«Το Νόημα» της Μαρίας Λαϊνά για τον καταυλισμό σεισμοπλήκτων «Καποτά» Σάββ. 2/3 και Κυριακή 3/3/2013

Στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων «Καποτά» αφιερώνονται τα έσοδα (ελεύθερη συνεισφορά) των δύο παραστάσεων (Σάββατο 2 Μαρτίου και Κυριακή 3 Μαρτίου 2013) του έργου της Μαρίας Λαϊνά «Το Νόημα», που παρουσιάζεται από την Εταιρία θεάτρου Πάνδημος Ηώς και τη Δήμητρα Χατούπη σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη, στο χώρο θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος», Ελευσινίων 11, μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα (Κρατήσεις θέσεων στα τηλ: 6977-661.087, 210-5235.250).

Στον καταυλισμό σεισμοπλήκτων «Καποτά» στα Λιόσια, ζουν περίπου 4.000 άνθρωποι, Έλληνες, Ρώσο-Πόντιοι, Ρώσοι, Ρομά. Ανάμεσά τους, 1.500 ανήλικοι. Κοινό χαρακτηριστικό τους, η μεγάλη φτώχεια. Σε κοντέινερ των δύο μικρών δωματίων, στεγάζονται 7 έως 8 άτομα, αφού η πλειοψηφία των οικογενειών είναι πολύτεκνες. Τον τελευταίο χρόνο εγκαθίστανται και οικογένειες που και τα δυο μέλη είναι άνεργοι, ώστε να μην ζουν στο δρόμο.

to-noima-5Στον καταυλισμό δραστηριοποιείται, εδώ και επτά χρόνια, μια μικρή εθελοντική ομάδα, με στόχο την ολόπλευρη υποστήριξη των παιδιών και των οικογενειών τους. Η μικρή αυτή ομάδα δρα με την ελπίδα να γλυκάνει την ψυχή των παιδιών, μήπως αυτή η σταγόνα γλύκας τα κάνει να ονειρευτούν ότι μπορεί υπάρξει ένας δρόμος για τη Ζωή και για αυτά. Τα μέσα της ομάδας είναι παιχνίδια (επιτραπέζια ή παραδοσιακά), ζωγραφική, κατασκευές, οργάνωση ομάδας θεάτρου για παιδαγωγικούς σκοπούς, βοήθεια στα μαθήματα του σχολείου, έξοδοι για παρακολούθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων, υλική υποστήριξη των οικογενειών (τρόφιμα, ρούχα, είδη οικιακής χρήσεως).

Πληροφορίες για την ομάδα υποστήριξης του καταυλισμού ΚΑΠΟΤΑ: Εύα Κωνστανταράκη, τηλ. 210-4978.132, κιν. 6972-871.846, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Υπενθυμίζεται ότι η παράσταση «Το Νόημα» της Μαρίας Λαϊνά, μεταφέρει με μεγάλη επιτυχία στη θεατρική σκηνή, ήδη από τον περασμένο Δεκέμβριο, ένα από τα πιο καυστικά και σατιρικά κείμενα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας.

Μια γυναίκα και ένας κωμικός «χορός» πλασμάτων (αποκυήματα της φαντασίας της), με δεδομένη την αγανάκτησή τους για την πνιγηρή σύγχρονη –ελληνική κυρίως- πραγματικότητα δεν διστάζουν να κοροϊδέψουν και να αποδομήσουν όλες τις «μεγάλες» κατακτήσεις του «πολιτισμού» μας: τέχνη, ψυχανάλυση, συγγραφή κ.ά. Η μοναξιά, η φύση και, τέλος, ο νεοελληνικός μας κανιβαλισμός, επιστρατεύονται για να συνθέσουν μια χιουμοριστική παράσταση, που στόχο έχει να καταδείξει το γελοίο και να αφυπνίσει το ανθρώπινο.

to-noima-3

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«Το Νόημα» της Μαρίας Λαϊνά
Σκηνοθεσία: Γεωργία Μαυραγάνη
Βοηθός σκηνοθέτη: Γιάννης Γεωργίου
Σκηνικά-Κοστούμια: Μάριος Ράμμος
Φωτισμοί: Βασίλης Καραργύρης
Κίνηση: Νικολέτα Ξεναρίου
Μουσική επιλογή: Γεωργία Μαυραγάνη
Video art: Γιάννης Γεωργίου, Γιάννης Κολόζης
Φωτογραφίες: Ζαφείρω Βλάχου, Ελένη Κούκουλα

ΠΑΙΖΟΥΝ:
Δήμητρα Χατούπη
Περσεφόνη Γεραγγέλου, Δέσποινα Γεωργοσοπούλου, Αιμίλιος Αλεξανδρής, Μαρένια Καραγιάννη, Μαντώ Κεραμυδά, Μιχάλης Κασιμάτης, Γιούλη Αθουσάκη

Χώρος θεατρικών εκδηλώσεων «δήλος»
Ελευσινίων 11, μετρό Μεταξουργείο, Αθήνα
(Κρατήσεις θέσεων στα τηλ: 6977-661.087, 210-5235.250).
Διάρκεια παράστασης: 85 λεπτά
Παραστάσεις: Σάββατο και Κυριακή, ώρα 9:30 μ.μ.
Είσοδος με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΝΕΙΣΦΟΡΑ.