορδάνης Στυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σημειώνει "...Το δέρμα, το φυσικό όριο του ανθρώπινου σώματος με εκείνο το ειδικό ασταθές και ανανεούμενο αλλά και όλα τα έξω και οδηγά περιβάλλοντά του είναι, πρώτα, το πεδίο της παρατήρησης της δημιουργού. Τύλιγμα, προστασία και σύνορο, όριο σε ένα σώμα έξω και πέρα από την πλαστή θεαματική κανονικότητα που ορίζεται από τα κείμενα και τις εικονογραφίες του ιδεώδους τύπου και τόπου. Του υφιστάμενου, δηλαδή, σώματος την ακανόνιστη νέα συνθήκη του, την αρρώστια-τομή. Το άρρωστο σώμα ανταποκρίνεται και συνδιαλέγεται με την καινοφανή εσωτερική εμπειρία της διαπραγμάτευσης με το άλλο που διαταράσσει την ομοιοστασία του. Το σώμα υπο-φέρει τον δικό του και τον άλλο κώδικα, μεταφέρει και συντηρεί την διαμάχη επί της διαβίωσής του. Η εκδήλωση αυτής της διαμάχης στην επιφάνεια του δέρματος, είναι, στη συνέχεια, το διάσπαρτο και ακαθόριστο πεδίο κωδίκων που πρέπει και οφείλεται να αναγνωριστούν ώστε κάθε εγχείρημα να μπορεί και να πρέπει να αποδώσει όσα χρειάζονται είτε για την διατήρηση της ταυτότητας είτε για τον μετασχηματισμό της..."

Γενικές Πληροφορίες

Εγκαίνια: Τρίτη 22 Μαρτίου 2016, ώρα 19.00
Διάρκεια έκθεσης: 23 Μαρτίου έως 3 Μαΐου 2016
Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 10.00 - 18.00, Σάββατο 11.00 - 15.00, Κυριακή και Δευτέρα κλειστά