Εγκαίνια "Από Τη Φρουτοπία Στο Νησί Των Πυροτεχνημάτων"

Ένα συναρπαστικό ταξίδι στους μαγικούς κόσμους του Ευγένιου Τριβιζά
Την έκθεση εγκαινίασε ο Δήμαρχος Ζωγράφου και Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Μουσείου Γουναρόπουλου κ. Κωνσταντίνος Καλλίρης, ο οποίος, αφού καλωσόρισε τον αγαπημένο παραμυθά μικρών και μεγάλων, του πρόσφερε ως συμβολικό δώρο μεταξοτυπία του έργου Ειδύλλιο του ζωγράφου Γιώργου Γουναρόπουλου (G. Gounaro).

Οι μικροί αλλά και μεγάλοι επισκέπτες που κατέκλυσαν τους χώρους του Μουσείου μαγεύτηκαν με τα ονειρεμένα εκθέματα, μεταξύ των οποίων τρεις μανάβηδες μεταμορφωμένοι σε βίδες, ένα ιπτάμενο σουρωτήρι, ένας ηλιόσπορος που όταν τον φυτέψεις φυτρώνει ένας ήλιος και ένα αόρατο πράσινο καγκουρό. Οι καλεσμένοι προσπάθησαν, επίσης, να ανακαλύψουν το μοναδικό μαύρο βότσαλο σε μια σκάφη γεμάτη με άσπρα βότσαλα, έλαβαν μέρος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Φυσήματος - Ξεφυσήματος εμπνευσμένο από το βιβλίο Τα τρία μικρά Λυκάκια και έπαιξαν μαζί με τους καλλιτέχνες και τον Ευγένιο όλα τα πρωτότυπα παιχνίδια που σχεδιάστηκαν ειδικά για την έκθεση.

ΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ-ΤΡΙΒΙΖΑΣ-ΖΕΗΚΥΡΙΤΣΟΠΟΥΛΟΣ-ΖΑΡΑΜΠΟΥΚΑ-ΤΡΙΒΙΖΑΣ-ΖΕΗ

Το μενού των εγκαινίων περιελάμβανε αστροσάντουιτς, γαλατομπούρεκα με γάλα του γαλαξία, σπάνιο παντεσπάνι, κουφέτα από το γάμο της πριγκίπισσας Δυσκολούλας και γαργαμέλες!

Μεταξύ των επίτιμων καλεσμένων ήταν ο δαιμόνιος δημοσιογράφος Πίκος Απίκος, το αξέχαστο Γκουντούν, η Φρικαντέλα η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα, το παπί που έκανε πιπί στον Μισισιπή, ο Τουρτούρι ο χιονάνθρωπος, ο Αχυρούλης το σκιάχτρο, η γαλοπούλα Λούλα Στρουμπουλούλα και οι πειρατές της καμινάδας.

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν επίσης ο αντιπρόεδρος του Μουσείου κύριος Ηλίας Γουναρόπουλος, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου κ.κ. Γιάννης Αντωνάκος, Νικόλαος Σάββας, Τίνα Καφατσάκη, Σμαράγδη Αρβανίτη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζωγράφου κύριος Παναγιώτης Χριστιάς, οι δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ. Ανδρέας Βουγιούκας και πολλοί καλλιτέχνες και άνθρωποι των γραμμάτων.

Πραγματοποιήθηκαν, την Τετάρτη το απόγευμα, με μεγάλη επιτυχία στο Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου του Δήμου Ζωγράφου τα εγκαίνια της έκθεσης