Myrό Gallery - Αναδρομική έκθεση Λεονάρδας

Η Myrό Gallery φιλοξενεί αναδρομική έκθεση της ζωγράφου Λεονάρδας στον κεντρικό χώρο της και σας καλεί να την επισκεφτείτε. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00 παρουσία της ζωγράφου και καταλήγει σε έναν μήνα ακριβώς, δηλαδή, στις 14 Δεκεμβρίου.

Η Λεονάρδα σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Αποφοιτώντας αλλάζει πορεία και ξεκινά σπουδές στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βαρσοβίας, στο τμήμα Συντήρησης Έργων Τέχνης. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα συνεχίζει τις σπουδές της στην Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ., στο τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών. Από το 1994 η Λεονάρδα συμμετέχει σε ομαδικές εκθέσεις ζωγραφικής και παρουσιάζει έργα της σε ατομικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Παράλληλα διδάσκει Σχέδιο, Χρώμα, Αρχές Σύνθεσης και Ιστορία της Τέχνης σε μαθητές της δευτεροβάθμιας δημόσιας εκπαίδευσης καθώς και σε υποψήφιους Ανωτάτων Σχολών, ενώ δημοσιεύει επιστημονικά άρθρα στο περιοδικό «Εικαστική Παιδεία» και κάνει εισηγήσεις σε σεμινάρια στους συναδέλφους της.

Τα τελευταία χρόνια δίδαξε Ιστορία της Τέχνης στο Μουσείο Οίνου Γεροβασιλείου και στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. Το 2002 παρουσιάζει την πρώτη της ατομική έκθεση με τίτλο «Νηφάλιος Μέθη», στην Κεντρική Στοά της Αγοράς Μοδιάνο στην Θεσσαλονίκη. Την επόμενη χρονιά στην γκαλερί Relics, γίνεται η δεύτερη ατομική της έκθεση με τίτλο «Μπάϊκα», ενώ το 2003 εκτίθεται η δεύτερη ενότητα της ίδιας σειράς με τίτλο «Μπάϊκα ΙΙ : Ασταθείς Ισορροπίες» στην Μακεδονική Καλλιτεχνική Εταιρία «Τέχνη» στο Κιλκίς. Το 2004 παρουσιάζει την τρίτη ενότητα «Μπάϊκα ΙΙΙ : ...το παραμύθι συνεχίζεται...» στην Αντωνειάδιο Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στην Βέροια. Το 2005 γίνεται η πέμπτη ατομική της έκθεση με τίτλο «Ροές» και την ίδια χρονιά η έκθεση μεταφέρεται στον «Μύλο», όπου, μαζί με τα έργα ζωγραφικής, παρουσιάζει και δυο εγκαταστάσεις με πραγματικά αυτοκίνητα.

Το 2008 οργανώνεται έκθεση με έργα της από την Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης στην Casa Bianca με τίτλο «Υδάτινα Ταξίδια, ενώ το 2011 παρουσιάζεται η Αναδρομική της έκθεση στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο, η οποία στη συνέχεια μεταφέρεται στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης στην Ξάνθη.

Εγκαίνια Έκθεσης: Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013 στις 20.00
Διάρκεια Έκθεσης: 14 Νοεμβρίου 2013 - 18 Ιανουαρίου 2014
Τόπος: Myrό Gallery, Νικηφόρου Φωκά 8, περιοχή Λευκού Πύργου
Μέρες / Ώρες λειτουργίας: Πέμπτη, Παρασκευή 11.00 - 14.00 & 17.00 - 21.00 και Σάββατο 11.00 - 15.00.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες: www.myro.gr