Έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, στήν Άνδρο!

Το Πολιτιστικό Καφενείο και Χώρος Τέχνης «Θέμελος» στο Μπατσί της Άνδρου διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής του Άρη Λιάκου, Ομότιμου καθηγητή Ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα εγκαίνια της οποίας θα γίνουν το Σάββατο 12 Απριλίου, στις 6 μ.μ.

Ο Άρης Λιάκος έχει κάνει ελεύθερες σπουδές ζωγραφικής στην Αθήνα και στο Λονδίνο. Αποφοίτησε από την Αν. Σχολή Καλών Τεχνών το 2004. Επιδίδεται ιδιαίτερα στην υδατογραφία και η τοπιογραφία καταλαμβάνει θεματογραφικά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον του. Συμμετείχε σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και τον Καναδά. Έχει πραγματοποιήσει 24 ατομικές εκθέσεις από το 1986 έως σήμερα.

Κατά την διάρκεια των εγκαινίων, θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα «Η ζωγραφική της ψύχωσης: Ένα καλλιτεχνικό φαινόμενο».
Η ομιλία αποτελεί μια προσπάθεια ερμηνείας του γεγονότος ότι, άτομα που έζησαν το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους σε ψυχιατρεία, ή ακόμη έχουν γεννηθεί μέσα σε αυτά, είναι ικανά να παράγουν συγκλονιστικά έργα τέχνης, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε ειδικά μουσεία και θεωρούνται μια ξεχωριστή μορφή τέχνης. Στοιχεία Ψυχολογίας, Ψυχοπαθολογίας, Ανθρωπολογίας και εξελικτικής θεωρίας εξετάζονται με έναν απόλυτα σαγηνευτικό τρόπο, για μια πιθανή ερμηνεία του φαινομένου.

Ο Θάνος Χρήστου, Αναπληρωτής Καθηγητής Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σημειώνει για το έργο του Άρη Λιάκου: « ...στο έργο του Λιάκου μπορεί να πάρει κάποιος μια μικρή γεύση όλων αυτών των στοιχείων που ταλανίζουν τον δημιουργό μέχρι να δικαιωθεί αυτός από το τελικό αποτέλεσμα. Οι αναζητήσεις του σε διαφορετικές τεχνικές και θεματογραφικές περιοχές, η ανανέωση των εκφραστικών του μέσων, η συνέπεια των διατυπώσεών του είναι οι σταθερές που δίνουν ένα σύνολο έργων που χαρακτηρίζεται για τη μεστότητα, το γόνιμο χαρακτήρα, την αλήθεια των προθέσεων και την ωριμότητά του...».

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει από 12 Απριλίου - 12 Μαΐου 2014, ο Άρης Λιάκος θα παρουσιάσει μεταξύ άλλων και έργα εμπνευσμένα από το νησί της Άνδρου.

Την έκθεση θα χαιρετήσει ο Δήμαρχος Άνδρου, κ. Γιάννης Γλυνός.

Πολιτιστικό Καφενείο – Χώρος Τέχνης «Θέμελος»
Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 12 Απριλίου, 6.00 μ.μ.
Διάρκεια έκθεσης: 12 Απριλίου – 12 Μαίου 2014