Martin Creed @ Kappatos Athens Art Residency

Η πρώτη ατομική έκθεση στην Ελλάδα του Βρετανού καλλιτέχνη και μουσικού Martin Creed θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 27 Μαρτίου και ώρα 8:00. Ο Martin Creed είναι προσκεκλημένος του δεύτερου κύκλου του Προγράμματος Φιλοξενίας Καλλιτεχνών και Προσωπικοτήτων της Τέχνης στην Αθήνα στα πλαίσια του ΕΣΠΑ και του Ε.Π. "Αττική" υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Η έκθεση, είναι σε επιμέλεια της καλλιτεχνικής διευθύντριας του προγράμματος Δρ. Σωζήτας Γκουντούνα και της ανεξάρτητης επιμελήτριας Νεφέλης Σκαρμέα.

O Martin Creed (1968) βραβεύτηκε με τη σημαντικότερη διάκριση για τα εικαστικά στη Βρετανία το Turner Prize το 2001 για το έργο του με τίτλο Work No.227, The Lights Going On and Off και σπούδασε Εικαστικές Τέχνες στο Slade School of Art στο University College του Λονδίνου από το 1986 έως το 1990. Στο εννοιολογικό έργο του Creed συνυπάρχει η χορογραφία "καταστάσεων" και παρεμβάσεων, με τη χρήση πολυμέσων, υλικών και μουσικής. Για τον Creed δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ της δημιουργίας μουσικής και της δημιουργίας τέχνης. Όπως στο έργο του με τίτλο Work No. 850, στο οποίο δρομείς έτρεξαν το 2008 μέσα στην Tate Gallery, η μουσική του Creed είναι αφοπλιστικά απλή, αλλά ωστόσο καταφέρνει να έχει άμεση επίδραση στον ακροατή.