Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ

Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ

Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ μια θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου. Από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2014 και κάθε Σάββατο & Κυριακή στις 21:30 στον Πολυχώρο του Κέντρου Ελέγχου Τηλεοράσεων.

Το μυθιστόρημα Ο Μέγας Ανατολικός, ένα από τα τολμηρότερα βιβλία της ελληνικής λογοτεχνίας, πραγματεύεται το παρθενικό ταξίδι του υπερωκεανίου «Μέγας Ανατολικός» από το λιμάνι του Λίβερπουλ μέχρι τη Νέα Υόρκη, το 1867. Έργο ζωής τού Ανδρέα Εμπειρίκου, γράφτηκε κατά τη διάρκεια του ελληνικού εμφυλίου πολέμου και του Ψυχρού πολέμου, και δεν εκδόθηκε παρά μόνο μετά από το θάνατο του ποιητή, ψυχαναλυτή και εισηγητή του υπερρεαλισμού στην Ελλάδα.
Ο Μέγας Ανατολικός, που συγκρίνεται και αντιπαρατίθεται συχνά με τις 120 Μέρες των Σοδόμων του Μαρκήσιου ντε Σαντ, αποτελεί για τον συγγραφέα μια αφορμή «για να δημιουργήσει μία κινούμενη μονάδα-νησίδα όπου, χωρίς τους περιορισμούς της πιθανοφάνειας, θα συσσωρεύσει όλες τις παραλλαγές και τις εκφάνσεις της σαρκικής ομιλίας, από την ονείρωξη και τον αυνανισμό αρχινώντας, ως την επιδειξιομανία, τον ηδονοβλεπτισμό, τον λεσβιασμό, την παιδεραστία, την αιμομιξία, τον φετιχισμό, τον σαδισμό, τον μαζοχισμό, την κοπροφαγία και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου αποβλέποντας στην ικανοποίηση του ερωτικού ενστίκτου.» (Οδυσσέας Ελύτης).
Μετά από την επιτυχία των πέντε πρώτων παρουσιάσεων (άνοιξη 2014), η θεατρική διασκευή του μυθιστορήματος του Ανδρέα Εμπειρίκου ανεβαίνει στο ΚΕΤ για έναν ολόκληρο κύκλο παραστάσεων.

«Ένα ζευγάρι αποφασίζει να ταξιδέψει με τον Μεγάλο Ανατολικό από το Λίβερπουλ έως τη Νέα Υόρκη. Συναντά τα πρόσωπα του μυθιστορήματος, που διερωτώνται, που ερωτώνται, που ερωτεύονται. Η επανάσταση, οι ενοχές, οι απαγορεύσεις. Όλα ηδονικά. Στη θάλασσα, όλα ξεκινούν από την αρχή. Δεν υπάρχουν κανόνες, θρησκείες, παρελθόν, μέλλον — μόνο η αχανής μπλε επιφάνεια... Και ο Μέγας Ανατολικός είναι ο τρόπος να την προσεγγίσεις. Να καταλάβεις το μέγεθός της. Στην ένωσή τους. Η θάλασσα και ο Μέγας Ανατολικός. Η γυναίκα και ο άνδρας. Ο Παν. Ο έρως...»

  • σύνθεση κειμένων, δραματουργική επεξεργασία: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
  • σκηνοθεσία: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
  • βοηθός σκηνοθέτη: Έμη Πανουργιά
  • ερμηνεία: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
  • σκηνικά – κοστούμια: Μπάμπης Γαλιατσάτος, Κατερίνα Μαούτσου
  • φωτισμοί: Αποστόλης Τσατσάκος
  • ηχογραφήσεις – επιμέλεια ηχογραφήσεων: Γιωργής Τσουρής
  • ακούγονται οι φωνές των: Ελένης Βεργέτη, Λευτέρη Γαλιατσάτου, Ακύλλα Καραζήση, Θεανούς Μεταξά, Ηρούς-Ελένης Μπέζου, Έμης Πανουργιάς, Άλκηστις Πουλοπούλου, Μαρίας Σκουλά, Γιωργή Τσουρή, Νικόλα Χανακούλα

Πληροφορίες
Ὁ Μέγας Ἀνατολικός: ἐρωτογραφία ἐν πλῷ
θεατρική διασκευή βασισμένη στο μυθιστόρημα του Ανδρέα Εμπειρίκου

από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου 2014 | κάθε Σάββατο & Κυριακή | 21:30
γενική είσοδος: 10 €
φοιτητικό: 8 €
μειωμένο εισιτήριο (άνεργοι, κάρτα ΣΕΗ): 5 €
διάρκεια: 100 λεπτά | κρατήσεις: 213 00 40 496 / 69 45 34 84 45

Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Κύπρου 91Α & Σικίνου 35Α, 11361, Κυψέλη, Αθήνα
Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
http://polychorosket.gr/
https://www.facebook.com/kentron.el
https://twitter.com/TVControlCenter
https://www.flickr.com/photos/polychorosket/sets/
http://www.youtube.com/watch?v=74G9Da77Vxo

Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: άνετο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)
Χάρτης :
https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&where1=Kyprou+91A%2C+Athènes&name=Κέντρο+Ελέγχου+Τηλεοράσεων&mkt=en-EN

Έκθεση εικόνων

Φωτογραφίες παράστασης