Το Ασυνόδευτο (Μια μικρή χώρα) του Ανδρέα Φλουράκη

Το Ασυνόδευτο Το Ασυνόδευτο

Το Ασυνόδευτο (Μια μικρή χώρα) του Ανδρέα Φλουράκη σε σκηνοθεσία Βασίλη Μαυρογεωργίου & Γιάννη Νταλιάνη από 12 Νοεμβρίου 2016 έως 8 Απριλίου 2017, στο Skrow Theater.

Δυο αδέλφια, ένα αγόρι κι ένα κορίτσι, αποφασίζουν να φιλοξενήσουν στο σπίτι τους, κρυφά από τους γονείς τους ένα ασυνόδευτο μικρό αγόρι από την Συρία. Αρχίζει έτσι μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη απρόοπτα, συγκρούσεις και απρόβλεπτες κωμικές αλλά και δραματικές καταστάσεις. Μέσα από όλα αυτά αναδεικνύεται και το πραγματικό θέμα του έργου: Η δοκιμαζόμενη ελληνική οικογένεια.

Οι γονείς, που συνεχώς απουσιάζουν, γιατί δουλεύουν από το πρωί ως το βράδι, οι δυσκολίες επικοινωνίας ανάμεσα στα αδέλφια, οι εφηβικοί έρωτες με τα προβλήματα τους, οι αναγκαίες περικοπές όλων των εξόδων, τα αδιέξοδα στον επαγγελματικό προσανατολισμό... «είμαστε όλοι ασυνόδευτοι» λέει κάποια στιγμή το νεαρό κορίτσι.

Παρ’ όλα αυτά, η νεανική ζωντάνια και η ανεξάντλητη δίψα για ζωή και για περιπέτεια καταφέρνει και αντιμετωπίζει τις δυσκολίες και μπορεί να ελπίζει.

Ο συγγραφέας επιλέγει για χαρακτήρες του δύο αδέλφια προσπαθώντας μέσα από την σχέση τους να σκιαγραφήσει τις ποικίλες αντιδράσεις και απόψεις που υπάρχουν στην σύγχρονη Ελλάδα πάνω στο «μεταναστευτικό» ζήτημα. Οι καυγάδες τους, η ανάγκη τους για συμφιλίωση καθρεφτίζουν την σημερινή πραγματικότητα, τον πολιτικό διχασμό και το σπίτι των δύο παιδιών μεταμορφώνεται σε "μια μικρή χώρα".

(Τον τελευταίο χρόνο 270.000 παιδιά-πρόσφυγες πέρασαν στην Ευρώπη. Πλέον, ένας στους τρεις πρόσφυγες είναι παιδί. Σύμφωνα με την οργά¬νωση «Save the Children», ένα στα δέκα προ¬σφυγόπουλα το 2015 (26.000 παιδιά) ταξίδεψε μόνο του, χωρίς τη φροντίδα κάποιου ενήλικα.)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

  • Κείμενο: Ανδρέας Φλουράκης
  • Σκηνοθεσία: Γιάννης Νταλιάνης, Βασίλης Μαυρογεωργίου
  • Σκηνικό/Κοστούμια: Λυδία Κοντογιώργη
  • Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου
  • Video παράστασης: Μιχάλης Γιγιντής
  • Φωτογραφίες: Γιάννης Καραμπάτσος
  • Παίζουν: Αριάδνη Καβαλιέρου, Μάνος Στεφανάκης

Πληροφορίες
Το Ασυνόδευτο (Μια μικρή χώρα) του Ανδρέα Φλουράκη

Πρεμιέρα: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου στις 17:00
Παραστάσεις: Σάββατο, 12 Νοεμβρίου 2016 έως Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

Ημέρες & ώρες παραστάσεων: Κάθε Σάββατο στις 17:00
Διάρκεια: 70 λεπτά

Εισιτήριο: 10 € γενική είσοδος, 8 € μειωμένο

Skrow Theater
Αρχελάου 5, Παγκράτι
Τηλέφωνο και ώρες κρατήσεων: 210 7235 842 (ώρες 11:00 π.μ. - 14:00 μ.μ. και 17:00 μ.μ. - 20:30 μ.μ.)
www.skrowtheater.com
https://www.facebook.com/skrowtheater
https://twitter.com/skrowtheater
https://www.instagram.com/skrowtheater