Έκθεση φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Hμέρας Μουσείων εγκαινιάζεται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας το Σάββατο 17 Μαΐου 2014 από τις 12 – 15.00μμ έκθεση Φωτογραφίας της Σιμόνης Ζαφειροπούλου με τίτλο: «Ο γύρος του κόσμου σε 55 ημέρες - με την Κάτια» ( ένα ταξίδι με την δεκατετράχρονη κόρη μου).

Μου αρέσει να ταξιδεύω με «αιτία». Ψάχνοντας, ερευνώντας, ψηλαφίζοντας, μαθαίνω, αφουγκράζομαι, ανοίγουν τα μάτια και η ψυχή μου.Πριν 1 χρόνο αποφασίσαμε με την Κάτια να ακολουθήσουμε τα βήματα του Φιλέα Φογκ στο Γύρο του Κόσμου. Σαν βασικός στόχος ήταν πως μια δεκατετράχρονη έφηβος βλέπει τον κόσμο, τι την προσελκύει, ιντριγκάρει, ενδιαφέρει ή απωθεί.
Το ταξίδι μας περιέλαβε: Κάιρο, Αντίς Αμπέμπα, Ντόχα, Αμπου Ντάμπι, Ντουμπάϊ, Βομβάη, Σιγκαπούρη, Μπανγκόκ, Πνομ Πενχ, Άνκορ Βατ, Σαγκάη, Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Λονδίνο
Η καταγραφή του κόσμου, έγινε χωρίς αυστηρό ταξιδιωτικό προγραμματισμό, ψάχνοντας μόνο την μαγεία του απρόβλεπτου με την κάμερα και την βιντεοκάμερα στο χέρι.
Είχαμε την αιγίδα της Ελληνικής Αντιπροσωπείας της UNESCO στο Παρίσι, καθώς και της Ελληνικής Επιτροπής της UNICEF.

Επιμέλεια έκθεσης: Ιωάννα Βασδέκη

3 Abu DHABI Το μεγάλο Τζαμί

4 Bankong Ο ξαπλωτός Βούδας

2 Βομβάη Μουσώνες - Πλατεία μπροστά στο ξενοδοχείο Taj mahal

Η Σιμόνη Ζαφειροπούλου αναφέρει:

Στις 55 μέρες του ταξιδιού νιώσαμε χαρά, συγκίνηση, περιέργεια, θαυμασμό και βεβαίως πολύ κούραση. Προσπαθήσαμε να μπούμε όσο μπορούσαμε περισσότερο στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων και να τη καταγράψουμε( συλλέγοντας υλικό για τη πραγματοποίηση ενός ντοκιμαντέρ, πώς μια έφηβος βλέπει τον κόσμο ).Ταξιδέψαμε -εκτός του αεροπλάνου βεβαίως- με λεωφορείο, ομαδικό ταξί, καράβι και μετρό.
Παντού μας καλοδέχτηκαν, είδαμε τρόπους ζωής διαφορετικούς, με κοινές συνισταμένες παντού.Όλον αυτό τον πλούτο σε εντυπώσεις και συγκινήσεις θέλουμε να καταθέσουμε.

Διάρκεια έκθεσης: από 17 Μαΐου έως 8 Ιουνίου 2014

Ώρες λειτουργίας του Μουσείου:

Τρίτη - Παρασκευή : 9.00 - 14.30
Σάββατο και Κυριακή : 10.00 - 16.00
( Λεβίδου 13, Κηφισιά, Τ. 210 8015870)