Ατομική έκθεση Πηνελόπης Βολτέρρα @ Myrό Gallery

Η Myrό Gallery σας προσκαλεί στην ατομική έκθεση της Πηνελόπης Βολτέρρας, στο Myrό Project Room. Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 3 Απριλίου μέχρι τις 3 Μαΐου 2014.

 

Η Πηνελόπη Βολτέρρα παρουσιάζει έργο με πολύ μεγάλη ιδιαιτερότητα, που δύσκολα συναντούμε στον Ελλαδικό χώρο. Ενα οραματικός και ονειρικός κόσμος αναπτύσσεται στη νεότερη σειρά των έργων της που εκθέτει σε αυτή την πρώτη έκθεση της στην Θεσσαλονίκη, φιλοτεχνημένος με "ψυχρά" χρώματα. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο Ιστορικός της Τέχνης Δρ. Θάνος Χρήστου, "Με ιδιαίτερη αγάπη σε συμβολικά στοιχεία και σε υπερκόσμιες δυνάμεις εκφράζει με τη ζωγραφική της έναν πανθειστικό κόσμο όπου όλα συγκρούονται και όλα συνεργάζονται. Πηγαίο στη σύλληψη και ενεργητικό στην απόδοσή του πρόκειται για έργο που αποδεικνύει δίχως άλλο τη συνέπεια των μορφοπλαστικών επιδιώξεων της ζωγράφου.

Xρώμα και σχέδιο συνεργάζονται σε μια αδιάσπαστη ενότητα με μοναδικό στόχο να αποκαλύψουν εσωτερικά βιώματα, κρυφές επιθυμίες και ανομολόγητους φόβους. Το χρώμα από την μια πλευρά, έντονο και πολλές φορές συμβολικό, επενδύεται ως κύρια αξία στις μορφές της δίνοντας άλλοτε τραγικό και άλλοτε λυρικό περιεχόμενο. Αυτό το έντονο χρώμα, που ενεργοποιείται σε μεγάλο βαθμό από την ιδιαίτερη χρησιμοποίηση του φωτός, κάνει τις μορφές στη ζωγραφική επιφάνεια να λάμπουν και υποβάλει τα μυστηριακά στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό ο χώρος γίνεται ενεργό μέρος του συνόλου παίζοντας καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξή του. Πατώντας γερά από την άλλη μεριά στην οξύτητα του σχεδίου της και ξεκινώντας από τα φανταστικά οράματά της δίνει συνθέσεις γεμάτες εκφραστική δύναμη. Εντονες αντιθέσεις και συγκρατημένες κινήσεις, μνημειακές μορφές και υποβλητική ατμόσφαιρα, ανεπτυγμένα τοπία και λυρική διάθεση, ασκητικά πρόσωπα και φλογερά μάτια δίνουν στο έργο της τις όψεις μιας απόκοσμης αλλά τόσο κοντινής πραγματικότητας".

E - 70x50

 

Σύντομο Βιογραφικό
Η Πηνελόπη Βολτέρρα γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στο Α.Τ.Ι (Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο), και μετεγκαταστάθηκε στην Κέρκυρα όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης Κέρκυρας, έχει διατελέσει μέλος της καλλιτεχνικής ομάδας ART STUDIO EST στην Aθήνα. Εχει εκθέσει έργα της σε 18 ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα, την Γερμανία και την Ιταλία, και σε δεικάδες ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα. Το 2004 παρουσίασε στις πινακοθήκες της Κέρκυρας και της Ιθάκης σειρά έργων της με γενικό τίτλο "ΟΔΥΣΣΕΙΑ" αποτελούμενη από 26 πίνακες καθώς και το βιβλίο της "ΟΔΥΣΣΕΙΑ Η ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΓΝΕΣΘΑΙ", σε συνεργασία με το Κέντρο Οδυσσειακών Σπουδών.