Γκαλερί Cube - Εγκαίνια ομαδικής έκθεσης "Multiverse"

Η Γκαλερί Cube, στο πλαίσιο της εικαστικής πλατφόρμας Fresh Art φιλοξενεί την ομαδική έκθεση “MULTIVERSE” στην οποία συμμετέχουν οι εικαστικοί: Δήμητρα Γούση, Χριστίνα Γούσια, Λούλα Λεβέντη, Ευγενία Λώλη, Κατερίνα Μπότσαρη, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Παναγιώτης Παπαδόπουλος και επιμελούνται η Λιάνα Ζωζά και ο Μάκης Κυριακόπουλος.

Επτά σύγχρονοι Έλληνες εικαστικοί προσεγγίζουν δομικά το “τώρα”, σχηματίζοντας “φυσαλίδες πραγματικότητας” που γειτνιάζουν, δημιουργώντας “τοπικές μεταλλάξεις” στον χώρο με στόχο την αποτύπωση εννοιών και συμβόλων που αναδύονται αυτή την περίοδο, με την ελπίδα σε μια ενόραση για τις σημαντικές κοινωνικές, ηθικές και φιλοσοφικές επιδράσεις που μπορεί να επιφέρουν μια καινούργια τάξη πραγμάτων. Να βρουν δηλαδή τους νόμους, τις δομές και τις σχέσεις που το διέπουν, έστω κι αν αυτό σημάνει τον κατακερματισμό του.

Στο παρόν κατασκευάζουμε όλες τις μελλοντικές μας δυνατότητες, δημιουργώντας “εικόνες” καθρέφτες ενός ατέρμονου μέλλοντος προς το οποίο ταξιδεύουμε.

“Οι εικόνες είναι σημαίνουσες επιφάνειες. Παραπέμπουν – τις περισσότερες φορές – σε κάτι στον χωροχρόνο “εκεί έξω”, το οποίο οφείλουν ως αφαιρέσεις (ως συντομεύεις των τεσσάρων διαστάσεων του χωροχρόνου στις δύο διαστάσεις της επιφάνειας) να το καταστήσουν παραστάσιμο σε εμάς” - Vilém Flusser.


Η Fresh Art, σαν εικαστική πλατφόρμα της Cube
, ξεκίνησε τη δράση της, το καλοκαίρι του 2012 και στόχος της είναι να παρουσιάζονται επιλεκτικά, ενδιαφέρουσες δουλειές νέων εικαστικών που τώρα αρχίζουν να δραστηριοποιούνται στο χώρο της τέχνης.

  • Διάρκεια έκθεσης: 15 Ιανουαρίου – 13 Φεβρουαρίου 2016