«Ως την άκρη του ονείρου...»

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο

«Ως την άκρη του ονείρου», το θεατρικό έργο για παιδιά, της Κέλλυς Σταμουλάκη, θα μας ταξιδέψει ο Θίασος «Αβάντι», στην Παιδική σκηνή του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, από την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013 έως και την Κυριακή των Βαίων.

Σε κείμενο – σκηνοθεσία Κέλλυς Σταμουλάκη, εννέα ηθοποιοί πλαισιώνουν τον Βασίλη Λέκκα, που μεταμορφώνεται σε φύλακα άγγελο της μικρής Πετρίνας (Φιλίτσα Καλογεράκου) και ερμηνεύει τις τρυφερές και παιχνιδιάρικες μελωδίες του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, που αποδίδονται ζωντανά στη σκηνή με άρπα, πιάνο, κιθάρες, ακορντεόν, φλάουτο, φυσαρμόνικα και άλλα πνευστά και κρουστά.

Όλος ο θίασοςΌλος ο θίασος

Τα ευρηματικά σκηνικά και κοστούμια της Δέσποινας Βολίδη αποτυπώνουν αυτό που ονειρευτήκαμε και ορίζουν με απαράμιλλη φαντασία το σκηνικό χώρο του παραμυθιού. Οι χορογραφίες της Τζένης Τοψίδη που απογειώνουν και μας προσκαλούν, υπαγορεύουν το ρυθμό και το βήμα σε κάθε μονοπάτι του ταξιδιού και οι υπερσύγχρονοι φωτισμοί αλλάζουν την οπτική και τις διαστάσεις, μεταφέροντας μας στο χωροχρόνο ενός παραμυθένιου παραμυθιού ...

Βασίλης ΛέκκαςΒασίλης Λέκκας

Υπόθεση του έργου

«Ως την άκρη του ονείρου...» θα μας πάει η ιστορία της μικρής Πετρίνας, που με μοναδικές «αποσκευές» μια ψυχή γενναία και μια καρδιά αθώα ξεκινά ένα ταξίδι γεμάτο εμπόδια και αντιξοότητες, διατηρώντας όμως την αισιοδοξία και την πίστη της, για να συναντήσει τελικά την φιλία, την αγάπη και την καλοσύνη. Ένα έργο που αποδεικνύει ότι αν πιστέψεις στο καλό θα το συναντήσεις!. Ένα παραμύθι με πολύ χιούμορ και τρυφερότητα, περιπέτεια, εκπλήξεις και ανατροπές... Ως την άκρη του ονείρου με εξαιρετικές μουσικές επι σκηνής που θα ενθουσιάσουν μικρούς και μεγάλους. Γιατί, μια φορά ως την άκρη του Ονείρου ...δεν είναι ποτέ αρκετή.

 • Κείμενο - Σκηνοθεσία: Κέλλυ Σταμουλάκη,
 • Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας,
 • Ερμηνεύει: Βασίλης Λέκκας
 • Στην άρπα η Κωνσταντίνα Χρίστου

Συντελεστές:

 • Στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη – Γ. Προεστάκης,
 • Σκηνικά – Κοστούμια: Δέσποινα Βολίδη,
 • Χορογραφίες: Τζένη Τοψίδη,
 • Βοηθός χορογράφου: Μαριλέττα Κυριαζή,
 • Φωτισμοί: Αργύρης Καλοπίτας,
 • Βοηθός Σκηνοθέτη: Γιώτης Ταταρίδης,
 • Μουσική Διδασκαλία: Άκης Αμπράζης – Νίκος Βατικιώτης,
 • Φωτογραφίες: Αλέξανδρος Οικονόμου,
 • Υπεύθυνος ήχου: Γιάννης Κολεβέντης,
 • Χτενίσματα: Στράτος Δούκας,
 • Μακιγιάζ: Πένυ Λυκούδη

Διανομή:
Βασίλης Λέκκας, Φιλίτσα Καλογεράκου, Ευτυχία Φαναριώτη, Αλέξανδρος Βερώνης, Μαριλέττα Κυριαζή, Σταμάτης Πακάκης, Νίκος Βατικιώτης, Νικόλας Μπράβος, Κωνσταντίνα Χρίστου.

