Αναδρομική έκθεση του Απόστολου Κυρίτση

H αναδρομική έκθεση του Αιγυπτιώτη ζωγράφου Απόστολου Κυρίτση παρουσιάζεται την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015 στο Contemporary Space Athens, Μητροπόλεως 74 Αθήνα, από το Chicago Athenaeum, museum for Architecture and Design σε συνεργασία με το European Centre for Architecture, Art, Design and Urban Studies.

Σκοπός της έκθεσης είναι να τιμηθεί ο Απόστολος Κυρίτσης για τη συνεισφορά του στην ελληνική ζωγραφική και για το άσβεστο πάθος της καλλιτεχνικής του αναζήτησης και, συγχρόνως, για να κάνουμε ένα ταξίδι στη ζωγραφική του από τη δεκαετία του 50 ως και σήμερα.

Ο Απόστολος Κυρίτσης γεννήθηκε το 1924 στο Κάιρο. Διδάχτηκε ζωγραφική στην Αλεξάνδρεια έχοντας δασκάλους τούς Ν. Γώγο και Α. Αγγελόπουλο και στο Κάιρο τον J. Hilbert. Στα έργα του, κυρίως τοπιογραφίες, νεκρές φύσεις και ανθρώπινες μορφές, χρησιμοποιεί, εκτός από τις παραδοσιακές τεχνικές , σκληρά οικοδομικά υλικά τα οποία επεξεργάζεται με σπάτουλα και στοκαδόρο δημιουργώντας έναν ιδιότυπο εικαστικό χώρο. Σημαντική θέση κατέχουν τα ελληνικά τοπία όπου το φως παίζει κυρίαρχο ρόλο.

  • Εγκαίνια έκθεσης: 25/11/2015, 07:00 – 09:00 μμ.
  • Διάρκεια έκθεσης: 25/11/2015 ως 30/12/2015
  • Είσοδος: Ελεύθερη