Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας του William Shakespeare

Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Μετά από δύο επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων στη Θεσσαλονίκη –Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. & Θεάτρο Αυλαία- και μετά από περιοδεία στη Βόρεια Ελλάδα, η Εταιρεία Θεάτρου Θέση και το «Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας» ταξιδεύουν στην Αθήνα για να φέρνουν τον μαγικό κόσμο των ξωτικών, των ευγενών και των ταπεινών μαστόρων του Ουίλιαμ Σαίξπηρ στο Θέατρο Θησείον από 6 έως 29 Μαΐου 2016.

Το κλασσικό έργο του William Shakespeare, μεταφράζεται και διασκευάζεται από την ίδια την ομάδα. Οι πέντε ηθοποιοί, χρησιμοποιώντας ελάχιστα σκηνικά αντικείμενα, μάσκες, ζωντανή μουσική, στοιχεία παντομίμας και αυτοσχεδιασμούς υποδύονται όλους τους ρόλους του έργου. Με χιούμορ, απλότητα, ευθύτητα και σεβασμό στην γλώσσα του ποιητή συνθέτουν μια παράσταση γεμάτη έρωτα, κωμικοτραγικές καταστάσεις, μαγεία, ξωτικά και ανθρώπινη αφέλεια.

Μαστόρια, ένα έχω να σας πω: ο Βασιλιάς μόλις τέλειωσε το φαΐ του.
Ντυθείτε, στολιστείτε και πάμε στο παλάτι για να παίξουμε!
Τέλος οι κουβέντες! Φύγαμε!

Το Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας είναι ένα έργο που εύκολα γοητεύει ανθρώπους κάθε ηλικίας. Ο συγγραφέας συμπλέκει έντεχνα τον κόσμο του παραμυθιού με τον αληθινό κόσμο. Νεράιδες και ξωτικά συνομιλούν με τους ανθρώπους της καθημερινής ζωής και τα μπερδέματα δεν αργούν να συμβούν...

Η παράσταση “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” του William Shakespeare από την Εταιρεία Θεάτρου Θέση έχει επιλεχτεί ως η ελληνική συμμετοχή στο Festival Internacional de Teatro Clásico de Almagro 2016 στο Almagro της Ισπανίας και θα παρουσιαστεί στο Teatro La Veleta στις 25 Ιουλίου 2016.

  • Μετάφραση: Εταιρεία Θεάτρου Θέση
  • Σκηνοθεσία: Μιχάλης Σιώνας
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Αντώνης Μιχαλόπουλος
  • Μουσική: Διαμαντής Αδαμαντίδης
  • Κοστούμια/ Κατασκευές: Κατερίνα Παπαγεωργίου
  • Παίζουν: Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντής Αδαμαντίδης, Αχιλλέας Αναγνώστου, Γιάννης Σαμψαλάκης, Μαρία Χάνου
  • Σχεδιασμός αφίσας: Αχιλλέας Μεσάικος
  • Φωτογραφίες: Τάσος Θώμογλου

Εταιρεία Θεάτρου Θέση
Η Εταιρεία Θεάτρου Θέση είναι μια ομάδα νέων ηθοποιών, απόφοιτων της δραματικής σχολής του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, που ιδρύθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Σεπτέμβριο του 2015. Αποτελείται από τους : Τρυφωνία Αγγελίδου, Διαμαντή Αδαμαντίδη, Αχιλλέα Αναγνώστου, Γιάννη Σαμψαλάκη, Μαρία Χάνου. Το “Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας” σε σκηνοθεσία Μιχάλη Σιώνα είναι η πρώτη τους παραγωγή, η οποία μέσα σε τρεις μήνες απέσπασε θετικές κριτικές και αγκαλιάστηκε θερμά από το κοινό της Θεσσαλονίκης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
www.facebook.com/thesistheatrecompany

Πληροφορίες
William Shakespeare
Όνειρο Καλοκαιρινής Νύχτας

Πρεμιέρα Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Παραστάσεις 6 έως 29 Μαΐου 2016
Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο στις 21:15 | Κυριακή στις 18:00 & στις 21:15
Τιμές εισιτηρίων: 13 ευρώ & 10 (φοιτητικό μειωμένο) | Διάρκεια 80 λεπτά

Ticket services
Πανεπιστημίου 39 (εντός Στοάς Πεσματζόγλου)
Τηλεφωνική αγορά 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Θησείον
ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΧΝΕΣ
Τουρναβίτου 7, Αθήνα (Ψυρρή)
τηλέφωνο ταμείου: 210-3255444
ώρες ταμείου : 17:00 – 20:30 (ανοικτό μόνο τις ημέρες των παραστάσεων)
www.facebook.com/theseumtheatre/?fref=ts
www.theseumtheatre.gr

Έκθεση εικόνων