Makris Bro & Co @ Kalos&Klio showroom με τίτλο “RetroFuturism”

Δημιουργία των Makris Bro & Co Δημιουργία των Makris Bro & Co

Στην ατομική τους έκθεση στο Kalos&Klio showroom με τίτλο "RetroFuturism" οι designers Makris Bro & Co εκθέτουν μια νέα σειρά από γλυπτικά φωτιστικά που σχεδίασαν πειραματιζόμενοι με οργανικές φόρμες από αλουμίνιο, ορείχαλκο, ξύλο και ατσάλι σε ένα διάλογο με το φως και τη σκιά.

Σχετικά με την Έκθεση

Τα φωτιστικά που παρουσιάζονται στην έκθεση παίζουν με τα όρια μεταξύ design και τέχνης, βιομηχανικού και χειροποίητου, και συνθέτουν το ρετρό με το σύγχρονο.

Οι αδελφοί Μακρή είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση σχεδιαστών με δεδομένη την έλλειψη υποδομών και βιομηχανικής παραγωγής στην Ελλάδα, επιμένουν να δημιουργούν και να παράγουν εξ αρχής χρηστικά αντικείμενα βιομηχανικού σχεδιασμού . Τα έπιπλα και τα φωτιστικά που σχεδιάζουν και υλοποιούν ενσωματώνουν γλυπτικές αξίες με αναφορές στο ύφος και στις οργανικές φόρμες της Art Nouveau όπου σε διάλογο με την λειτουργικές μηχανικές φόρμες με τις φανταστικές φουτουριστικές αναφορές συνθέτουν την retro futuristic αισθητική του steampunk που χαρακτηρίζει τα δημιουργικά αντικείμενα των Makris Bro & Co .Διατηρώντας πάντα την εμμονή τους με την υλικότητα χρησιμοποιούνε θερμά υλικά, όπως το ξύλο, και ψυχρά, όπως το γυαλί και το χυτό αλουμίνιο και τον μπρούτζο.

Τα αντικείμενα των αδελφών Μακρή σε μια ισορροπία ανάμεσα στη μορφή και λειτουργία συγγενεύουν με την λογική της γλυπτικής αφού πρόκειται για design περιορισμένης παραγωγής που αξιοποιεί την δυνατότητα χρήσης υψηλής ποιότητας υλικών αλλά και του πειραματικού σχεδιασμού που επιτρέπει η μικρή παραγωγή δημιουργώντας έτσι αντικείμενα που ενσωματώνουν τις αξίες του χειροποίητου.

Οι Σχεδιαστές

Από το 2000 οι αδελφοί Μακρή, συνένωσαν τις δυνάμεις τους δραστηριοποιούμενοι στον βιομηχανικό σχεδιασμό. Ο Ιωάννης Μακρής είναι σχεδιαστής , ζωγράφος και γλύπτης .Ο Χρήστος Μακρής είναι ηλεκτρονικός και προγραμματιστής c.n.c. Πέρα από το προσωπικό τους έργο οι Makris Bro & Co συνεργάζονται επαγγελματικά με αρχιτέκτονες και διακοσμητές σχεδιάζουν και κατασκευάζουν έπιπλα, φωτιστικά και άλλα χρηστικά αντικείμενα. Το έργο τους έχει παρουσιαστεί στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της XV Μπιενάλε Νέων Μεσογείου το 2011 . Οι Makris Bro & Co έχουν πολυάριθμες συμμετοχές σε εκθέσεις βιομηχανικού σχεδιασμού στην Ελλάδα και το εξωτερικό ενώ από το 2010 διατηρούν συνεργασία με την m.a.d. gallery στην Ελβετία.

 Γενικές Πληροφορίες

Makris Bro & co | RetroFuturism
Αντικείμενα Βιομηχανικού σχεδιασμού Περιορισμένης Παραγωγής
Handmade Low volume production Industrial Design
Kalos&Klio showroom
Εγκαίνια : Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου, ώρα 19.30
Διάρκεια έκθεσης : 15.02.2013 – 15.03.2013

Makris 1-NEOΔημιουργία των Σχεδιαστών