"Ρευστότητα ΙΙ'' έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γαλιατσάτου

"Ρευστότητα ΙΙ'' "Ρευστότητα ΙΙ''

Έκθεση ζωγραφικής του Γεράσιμου Γαλιατσάτου με τίτλο 'Ρευστότητα ΙΙ'' από 15 Δεκεμβρίου 2014 εως 10 Ιανουαρίου 2015 στο χώρο Bartesera.

Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Έχοντας σαν αφορμή την ρευστότητα των πραγμάτων και των καταστάσεων, χρησιμοποιώ το ρευστό χρώμα για να δημιουργήσω φόρμες και γραμμές οι οποίες θα δώσουν μορφή στο τελικό έργο. Νευρικές, γρήγορες, βίαιες γραμμές υγρού χρώματος, που υποδηλώνουν τον βιαστικό βίαιο σύγχρονο τρόπο ζωής, το βίαιο πέρασμα του χρόνου.

Το τετράγωνο σχήμα του τελάρου, υποδηλώνει την τετράγωνη ψυχρή λογική, που πολλές φορές ο άνθρωπος ανακαλεί, όταν θέλει να δικαιολογήσει διάφορες καταστάσεις οι οποίες τον φυλακίζουν.

Η Ρευστότητα ΙΙ είναι η συνέχεια μιας σειράς έργων που πραγματεύεται την θέση του ανθρώπου, μέσα στο κοινωνικό πλαίσιο.

Κανόνες, προκαταλήψεις, δεισιδαιμονίες, που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος για να καλύψει αδυναμίες, ενοχικά σύνδρομα, σεξουαλική καταπίεση. Αλλά και για να δημιουργήσει ένα πλαίσιο εκλογικευμένης παράνοιας που θα μπορεί να εξουσιάζει και να ελέγχει τις συμπεριφορές των άλλων ανθρώπων.

Όλα είναι ρευστά, αλλάζουν, εξελίσσονται, φθείρονται. Ακόμα και οι άνθρωποι, κινούνται σαν ρευστά μέσα στα πλαίσια και τους κανόνες, που οι ίδιοι, ή άλλοι επέλεξαν γι αυτούς, για να αναπτυχθούν και να φθαρούν.

Πληροφορίες
'Ρευστότητα ΙΙ''
έκθεση ζωγραφικής Γεράσιμου Γαλιατσάτου

15/12/2014 εως 10/1/2015

Bartesera
Κολοκοτρώνη 25,
στοά Πραξιτέλους
Αθήνα

γεράσιμος γαλιατσάτος
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.