Οι Παραστάσεις που βραβεύτηκαν στο Φεστιβάλ Κωμωδίας: Οι Φευγάτοι - Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος

Οι Φευγάτοι Οι Φευγάτοι

Τον περασμένο Μάιο στο θέατρο Eliart πραγματοποιήθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά το Φεστιβάλ «Φτερά στους νέους δημιουργούς». Αυτή τη χρονιά ο τίτλος ήταν «Το γέλιο θα μας σώσει» και αφορούσε παραστάσεις κωμωδίας/επιθεώρησης. Οι δυο ομάδες που βραβεύτηκαν Φεστιβάλ Κωμωδίας, θα ανοίξουν στο θέατρο Eliart τη θεατρική σεζόν σε ένα τριήμερο παραστάσεων. Από την Παρασκευή 3 (Οι Φευγάτοι) έως και την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014 (Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος).

«ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ»
της Ιφιγένειας Μούχτση
(2ο Βραβείο Φεστιβάλ Κωμωδίας)
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2014

Η θεατρική ομάδα 4 Χ 4 παρουσιάζει το έργο της Ιφιγένειας Μούχτση «ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ», μια γλυκόπικρη μουσικοθεατρική κωμωδία για την κυρίαρχη τάση στην Ελλάδα των τελευταίων χρόνων, τη φυγή.
Πόσο εύκολο είναι να φύγεις από μία πόλη που είναι αποφασισμένη να σε κρατήσει; Πώς μπορείς να ζήσεις μέσα στην κρίση χωρίς να κλέψεις τα κλεμμένα; Πόσο διαφέρει μια κυρία των βορείων προαστίων από έναν αναρχικό; Μπορεί η "Casablanca" να ενώσει και όχι να χωρίσει τους ανθρώπους;
Ιστορίες με πρωταγωνιστές ανθρώπους της πόλης, που διαδραματίζονται σε μπαρ, δρόμους, θέατρα, λιμάνια, αεροδρόμια, σταθμούς τρένων και λεωφορείων.
Ιστορίες για τις σχέσεις των ανθρώπων, τα όνειρα και τις ανάγκες τους, αλλά και τις δυσκολίες που κάνουν τη φυγή να φαντάζει ελπίδα.
Ιστορίες ιδωμένες άλλοτε αστεία και άλλοτε με συγκίνηση, αλλά από επιλογή με αισιοδοξία και τρυφερότητα.
Σημαντικό ρόλο στην παράσταση έχει η μουσική, μια επιλογή από ελληνικά και ξένα τραγούδια, που παρουσιάζονται ζωντανά με συνοδεία πιάνου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Κείμενα - σκηνοθεσία: Ιφιγένεια Μούχτση
  • Σκηνικά-Κοστούμια: 4 Χ 4
  • Φωτισμοί: Εβίτα Αναγνοπούλου
  • Πιάνο: Γιάννης Λαζάρου

ΠAIZOYN:
Στέργιος Αποστολίνας, Ευτυχία Λιβανίου, Ιφιγένεια Μούχτση, Μάνος Τριανταφυλλάκης

Ώρα έναρξης παράστασης: 21:00
Είσοδος: 5 ευρώ

Μέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος

«ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣΕΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ»
Του Ρεμί Ντε Βος
(1ο Βραβείο Φεστιβάλ Κωμωδίας)
Σάββατο 4 & Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ο αληθινός έρωτας κλείνει µέσα του αλήθειες και ψέµατα από την αρχή µέχρι τον θάνατο. Τρεις ζωές, µία ιστορία, µία παράσταση. Ένα θεατρικό τρίο µιλάει για την αγάπη, το χρόνο που περνά ανεπιστρεπτί, το ψέµα, το µίσος, την επιθυµία, τον πόθο και την τρέλα.

''η μιζέρια ψάχνει να µας βρει, αλλά ο έρωτας µας κάνει αόρατους''

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Δραματουργικη επεξεργασία- Σκηνοθεσία: Αποστόλης Ψαρρός
  • Σχεδιασμός αφίσας: Παυλίνα Ζάχρα
  • Κοστούμια: Αφροδίτη Βαφειάδου

ΠAIZOYN:
Παναγιώτης Ιωσηφίδης, Νικόλαος Μίχας, Άρης Καλλέργης

Ώρα έναρξης παράστασης: 21.00
Είσοδος: 5 ευρώ

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Έκθεση εικόνων

Οι ΦευγάτοιΜέχρι να μας χωρίσει ο θάνατος