Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940

Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια.

Εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας «Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια, την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, στις 18:30. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940».

Το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ και η MONUMENTA παρουσιάζουν την έκθεση φωτογραφίας “Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια. Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940". Η έκθεση φωτογραφίας παρουσιάζει τη δουλειά που πραγματοποιήθηκε τα τρία αυτά χρόνια από την MONUMENTA με τη συνεργασία πολλών εθελοντών και φορέων της Αθήνας.

Οι φωτογραφίες των καταγραφέων παρουσιάζουν κτήρια δημόσια και ιδιωτικά, ποικίλων χρήσεων, διαφόρων αρχιτεκτονικών τύπων αλλά και το ιστορικό και όλες τις πτυχές του προγράμματος καταγραφής που έγινε σε πολλές περιπτώσεις κομμάτι της ζωής των γειτονιών της Αθήνας.

Στα εγκαίνια, θα παρουσιασθεί το πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του από την αρχαιολόγο και συντονίστρια της MONUMENTA κ. Ειρήνη Γρατσία.

Τα τελευταία τρία χρόνια, η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου MONUMENTA πραγματοποιεί το πρόγραμμα «Καταγραφή και Ανάδειξη κτηρίων 19ου και 20ού αιώνα στην Αθήνα» με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Πληροφορίες
Στην Αθήνα μπορείς να δεις τα πιο όμορφα κτήρια.
Ένα πρόγραμμα καταγραφής κτηρίων της περιόδου 1830-1940

Εγκαίνια έκθεσης: Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015, ώρα 18:30
Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου – Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Ελεύθερη είσοδος στο Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ.

Πληροφορίες: 210 8778396/8 ή με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
*Για τη μετάβασή σας την ημέρα των εγκαινίων, μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν το shuttle bus που συνδέει το Σταθμό Μετρό Συγγρού – Φιξ με το Κέντρο Επισκεπτών του ΚΠΙΣΝ (αφετηρία επί της οδού Καλλιρρόης και άφιξη στην αρχή της Εσπλανάδας). Θα πραγματοποιούνται δρομολόγια 30’ πριν και μετά από κάθε εκδήλωση.