International Reggae Poster Contest 2012

Με πρωτοβουλία του Κολεγίου Τέχνης και Design ΑΚΤΟ έρχεται στη Θεσσαλονίκη η διεθνής έκθεση Reggae Poster WORLD – A – REGGAE, μετά την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσίασή της τον Νοέμβριο στην Αθήνα.

Οι επισκέπτες της έκθεσης, η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με την Parallaxi και το Block33, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τις 100 καλύτερες αφίσες , του παγκόσμιου διαγωνισμού «International Reggae Poster Contest, 2012» στον οποίο συμμετείχαν δημιουργοί με 1142 posters από 80 χώρες. Εμπνευστές και δημιουργοί του διαγωνισμού ο Τζαμαϊκανός Michael Thompson και η Ελληνίδα Μαρία Παπαευσταθίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι δημιουργοί του διαγωνισμού οι οποίοι δηλώνουν «Από την ανταπόκριση που είχαμε και τον αριθμό των συμμετοχών είναι προφανής η έκταση της μουσικής αυτής και η επιρροή της σε διεθνές επίπεδο» σχολιάζει ο Michael Thompson. «Πράγματι, η τεράστια συμμετοχή σε παγκόσμιο επίπεδο στο διαγωνισμό IRPC, αντικατοπτρίζει τη θετική ενέργεια της Reggae. Η διαφορετική προσέγγιση και διαφορετική οπτική στα έργα που υποβλήθηκαν είναι μια ισχυρή παρακαταθήκη για την παγκοσμίου εμβέλειας αγάπη της Reggae..." προσθέτει η Μαρία Παπαευσταθίου.

Δείτε τα poster του διαγωνισμού http://www.reggaepostercontest.com/winners/winners2012/

Η έκθεση θα πλαισιωθεί από παράλληλες εκδηλώσεις (διαλέξεις και workshops του Michael Thompson & της Μαρίας Παπαευσταθίου τα οποία θα ανακοινωθούν άμεσα.

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου στις 21.00 μ.μ
Block 33 - Είσοδος ελεύθερη
Διάρκεια έκθεσης: 21 - 28 Φεβρουαρίου (ώρες επίσκεψης: 17.00 μ.μ- 21.00 μ.μ)

Μετά την Εθνική Γκαλερί της Jamaica η έκθεση στην Ελλάδα!
H Θεσσαλονίκη φιλοξενεί στο Βlock33 τις 100 καλύτερες αφίσες του διαγωνισμού.

Ο Michael Thompson, γνωστός και ως Freestylee Artist Without Borders, είναι ένας σύγχρονος Τζαμαϊκανός γραφίστας και εικονογράφος. Σπούδασε σχέδιο στη Jamaica School of Art στο Κίνγκστον της Τζαμάικα, που σήμερα ονομάζεται Edna Manley College of the Visual and Performing Arts. Ο Michael ζει στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 1990 και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας γραφίστας και σύμβουλος επικοινωνίας. Το έργο του έχει γίνει ευρύτερα γνωστό και ο ίδιος έχει περιγραφεί ως "Δημιουργικός ακτιβιστής", λόγω των κοινωνικών θεμάτων ευαισθητοποίησης που καλύπτουν τα έργα του, μερικά από τα οποία περιλαμβάνουν θέματα σχετικά με το καθαρό νερό, την αραβική άνοιξη και την παγκόσμια αλληλεγγύη για την ειρήνη. Ένα άλλο πολύ μεγάλο μέρος των poster του απεικονίζουν όλα τα δημοφιλή μουσικά είδη της τζαμαικαινκής μουσικής, Ska, Rocksteady, Roots Reggae, Dub και Dancehall .
Link: www.freestylee.net

Η Μαρία Παπαευσταθίου, από την Αθήνα, Ελλάδα, γραφίστας εν ενεργεία από το 1996. Αποφοίτησε και έλαβε βραβείο για το σχεδιασμό αφίσας των 10 χρόνων λειτουργίας των ΤΕΙ, από τη Σχολή Γραφικών Τεχνών και Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας. Σήμερα, εργάζεται ως καλλιτεχνικός διευθυντής στον εκδοτικό οίκο Εκδόσεις Σταμούλη Α.Ε. όπου ε ιδικεύεται στο σχεδιασμό εξωφύλλων βιβλίων και λευκωμάτων, curator και art representative της Freestylee-Artist Without Borders.. Τα τελευταία 3 χρόνια έχει εστιάσει την έρευνά της στο Social Poster Design καθώς και στο blog της www.graphicart-news.com. Ένα blog με έμφαση στην υψηλή ποιότητα γραφιστικής και την καλλιτεχνική φωτογραφία και στην προώθηση νέων ταλέντων του δημιουρικού χώρου.
Link:http://www.behance.net/mariapap