Η Libera παρουσιάζει την έκθεση Tempus Fugit της Εύας Καρύδη

Η LIBERA οργάνωση σύγχρονης τέχνης και πολιτισμού με χαρά σας παρουσιάζει την έκθεση TEMPUS FUGIT της Εύα Καρύδη μια ομαδική έκθεση για το σχέδιο Adrion Art υπό την εποπτεία του οργανισμού για την Ευρωμεσογειακή πολιτιστική κληρονομιά. Από τις 30 Νοεμβρίου μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2013 στο Πρώην Ωδείο της Αγίας Αννης (Ex Conservatorio di Sant'Anna) στην οδό Libertini 1, Lecce (Ιταλία).

Το έργο της Εύας Καρύδη περιφέρεται ανάμεσα σε υπάρξεις, λάρνακες του χρόνου που ρέει, παραπλανητικά ακίνητα ομοιώματα μολυσμένα από την λησμονιά μέσα από την οποία είναι ακόμη πιθανές μείξεις ταυτοτήτων. Αλλά το έργο Tempus Fugit (ο χρόνος ρέει) κρύβει μια κατάσταση συναγερμού: όλες οι αισθήσεις μεγιστοποιούνται, επάγρυπνες και σε ένταση, σε ακρόαση στο κέντρο του μηχανισμού της κίνησης. Η μέρα, περισσότερο ματαιόδοξη παρά σκληρή, περιορίζεται, μετατρέπεται , συγχύζει, δραπετεύει. Αδυσώπητη η ανθρώπινη κατάσταση βιώνει την αγωνία της.Ενώ η πιθανότητα – Καιρός, εξακολουθεί να αυτοαποσπάται και διχασμένη βρίσκει νέα πορεία, την τελευταία στιγμή δεν απαρνείται το φυλαχτό μιας ελπίδας.
Την Εύα Καρύδη διακρίνει μια διαύγεια εύθραυστη και θηλυκή κατά καιρούς διστακτική, αλλά πάντα σταθερή, η οποία απορρίπτει τις εύκολες προκλήσεις.

L1075935

Λίγα λόγια για την γλύπτρια

Η Εύα Καρύδη γλύπτρια αγγλοελληνίδα, που σπούδασε στο Παρίσι, κοντά στην Ακαδημία Julien μαθήτρια του Del Debbio.Συμμετείχε και κέρδισε την αναγνώριση σε γνωστού κύρους διετείς εκθέσεις (Biennali) της Φλωρεντίας, του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.Παρουσίασε τα έργα της στις πιο καινοτόμες, ζωντανές και δραστήριες καλλιτεχνικές πόλεις όπως στην Νέα Υόρκη, στο Λονδίνο, στο Παρίσι, στο Σαν Πάολο και είναι γνωστή για τις μνημειακές, ξεχωριστές συνθέσεις-εγκαταστάσεις της, ένα από τα πιο σημαντικά φαινόμενα της σύγχρονης καλλιτεχνικής σκηνής.

L1075958