Έκθεση Χριστίνας Μπούκουρ @ Myrό Project Room

H Myrό Gallery σας προσκαλεί στα εγκαίνια της ατομικής έκθεσης ζωγραφικής της σειράς έργων Χριστίνας Μπούκουρ με τίτλο “Μνήμης Σπαράγματα”, την Πέμπτη 10 Μαρτίου του 2016 στις 20.00 (οκτώ το βράδυ), Νικηφόρου Φωκά 8, κοντά στον Λευκό Πύργο.

Το πνεύμα του χώρου αιχμαλωτίζει στην ζωγραφική της η Ρουμάνα ζωγράφος Χριστίνα Μπούκουρ η οποία είναι καθιερωμένη ως εικαστικός για την απεικόνιση εσωτερικών σπιτιών. Μνημεία μνημών σε σπίτια και χώρους που φτιάχθηκαν και κατοικήθηκαν από ανθρώπους τους οποίους ξεπερνούν αναπόφευγα σε διάρκεια ζωής, τα παλιά σπίτια έχουν μιαν δικιά τους ζωή, που συχνά αισθανόμαστε ότι ξεφεύγει από τον απλό αντικατοπτρισμό των βίων των κατοίκων τους και συνεχίζει ακόμα και μόνη της μέσα από τις αντηχήσεις του παρελθόντος. Ιδιαίτερο ρόλο στα έργα της Μπούκουρ παίζει η αποτύπωση του φωτός, που κατακυριαρχείται από μία Μεσογειακή γλυκύτυτα, θυμίζοντας τους χώρους που “διαβάζουμε” στους πίνακες του Γύζη, ενώ οι υφές των τοίχων αποπνέουν μια υλική φθορά με αυτάρκη πνευματικότητα της γνώσης της αρχής, της πορείας και του τέλους των πραγμάτων.

Σύντομο βιογραφικό: Η Χριστίνα Μπούκουρ είναι ρουμάνα ζωγράφος που ζει και εργάζεται στην Θεσσαλονίκη. Η ζωγράφος αρχικά φοίτησε στο Λύκειο Τέχνης Tg. Mures, Ρουμανία στην Ρουμανία και στην συνέχεια αποφοίτησε από την Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών, “loan Andreescu”, που βρίσκεται στην Cluj-Napoca ως κάτοχος πτυχίου Ζωγραφικής. Το 2007 ολοκλήρωσε τις σπουδές της με Master of Arts στο ίδιο πανεπιστήμιο. Έχει δείξει την δουλειά της σε 3 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 20 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τη Ρουμανία.


Γενικές Πληροφορίες

  • Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 16 Απριλίου 2016.
  • Η Myro Gallery θα είναι ανοικτή για το κοινό Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 – 14.00 & 17.00 – 21.00, και Σάββατο 11.00 – 15.00 στην διάρκεια της έκθεσης.
  • Η είσοδος είναι ελεύθερη.
  • Την έκθεση επιμελείται ο Πάρης Καπράλος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κριστιάνα Ηλιοπούλου @ Myrό Vitrina Overseas »