Φιλίτσα Καλογεράκου, Ευτυχία Φαναριώτη, Νικόλας Μπράβος, Νίκος ΒατικιώτηςΦιλίτσα Καλογεράκου, Ευτυχία Φαναριώτη, Νικόλας Μπράβος, Νίκος Βατικιώτης

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
«Η μικρή Πετρίνα φτάνει ως την άκρη του ονείρου της....άλλη μια φορά.... Τώρα που όλα είναι πιο δύσκολα...Μας δείχνει τον τρόπο... Με την ίδια πίστη και το ίδιο όραμα, με κοινή αντίληψη για την τέχνη αλλά και την ψυχαγωγία των παιδιών συνεχίζουμε με την Κέλλυ και το θίασο «Αβάντι» παραπάνω από μια δεκαετία... Τόσο, που αναρωτιέμαι αν η ζωή μας είναι όπως αυτό το παραμύθι ή το παραμύθι όπως η ζωή μας...»

Βασίλης Λέκκας
«Αν έχει μια κρυφή επιθυμία κάθε γονιός για το παιδί του ή κάθε άνθρωπος για τους αγαπημένους του, θα είναι ίσως να μπορεί να γίνει ο φύλακας άγγελός τους. Γι'αυτό το να ενσαρκώνω έναν τέτοιο ρόλο είναι λύτρωση αλλά και μεγάλη πρόκληση... Η τέχνη μπορεί να παραμένει ο βασικός άξονας, αλλά ο χώρος είναι διαφορετικός... Ο χώρος όμως ορίζεται και από τους ανθρώπους που συνεργάζεσαι και η παράσταση αυτή είναι από κάθε άποψη μιας ευτυχής συγκυρία που γλυκαίνει την καρδιά όλων μας, συντελεστών και θεατών»

Αλέξανδρος Βερώνης, Σταμάτης Πακάκης, Φιλίτσα Καλογεράκου, Μαριλέττα ΚυριαζήΑλέξανδρος Βερώνης, Σταμάτης Πακάκης, Φιλίτσα Καλογεράκου, Μαριλέττα Κυριαζή

Κέλλυ Σταμουλάκη
«Ως την άκρη του ονείρου με ένα ταξίδι ενηλικίωσης που αποδεικνύει πώς πάντα μπορούμε να καταλήγουμε στην αθωότητα. Πως η πίστη και η ελπίδα είναι επιλογή και πώς κάθε μικρό ή μεγάλο θαύμα, κάθε όνειρο και κάθε νίκη συντελείται χάρη σε ένα σπουδαίο αλλά απλό «κόλπο». Την Αγάπη. Ως την άκρη του ονείρου με ένα Φύλακα Άγγελο... Μια ιστορία για τον από μηχανής θεό που αξίζει σε όσους τολμούν να ζήσουν...Να αναζητήσουν και να διεκδικήσουν... Ένα παραμύθι που δεν θα κρύψει τίποτα κι όμως κάθε στιγμή θα μας κρατά ασφαλείς... Θα μας δυναμώνει και θα μας ομορφαίνει. Όμοιο με ό,τι ονειρεύεται κάθε ενήλικας και με όσα πρέπουν σε κάθε παιδί. Στην παράλληλη διαδρομή μου με αυτή της «Πετρίνας», ευτύχησα να έχω πλάι μου αγαπημένους φίλους και πολύτιμους συνεργάτες που κάθε φορά με κάνουν να νοιώθω πλήρης και βέβαιη ότι θα τα καταφέρουμε....ότι θα φτάσουμε... Ως την άκρη του Ονείρου μας...

Παραγωγή: Γυάλινο Μουσικό Θέατρο
Καλλιτεχνική Επιμέλεια - Οργάνωση Παραγωγής : Θίασος «Αβάντι»

210.9964691, 210.9961323

 

Πληροφορίες
«Ως την άκρη του ονείρου...»
Ο Θίασος "Αβάντι" με το θεατρικό έργο για παιδιά
της Κέλλυς Σταμουλάκη
Στο ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ

Σε πρωτότυπη μουσική σύνθεση Λαυρέντη Μαχαιρίτσα

με ερμηνευτή τον Βασίλη Λέκκα

Έναρξη παραστάσεων: Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2013
Λήξη παραστάσεων: Κυριακή των Βαίων
Διάρκεια παράστασης: 90 λεπτά. Διάλειμμα 10 λεπτά.

ΓΥΑΛΙΝΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ – ΠΑΙΔΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
Λεωφ. Συγγρού 143, Αθήνα 171 21, Τηλ.: 210 9315600
Κάθε Κυριακή στις 11:30 το πρωί και στις 3:00 το μεσημέρι

Ημέρες και ώρες Ταμείου για μεμονωμένα εισιτήρια :
Καθημερινά από 10:00-23:00
Τηλέφωνο Ταμείου: 210 9315600
Τιμές εισιτηρίων κατ'άτομο: 12 Γενική Είσοδος και 10 euro συνοδός

Προπώληση Εισιτηρίων:
Viva.gr, 11876, Καταστήματα Παπασωτηρίου & Καταστήματα Seven Spot

Για ανέργους, πολύτεκνους, συνταξιούχους, άτομα με ειδικές ανάγκες, με την επίδειξη των απαραίτητων δικαιολογητικών και για γκρουπ άνω των 6 ατόμων, ισχύει ειδική τιμή.

