Μεταξύ Ουρανού & Γης: Έκθεση της Δήμητρας Νατσκούλη στον Εναλλακτικό Πολυχώρο Bliss

Η έκθεση Σύγχρονης Βυζαντινής Ζωγραφικής «Μεταξύ Ουρανού & Γης» της Δήμητρας Νατσκούλη θα εγκαινιαστεί την Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015 στον Εναλλακτικό Πολυχώρο “Bliss”.

Η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική είναι ένα ζωγραφικό σύστημα που διέπεται από την αναφορικότητα στον θεατή. Για αυτό επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό. Βρίσκεται μέσα στον θεατή και τα έργα είναι απλά εκεί για να το καθρεφτίσουν.

Η ποίηση του Τζαλαλ αλ-Ντίν Ρουμί (Σούφι μύστης 13ος αι.) συνοδεύει τα έργα, δημιουργώντας μια αόρατη χορογραφία γύρω από το κέντρο, που ο ποιητής ονομάζει «ο Αγαπημένος».

Η έκθεση αποτελεί μια βιωματική πρόταση για τον θεατή, να εξερευνήσει ο ίδιος τον χώρο μέσα του και να αφήσει όλα όσα είναι να συν-κινηθούν σε έναν στροβιλισμό γύρω από το κέντρο του.

Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού. Μελέτησε την Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γ. Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο.

Γενικές Πληροφορίες

  • Τοποθεσία: Εναλλακτικός Πολυχώρος “Bliss”, Ρόμβης 24α, Αθήνα
  • Ημερομηνία: Εγκαίνια: Παρασκευή 25 Σεπτεμβρίου 2015, στις 7μμ
  • Διάρκεια: 25 Σεπτεμβρίου – 10 Οκτωβρίου 2015
  • Ώρες λειτουργίας: 4-10μμ
  • Πληροφορίες: τηλ. 210 3250362