Πρόσκληση της Μyro Gallery στην δημόσια ανακοίνωση της «Greek Marble Initiative»

Το Myrό Antiques House, η Myrό Gallery, ο ιδρυτής τους Σταύρος Μυρωνίδης και οι συνεργάτες του έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν να παραστείτε στην δημόσια ανακοίνωση και παρουσίαση της πρωτοβουλίας για την διεθνή ενίσχυση και προβολή της ελληνικής σύγχρονης γλυπτικής "Greek Marble Initiative" την Παρασκευή 31 Μαΐου 2013 στις 19.00 στις εγκαταστάσεις του Myrό Antiques House στο 2ο χλμ. του δρόμου Σουρωτής - Αγίου Αντωνίου.

Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η πρωτοβουλία μας για την ενίσχυση και διάδοση της σύγχρονης ελληνικής γλυπτικής σε μάρμαρο στην Ελλάδα και διεθνώς, καθώς επίσης οι γλύπτες που με την δουλειά τους και τα έργα τους συμβάλλουν στην υλοποίηση της πρωτοβουλίας. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο τεράστιο ανοικτό εργαστήριο μαρμαρογλυπτικής που έχει στηθεί στις εγκαταστάσεις του Antiques House από τους ίδιους του γλύπτες, αλλά και να ενημερωθούν για την επικείμενη δημοπρασία έργων τέχνης και αντίκας διεθνών προδιαγραφών του Antiques House της 5ης Ιουνίου 2013 και να ξεναγηθούν στα μουσειακής αξίας αντικείμενα της από τον Σταύρο Μυρωνίδη.

Η πρωτοβουλία βαφτίστηκε «Greek Marble Initiative», που σημαίνει, στα ελληνικά «Ελληνική Πρωτοβουλία Μαρμάρου». Η ξενική ονομασία δόθηκε ώστε να διευκολυνθεί η επικοινωνία της πρωτοβουλίας σε διεθνές επίπεδο. Προς το παρόν, στην πρωτοβουλία συμμετέχουν οι γλύπτες: Γαβριήλ Ανδρονικίδης, Θάνος Καρώνης, Παρασκευάς Μάγειρας, Γιώργος Ηλιόπουλος, Κυπριάν Χοπιρτεάν, Οδυσσέας Τοσουνίδης, Γιάννης Μπίζας, η Μαρία Χαλβατζή, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό με εξειδίκευση στην Μαρμαροτεχνία στο τμήμα Γλυπτικής του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, και ο καθηγητής του τμήματος Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ Θανάσης Πάλλας. Οι γλύπτες θα είναι στην διάθεση του κοινού για να απαντήσουν κάθε ερώτηση και να επιδείξουν τόσο την ολοκληρωμένη δουλειά τους όσο και

Στο τέλος της βραδυάς θα παρατεθεί δεξίωση και θα ακολουθήσει συναυλία τζαζ και σύγχρονης ελληνικής μουσικής, με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ για όλους. Το μουσικό μέρος της βραδυάς έχει επιμεληθεί η μουσικός Σοφία Βαϊνά, η οποία, μαζί με τον Σάκη Ζαχαριάδη στην κιθάρα, τον Λάκη Τζήμκα στο μπάσο, και τον Γιώργο Μπαϊράμη στα τύμπανα θα προσθέσουν τα μουσικά φτερά τους στο ταξίδι μας που ξεκινά στις 31 Μαΐου 2013. Σας περιμένουμε!

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία, τις δυνατότητες συμμετοχής και άλλων καλλιτεχνών, βιογραφικά των συμμετεχόντων και πληροφορίες σε συναφή ζητήματα θα βρείτε στην διεύθυνση www.myro.gr, ή επικοινωνήστε με τον κ. Σταύρο Μυρωνίδη (6971890212) και τον Πάρη Καπράλο (6948813460) και μέσω email στην διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..