Καθημερινά οργανωμένες παραστάσεις για σχολεία στις 10:30 το πρωί και Δωρεάν βιωματικά σεμινάρια θεατρικής αγωγής και θεατρικού παιχνιδιού για εκπαιδευτικούς. Τηλέφωνα κρατήσεων (σχολεία και γκρουπ) και πληροφορίες για σεμινάρια : 210.9964691, 210 9961323 (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00-15:00), e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Για τους θεατές του Γυάλινου Μουσικού Θεάτρου, υπάρχει Parking δίπλα στο θέατρο με ειδική χρέωση.

Ευχαριστούμε την κα. Αλίκη Δανάλη για την προβολή/επικοινωνία της παράστασης

Ευχαριστούμε θερμά τους Χορηγούς της παράστασης για την συνεργασία και την υποστήριξή τους
NICKELODEON, LOVE RADIO 97,5, ΑΘΗΝΑ 9,84, M-WORDRADIO.GR, ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ,
Παιδί & ΝΕΟΙ ΓΟΝΕΙΣ, CITYWAY, 11888.OTE.GR, VODAFONE, CLICKATLIFE.GR, ΙΝ2LIFE.GR , ΜΑΜΑ365.GR, MEDIASOUP.GR, ONLYTHEATER.GR, IMOMMY.GR, ARTMAG.GR, THESOUT.GR, ARTISTBOOK.GR, KIDSFUN.GR, FAMILYLIFE.GR, INFOKIDS.GR, CHILDO.WORDPRESS.COM, SINGLEPARENT.GR, MYMUSICWALL.COM, CTVMAG.GR, IDEESMAG.GR, ΙΔΕΕΣ GLAM & STYLE, SKYWALKER

Ευγενική χορηγία επιλεγμένων κοστουμιών από «Τα ρούχα του Βασιλιά»
Το μακιγιάζ έγινε με προϊόντα MAC
Τα κρασιά της Επίσημης πρεμιέρας είναι ευγενική χορηγία του HOUSE OF WINE (www.houseofwine.gr )

Το Art magazine, ως χορηγός επικοινωνίας, δίνει την δυνατότητα στους αναγνώστες - μέλη του να παρακολουθήσουν την παράσταση κερδίζοντας από μία διπλή πρόσκληση! Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να δηλώσετε συμμετοχή συντάσσοντας ένα σχόλιο στην παρούσα ανακοίνωση.

Κλήρωση: ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΣΥΝΤΟΜΑ

Έκθεση εικόνων

Βασίλης Λέκκας, Φιλίτσα ΚαλογεράκουΦιλίτσα Καλογεράκου, Νικόλας ΜπράβοςΜαριλέττα ΚυριαζήΦιλίτσα ΚαλογεράκουΜαριλέττα Κυριαζή, Φιλίτσα ΚαλογεράκουΜαριλέττα Κυριαζή, Σταμάτης ΠακάκηςΒασίλης ΛέκκαςΝικόλας ΜπράβοςΦιλίτσα Καλογεράκου, Σταμάτης ΠακάκηςΑλέξανδρος Βερώνης, Σταμάτης Πακάκης, Φιλίτσα Καλογεράκου, Μαριλέττα Κυριαζή

5 σχόλια

Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια
 • ID:5275 ΜΑΡΙΕΤΤΑ Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 10:38 δημοσιεύθηκε από ΜΑΡΙΕΤΤΑ

  Ευχαριστούμε για την ευκαιρία .

 • ID:5252 ΔΗΜΗΤΡΑ Παρασκευή, 04 Οκτωβρίου 2013 15:59 δημοσιεύθηκε από ΔΗΜΗΤΡΑ

  ΩΡΑΙΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΩ

 • ID:5233 Κομνηνός Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 23:01 δημοσιεύθηκε από Κομνηνός

  ευχαριστουμε πολυ

 • ID:5232 ΘΕΩΝΗ ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗ Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 22:59 δημοσιεύθηκε από ΘΕΩΝΗ ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚΗ

  πολυ ωραια παρασταση φαινεται

 • ID:5230 Σταματίνα Μαντά Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2013 16:22 δημοσιεύθηκε από Σταματίνα Μαντά

  Ταξιδέψτε μας ως την άκρη του ονείρου...