"Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου"

Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου

"Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου" Μουσική Παράσταση, το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014 στις 21:30 στον Πολυχώρο Πολιτισμού «διέλευσις».

Οι ερωτικές ιστορίες του αραβικού κόσμου είναι ιστορίες που αφηγούνται και υμνούν το πάθος, την ηδονή των αισθήσεων, την επιθυμία, τη συνουσία. Ιστορίες στις οποίες η γυναίκα δεν είναι υποταγμένη, αναμένοντας την εισβολή του αρσενικού, αλλά ελίσσεται γεμάτη πονηριά και κανονίζει τις υποθέσεις της, πάντα σε αναζήτηση της υπέρβασης των ορίων της ηδονής.

Η αφήγηση αυτών των ερωτικών ιστοριών, που αναδεικνύει ένα παιχνίδι εξουσίας ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, γίνεται με ποιητικό τρόπο, με μεταφορές και παρομοιώσεις, με χιούμορ και γλαφυρότητα. Στο είδος αυτό της αραβικής λογοτεχνίας, μπορεί κανείς να ανακαλύψει θησαυρούς του αραβικού πολιτισμού. Είναι μια λογοτεχνία που σήμερα είναι σχεδόν απαγορευμένη, όμως η δύναμή της είναι ότι καταγγέλλει τον σκοταδισμό και τον φανατισμό που αναδύονται από τις κοινωνίες του Ισλάμ σήμερα. Οι φονταμενταλιστές καταδικάζουν το σώμα και το γυμνό στο γυναικείο φύλο. Αντίθετα, η ερωτική λογοτεχνία, μας δείχνει πόσο ανοιχτός και ελεύθερος ήταν, πριν από μερικούς αιώνες, ο αραβικός κόσμος.

Υπάρχει ένας ολόκληρος κόσμος τέχνης και δημιουργίας με ερωτικό χαρακτήρα στον αραβικό πολιτισμό, που στηρίζεται στα ιερά κείμενα του Ισλάμ. Το κοράνι καλεί τον πιστό να αφιερωθεί στα έργα της σάρκας. Έτσι εξηγείται η ύπαρξη ενός σημαντικού όγκου ερωτικής λογοτεχνίας με μεγάλη λεπτότητα, λεκτικό πλούτο και ποιητική χροιά, που αναπτύχθηκε σε βάθος μιας χιλιετίας αρχίζοντας από τον έκτο αιώνα και φτάνοντας έως τον δέκατο έκτο. Μια λογοτεχνία με πολλές πτυχές, που περιέχουν τον ρομαντικό έρωτα, την επιθυμία, την ερωτική πράξη, τη διάχυση, τους κανόνες υγιεινής, την παρασκευή ερωτικών αλοιφών και αρωμάτων, αφροδισιακές συνταγές. Όλα αυτά εκφράζονται σε ερωτικά διηγήματα, σε ερωτικές ιστορίες και σε ποιήματα.

Ανάμεσα στις ιστορίες θα ακουστούν αραβικά τραγούδια.

Συντελεστές

  • Lamia Bedioui : Αφήγηση, τραγούδι.
  • Λουκία Κωνσταντάτου : κανονάκι.

Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Πληροφορίες
"Ερωτικές Ιστορίες του Αραβικού κόσμου"
Μουσική Παράσταση

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 21:30

Είσοδος: 10€, 7€ φοιτητές, άνεργοι του ΟΑΕΔ και άτομα άνω των 65 ετών

Πολυχώρος Πολιτισμού «διέλευσις»
Λέσβου 15 & Πόρου Κυψέλη 112 56, ΑΘΗΝΑ
Τηλ.: 210 86 13 739 | E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. | www.dieleusis.gr
*Ο πολυχώρος πολιτισμού «διέλευσις» είναι μια Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία με σκοπό την προώθηση των Τεχνών, του Ανθρωπισμού και του Εθελοντισμού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Cats Priscilla Η Βασίλισσα της Ερήμου! »