Επετειακή Εικαστική Έκθεση στο Πλανητάριο «Τηλεσκόπια της Ψυχής»

Με αφορμή την ολοκλήρωση του έτους Αστρονομίας και την 400στή επέτειο από την πρώτη παρατήρηση του ουρανού με τηλεσκόπιο, η SxS Fine Art Coordinators έχει τη χαρά να σας προσκαλέσει στις 25 Ιανουαρίου και ώρα 20:00μ.μ σε μία εικαστική έκθεση υψηλής αισθητικής με τίτλο "Τηλεσκόπια της Ψυχής".H έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 30 Ιανουαρίου 2010.

Η έκθεση, της οποίας ευγενικός χορηγός επικοινωνίας είναι το περιοδικό Άστρα & Όραμα, πραγματοποιείται στον ίδιο χώρο που πραγματοποιήθηκε πριν ένα χρόνο ακριβώς η τελετή έναρξης για την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Κυρίου Κάρολου Παπούλια.

Κάτω από το Θόλο του Παλαιού Πλανητάριου στο 2ο όροφο του Ιδρύματος Ευγενίδου, 20 εικαστικοί καλλιτέχνες κοιτάζουν το Σύμπαν μέσα από τα Τηλέσκόπια της Ψυχής.

Από τις ρομαντικές έναστρες βραδιές που τραβούν τα βλέμματα προς τον ουρανό, μέχρι την αποτύπωση μακρινών νεφελωμάτων που ακόμη και τα δυνατότερα τηλεσκόπια δεν έχουν ανακαλύψει και από τις αστρολογικές ανησυχίες και ερμηνείες του σύμπαντος, μέχρι τις μεταφυσικές αναζητήσεις της ανθρώπινης ψυχής.

Στον ίδιο χώρο εκτίθενται και δημιουργίες-επιτεύγματα τέχνης από το διεθνή διακεκριμένο καλλιτέχνη Κώστα Βαρώτσο.

Tη λαμπερή βραδιά των εγκαινίων, το έργο των καλλιτεχνών θα προσεγγίσει θεωρητικά ο σημαντικός ιστορικός Τέχνης κ. Λεόντιος Πετμεζάς και το κοκτέιλ που θα ακολουθήσει θα ντύσει με τη φωνή της η γνωστή mezzo-soprano Όλγα Φιλιππά.

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Φαίη Αναγνωστοπούλου, Αρετή, Μαρία Βουμβουλάκη, Μαρία-Κατερίνα Γιαννοπούλου, Μαρία Δημητρίου Μουρούτη, Αντιγόνη Καπνισάκη, Κορίννα, Βασιλεία Λαδουκάκη-Ζαχαριουδάκη, Σοφία Μελεμενίδου, Haricleia Michailidou (N. Υόρκη), Κοραλία Παπαθανασοπούλου, Χρυσάνθη Παπαθανασοπούλου, Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου, Λεόντιος Πετμεζάς, Μαριλένα Περιστάνογλου, Βάνια Στέφου (Ν. Υόρκη), Νίκη Ρεμπούτσια, Ελένη Χατζηπουλίδου, Γιώργος Χατζόγλου.

image001

 

 

 

Είσοδος ελεύθερη!

 

 

 

 

 

Πληροφορίες:

Ιδρυμα Ευγενίδου (Πλανητάριο), Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο

Ώρες Λειτουργίας: Καθημερινά 9:00π.μ. - 20:00μ.μ

Δρ. Γιώργος Γουρλάς, Εικαστικός Συντονιστής SxS Fine Art Coordinators, 210-9658154 / 694-4504481.