Αλλοδαποί καλλιτέχνες που ζουν στην Κρήτη εκθέτουν έργα τους στο Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου

Το Μουσείο Εικαστικών Τεχνών Ηρακλείου και ο Κωστής Σχιζάκης σας προσκαλούν στα εγκαίνια της Έκθεσης Σύγχρονης Τέχνης Ο Δίας & οι Μούσες που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015 στις 7 το απόγευμα.

“Η έκθεση – τονίζεται – περιλαμβάνει έργα αποκλειστικά από αλλοδαπούς καλλιτέχνες που, ξεκινώντας ο καθένας από διαφορετική χώρα, ρίζωσαν στο νησί μας και από δω εκφράζουν πλέον τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους, ευχαριστημένοι αυτοί που μας ανακάλυψαν ευχαριστημένοι κι’ εμείς που τους έχουμε πλάι μας, στους κοινούς μας στόχους και πρεσβευτές του τρόπου ζωής και της φιλελεύθερης νοοτροπίας που διατηρούμε ακόμα”.

Η έκθεση, “Ο Δίας και οι Μούσες”, στηρίχτηκε στην ιδέα της Αρετούσας Ιερωνυμάκη, ξεναγού στο επάγγελμα, που χάρη στο ζήλο της ως προς την τέχνη συνέλαβε, εκτίμησε και προώθησε τη συγκεκριμένη δράση. Πράγματι δεν είναι εύκολη η συνύπαρξη τόσων καλλιτεχνών, δεδομένου ότι υπάρχουν πάρα πολλοί, και κυρίως τόσο διαφορετικών τάσεων. Ο καθένας δημιουργεί, σύμφωνα με τα δικά του πρότυπα, με τις δικές του συνισταμένες και επιρροές αλλά και μέσα στον κύκλο των επαφών του. “Τούτο διαφαίνεται – υπογραμμίζεται – εύκολα στην έκθεση όπως θα αντιληφθεί ο επισκέπτης, που θα αναζητήσει τις ρίζες και τις επιρροές που έχει λάβει καθένας από αυτούς, ζώντας στην Κρήτη και συναναστρεφόμενος με τους Κρήτες.

Εκτός από τα παραπάνω διαπιστώσαμε με τιμή, τη χαρά που έλαβαν προκειμένου να συμμετέχουν σ’ αυτή την έκθεση, που είναι και μια αφορμή γνωριμίας του ενός με τον άλλον, υπερβαίνοντας την απομόνωση αλλά και την απόσταση που ενδεχομένως να υπήρχε μεταξύ τους.

Από την πλευρά μας αισθανόμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι, που στο πλαίσιο των θεματικών μας εκθέσεων για άλλη μια φορά διατηρούμε το σφυγμό που πάλλεται ακέραιος και προσφέρει ό,τι είναι δυνατόν καλύτερο, δίνοντας παράλληλα το έναυσμα να μας μιμηθούν και άλλες περιοχές της φιλόξενης χώρας μας.

Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι καλλιτέχνες: Peter Waldron, Andrea Carnemolla, Jan Liodaki, Sally Heard, Piero Meogrossi, Leonardo Godoy- Muhsam, Rena Stollenwerk, Nicholas Moore, David Macfarlane, Mathew Halpin, Michella Pelusio.

 

Γενικές Πληροφορίες

  • Διάρκεια έκθεσης :2/10-2/12 2015
  • Ανοιχτά: Δευτέρα έως παρασκευή 6-8 το βράδυ
  • Είσοδος ελεύθερη