Φλωρεντία: «Τζάκσον Πόλοκ. Η φούρια της φιγούρας»

Η Φλωρεντία - για πρώτη φορά - απονέμει φόρο τιμής στον Τζ. Πόλοκ (1912 -1956) – τον αμερικανό καλλιτέχνη που κατέρριψε τους εικαστικούς κανόνες της εποχής του και εξάλειψε τα τελευταία «ψήγματα» της αναγεννησιακής προοπτικής- αφιερώνοντάς του μία έκθεση αποτελούμενη από 16 πίνακες.

Τα έργα του θα εκτεθούν στο Palazzo Vecchio της Φλωρεντίας, στην αίθουσα όπου σήμερα φιλοξενείται ένα απ' τα διασημότερα γλυπτά του Μιχαήλ Άγγελου: «Il Genio della Vittoria», έργο το οποίο αναδεικνύει τις αντίθετες τάσεις που χαρακτηρίζουν το καλλιτεχνικό του ύφος και που έρχονται στην επιφάνεια εκ νέου στα «επαναστατικά» έργα του Πόλοκ - τιμώντας έτσι τον ιταλό καλλιτέχνη για τα 450 χρόνια απ΄ το θάνατό του.

Η επιμέλεια της έκθεσης ανατέθηκε στους Sergio Risaliti και Francesca Campana Comparini και διοργανώθηκε με την υποστήριξη του Δήμου της Φλωρεντίας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Opificio delle pietre dure di Firenze». Η έκθεση έχει τίτλο «Η φούρια της φιγούρας» (έκφραση την οποία χρησιμοποίησε για πρώτη φορά ο θεωρητικός και ζωγράφος Giovanni Paolo Lomazzo, με σκοπό να περιγράψει τον ιδανικό τρόπο καλλιτεχνικής δημιουργίας) και παραπέμπει στο πάθος που επιδείκνυε ο Πόλοκ όταν ανέπτυσσε τα έργα του.

Ημερομηνία: 16 Απριλίου 2014 έως 27 Ιουλίου 2014
Τοποθεσία: Φλωρεντία, Palazzo Vecchio
ιnfo:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 Μετάφραση Δ.Τ. από την ιταλική γλώσσα: Γ. ΠΑΠΠΑΣ

 

Συνημμένα αρχεία:

Έκθεση εικόνων