"Νεκρή Φύση σε Εξέλιξη?"

Η έκθεση "Νεκρή Φύση σε Εξέλιξη?" θα πραγματοποιηθεί στο Kalos&Klio Showroom σε συνεργασία με τη Lola Nikolaou Gallery, από τις 19 Φεβρουαρίου έως 16 Μαρτίου 2011. Τα εγκαίνια είναι το Σάββατο 19 Φεβρουαρίου. Η έκθεση των Βαγγέλη Ματζίρη, Μαρίας Μυστακίδου, Αιμιλίας Σερδάκη, Γιάννη Σταμενίτη, Μαρίας Συμεωνίδου και Γιώργου Τσακίρη, θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί ως ένα είδος σύνθεσης των ιδεών που οι καλλιτέχνες έχουν αναπτύξει γύρω από τη λειτουργία της φύσης στο καλλιτεχικό έργο.

Οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες λειτουργούν ως οργανωτές των τρόπων με τους οποίους το ζωγραφικό βλέμμα πραγματώνει εικαστικά τις συνθήκες εκείνες μέσα από τις οποίες η φύση θα λειτουργήσει στην απόλυτη αυτάρκειά της, χωρίς να παραποιηθεί στη σύστασή της οργανικά και βιολογικά.

Στην έκθεση αυτή αντιπαρατίθεται η ακινητοποιημένη ζωγραφική νεκρή φύση, με την ζωντανή νεκρή φύση που υπόκειται στις διαδικασίες της σήψης, της φθοράς, της αλλοίωσης και της εκ νέου ανανέωσης και επιβίωσης ?..η ατελείωτη γονιμότητα της ζωής?

Οι καλλιτέχνες της έκθεσης - ζωγράφοι και γλύπτες- που συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ. , παρουσιάζουν το ερευνητικό τους έργο γύρω από τις επεμβάσεις στη φύση, με κατασκευές, εγκαταστάσεις, γλυπτά και προσχέδια, όπου αναπτύσσεται η διαδικασία της φθοράς και της εξέλιξης στη νεκρή φύση.

Στη διάρκεια των εγκαινίων, στην είσοδο του χώρου, θα λάβει χώρα μουσική δράση με τους Φωτεινή Ναουμίδη, Κατερίνα Παλαιολόγου, Κώστα Μαργαρίτη, Κώστα Παπά και Χρήστο Παπά.

Ο Γιώργος Τσακίρης διδάσκει στη Σχολή Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ.

Πληροφορίες:

Kalos&Klio Showroom σε συνεργασία με Lola Nikolaou Gallery

Lola Nikolaou Gallery: Τσιμισκή 52, Θεσσαλονίκη , 2314 007167, e-mail:lnik@otenet.

Kalos & Klio Showroom: Τσιμισκή 96, Θεσσαλονίκη, 2314 007167, e-mail:Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Διάρκεια Έκθεσης: 19 Φεβρουαρίου ? 16 Μαρτίου 2011

Εγκαίνια: Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2011, 12.00 ? 17.00

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα ? Παρασκευή: 17.00 ? 21.00 / Σάββατο: 11.00 ? 14.00

Επιμέλεια έκθεσης: Γιώργος Τσακίρης